Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy jest juz autostrada z Brna do Wiednia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 03.02.2009 09:57

Witam, pomimo zabójczych cen Euro, Kuny i żarcia w cro, skoczę sobie do Cro 8) na jakieś chociaż 10 dni... ale nie o tym. Powoli przymierzam się do planowania trasy.
Czy wiecie moze jak wyglada budowa autostrady pomiędzy Brnem i Wiedniem, wiem że w okolicach mikulova coś grzebali - macie jakieś info?

No i czekam na wiesci o autocestach w Słowenii - małe Państwo a tak namieszali :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 03.02.2009 10:26

dg napisał(a):Czy wiecie moze jak wyglada budowa autostrady pomiędzy Brnem i Wiedniem, wiem że w okolicach mikulova coś grzebali - macie jakieś info?

Budowa trwa nadal :wink:

dg napisał(a):No i czekam na wiesci o autocestach w Słowenii - małe Państwo a tak namieszali :wink:

A tutaj masz świeże wieści na tema autostrad i opłat w Słoweni... :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 03.02.2009 12:30

dg napisał(a):Witam, pomimo zabójczych cen Euro, Kuny i żarcia w cro, skoczę sobie do Cro 8) na jakieś chociaż 10 dni... ale nie o tym. Powoli przymierzam się do planowania trasy.
Czy wiecie moze jak wyglada budowa autostrady pomiędzy Brnem i Wiedniem, wiem że w okolicach mikulova coś grzebali - macie jakieś info?

No i czekam na wiesci o autocestach w Słowenii - małe Państwo a tak namieszali :wink:

Z Brna na Wiedeń to najszybciej przez Bratysławę, potem ringiem Wiednia S1 na Wiener Neustadt. Niestety trzeba doliczyć koszty Słowackiej winiety, ale moim zdaniem i tak wygodniej.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 03.02.2009 12:39

Bahama, dzięki za info, tak jechałem właśnie w zeszłym sezonie, tylko że byłem tak ok. 8 rano i dlatego omijałem Wiedeń (korki). Polecam także tą drogę, tylko teraz pojadę w nocy i pomyślałem, że po co kupować kolejną winietke, jak tam juz moze jest autobahna
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 03.02.2009 12:51

dg napisał(a):... i pomyślałem, że po co kupować kolejną winietke, jak tam juz moze jest autobahna

też ostatnio myślałem o tym odcinku między Mikulovem a Wiedniem. Szczerze to myślałem, że ten odcinek jest już ukończony. Dwa lata temu prace przebiegały dosyć sprawnie...
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 03.02.2009 13:32

Plany są takie, że pierwsza część tej drogi (23 km od Wiednia na północ) będzie skończone w 2010. Następny kawałek (34 km do granicy A/CZ) w 2013.

Jeżeli ktoś przekracza granicę PL/CZ w Cieszynie może sobie chyba darować jazdę na winietę do Brna a potem na kolejną do Ba-wy, tylko od razu pojechać bezwinietowo na Zylinę. Tym bardziej że Mosty u/J. mają nową obwodnicę.
maniek74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek74 » 04.02.2009 21:42

dg napisał(a):Bahama, dzięki za info, tak jechałem właśnie w zeszłym sezonie, tylko że byłem tak ok. 8 rano i dlatego omijałem Wiedeń (korki). Polecam także tą drogę, tylko teraz pojadę w nocy i pomyślałem, że po co kupować kolejną winietke, jak tam juz moze jest autobahna
Jadąc nocą trasa Brno-Mikulov- Vien w sezonie ,sobota czy niedziela bez żadnych problemów .Cisza i spokój nawet przy tych remontach .Sprawdzone POZDRAWIAM Pyrlandie. :lol: :lol: :lol:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 05.02.2009 07:51

to jednak sie skuszę w tym roku przez Mikuov, bo własnie w nocy lub wieczorem będę tam śmigał.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2009 07:58

dg napisał(a):to jednak sie skuszę w tym roku przez Mikuov, bo własnie w nocy lub wieczorem będę tam śmigał.

Tylko uwaga ! Na tej trasie Mikulov-Wiedeń ograniczenia do 70 i lubią zapolować na PL. Pozdrawiam. :evil:
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 05.02.2009 08:06

smoki3 napisał(a):
dg napisał(a):to jednak sie skuszę w tym roku przez Mikuov, bo własnie w nocy lub wieczorem będę tam śmigał.

Tylko uwaga ! Na tej trasie Mikulov-Wiedeń ograniczenia do 70 i lubią zapolować na PL. Pozdrawiam. :evil:

I to jest konkretna informacja... chyba jednak szybciej będzie przez Bratysławę... dzięki za przestrogę :)
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 05.02.2009 08:14

moze i szybciej ale nie taniej. O polujących polizajach awstryjackich wiadomo. W zeszłym roku koło Wiener Neustadt, też stali, a w zasadzie stała, sama pani policjant i mierzyła do wiary z suszary, chyba że to akcja ukrytej kamery była, bo w sumie bym sie nie obraził gdyby mnie ta pani policjantka zatrzymała 8) :P :P
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 05.02.2009 09:02

fakt, dochodzi opłata za autostradę słowacką, i toszeczkę więcej kilometrów... ale komfort więszy... podzielimy się po powrocie wrażeniami :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2009 09:07

dg napisał(a): bo w sumie bym sie nie obraził gdyby mnie ta pani policjantka zatrzymała 8) :P :P

A euuuuuro nie SZKODA ? :lol:

ps. Dwa lata temu wlokłem sie tamtedy za takim toczydełkiem DO 45kh/h,
( można nim jeździć bez prawa jazdy), coś człowieka trafia ! Ale i tak to moja ulubiona trasa. :lol:

Obrazek
Ostatnio edytowano 07.03.2009 20:34 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 05.02.2009 09:43

fota, ja jechałem w 2003 prze Mikulov w dzień i nie było źle, w tym roku jechałem przez Bratysławę i też ok, ale też aż tak różowo nie jest, bo jednak dużo miasteczek w Austri jest ,w których musisz zwolnić, no i na znaki trzeba dużo patrzyć - także oceniam jedną i drugę opcję jako bardzo OK, z tym że przez Wiedeń jest bliżej i taniej.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.02.2009 10:58

Ja z kolei, jeśli juz przez Brno, to polecam Znojmo . Moim zdaniem znacznie lepiej niż przez Mikulov.
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone