.png)
zet napisał(a):myślę że zapalonego cromaniaka nie da się przekonać do wyjazdu gdzie indziej ale niestety tanie wczasy w Chorwacji to już historia pozostają tylko piękne widoki ale tych na calym świecie też nie brakuje
.png)
.png)
zet napisał(a):nie raz czytałam jadę tam bo taniej niż gdzie indziej![]()
Jeżeli wszyscy jeżdżą tylko dlatego,że tam się dobrze czują to skąd się bierze wczesna rezerwacja tańszych kwater na miejscu szukanie tanich campów nie zawsze o jakimś standarcie .
Czy wynika to tylko z uwielbienia Chorwacji .
Może nie mam racji ale będąc w Chorwacji kilka lat temu i w 2007 mam jakieś porównanie .
Już się nauczyłam, że z cromaniakami się nie dyskutuje całe szczęście , że jest niewieluna tym forum wypowiadających się obiektywnie
.png)
.png)
zet napisał(a):do mkm
masz człowieku pecha bo CRO też zaliczyliśmy ale do cromaniaków się nie zaliczamy kraj piękny jak każdy inny ma swoje plusy i minusy .
można to tylko zrozumieć zwiedzając inne kraje czego i tobie życzę.
.png)
Krystof napisał(a):a propos "taniości" i óżnych tam takich ...
- dla mnie kasa też jest jednym z aspektów, ale zakładam, że wszystko jest względne i uwarunkowane;
Kro jest po prostu kompromisem pomiędzy kosztem - wygodą - jakością i ogólnie - otrzymanym produktem, bo:
* jedziemy na urlop w 4 osoby
* zawsze w sezonie
- ergo
* odpada wypoczynek w "tanich miesiącach"
* odpada samolotowanie (chyba, że bardzo wczesna rezerwacja) i wczasowanie
- więc:
* pakujemy się do auta - Kro jest najbliżej z ciepłych regionów - wygoda i oszczędnośc na paliwie, noclegach i dniach urlopowych
* za auto płacimy mniej niż 4 x samolot + dojazd do lotniska + nocleg w Polsce tam, gdzie to lotnisko jest
* wynajmujemy "coś" bez pośrednika
* i sami sobie gotujemy (obiady)
- próbowałem kilka razy przymierzyć się do Krety - mimo ceny od osoby ok. 1500, mega zniżek dla dzieci i różnych pseudopromocji i tak na koniec wychodziło 8 tysięcy za 2 tygodnie
- wiecie, co można mieć w Kro za 8 tysięcy na 2 tygodnie :@)
czyli:
- Kro wychodzi najkorzystniej samochodem, bo jest najbliżej
- Kro wychodzi najkorzystniej, bo nie jest samolotem
- Kro wychodzi najtaniej, bo kasy nie pożerają biura podróży
"Tanio - drogo" jest oczywiście względne.
Pozostańmy więc przy konkretnej kwocie ... np ... 1500 euro,
konkretnej licznbie osób - 4,
konkretnym czasie pobytu - 2 tygodnie.
Czy ktoś ma jakiś inny pomysł za tę kasę?
Weźcie też pod uwagę wygodę związaną z zabraniem autem ton wiaderek, płetw, karimat, wędek, materacy, sracy i pierdacy ... ufff ... po co ja to piszę? ale, skoro napisałem, to wysyłam ... i już mi zeszło :@)
.png)
mkm napisał(a):Do Sławka :
serdeczne dzięki za info i fotki z Dingaca .
Gdybyś chciał fajne namiary na przyszłość - to chętnie się zrewanżuję :D
Pozdrav.
.png)
Ewa Zuber napisał(a):mkm napisał(a):Do Sławka :
serdeczne dzięki za info i fotki z Dingaca .
Gdybyś chciał fajne namiary na przyszłość - to chętnie się zrewanżuję :D
Pozdrav.
Może Sławek nie miałby nic przeciwko temu, żebyś mi podesłał to samo na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
W tym roku zostaję w Polsce, ale w przyszłym kto wie ?
.png)

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):"Czemu Chorwacja , jest tyle pięknych miejsc na ziemi."
A no jest wiele pięknych miejsc na ziemi - miejsca takie odwiedzał nasz Rodak - Pan Wojtek Dąbrowski - był w prawie 230 krajach świata - a nie był w Chorwacji
oto dowód-jego stronka i jego podróże
Świat jest piękny, ale nie każdy ma możliwości jego zwiedzania tak jak P.Wojtek.
Ja do zwiedzania i odpoczywania wybieram to, co dla mnie realne - najpierw były to długo Węgry, później Chorwacja, rok temu była Grecja.
A na dalsze lata wystarczy mi na wakacje Chorwacja.
Resztę świata zobaczę sfotografowanych i ciekawie napisanych relacjach.
(tu na forum i zasobach internetowych)![]()
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...