.png)
.png)
.png)
.png)
bartekj napisał(a): Szukam czegoś w tym roku aby było czasowo szybko z przejazdem - będzie nas prawdopodobnie jechało aż 4 lub 5 samochodów z dziećmi (od 2 - 11 lat) więc oprócz pięknej plaży i cienia przydałby się także jakiś plac zabaw blisko, no i coś w rodzaju deptaku, promenady. Ale nie chcę jechać aż tak nisko (w sensie południe)...
.png)
bartekj napisał(a):No to mi teraz dałeś do myślenia z czasem przejazdu i dojazdu... Więc może jednak na południe znowu... jeszcze jest czas na takie przemyślenia więc chyba się jeszcze zastanowię - bo faktycznie im niżej tym lepiej (byłem raz na Ciovo, raz w Tucepi). Szukam czegoś w tym roku aby było czasowo szybko z przejazdem - będzie nas prawdopodobnie jechało aż 4 lub 5 samochodów z dziećmi (od 2 - 11 lat) więc oprócz pięknej plaży i cienia przydałby się także jakiś plac zabaw blisko, no i coś w rodzaju deptaku, promenady. Ale nie chcę jechać aż tak nisko (w sensie południe)...
.png)
bartekj napisał(a):Witam!
W ubiegłym roku byłem w Tucepi
W tym roku chciałbym wybrać się na wakacje na północ - myślałem o wyspie KRK, miejscowości Baska - ale ze zdjęć widzę, że ta plaża (pomimo, że ładna i o taką właściwie mi chodzi) nie ma nigdzie zacienienia w postaci drzew. W Tucepi było cudownie ale to jest jednak odległość 1400 km (prawie 500km więcej nić na KRK) i tamtejsze warunki były po prostu idealne. Nie wiem czy na północy jest coś podobnego a konkretnie na KRK.
Proszę o pomoc jeśli ktoś z was zna takie miejsce na KRK to proszę o informacje.
Piszę moje "wymagania":
* plaża z drobnymi kamieniami (otaczaki),
* drzewa piniowe bezpośrednio przy plaży,
* roślinność (palmy, kaktusy, drzewa piniowe, oliwkowe) aby ten teren nie był tak surowy jak np na Pagu,
* najlepiej przy plaży promenada aby można było spacerować z dziećmi po niej,
* zejście do wody żeby miało drobne kamyki a nie duże głazy
może to trochę dużo zachcianek ale tak właśnie było w Tucepi i nie chciałbym mieć gorzej w te wakacje, a chciałbym zwiedzić kraj na północy. Może macie jakieś inne sugestie co do miejsc poza KRK. Wiem, że wyspy odleglejsze wgłąb morza są atrakcyjne ale wiąże się to z kolei z pieniążkami a tych jak zawsze mało więc rozsądnie trzeba zarządzać, ale nie mówię nie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne