Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Coś jak Baśka na KRK-u tylko na pół.Peljesać!!Poradźcie!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Korneliusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korneliusz » 15.02.2009 16:40

Witajcie.
Moje plany na WAKACJE w lipcu tego roku były jeszcze do niedawna takie-11 dniowy pobyt w Chorwacji z czego 6 dni pragnąłem spędzić w miejscowości ZAVALA na wyspie HVAR (spędziliśmy tam cudowne wakacje latem 2007) i 5 dni w miejscowości BORAK-DINGAĆ na pół.PELJESAĆ.
Wszystko było super do momentu,w którym opowiedziałem mojej żonie o moich wakacyjnych planach!!
Niestety mojej żonie ten plan całkowicie się nie spodobał i stwierdziła,żę niema ochoty na "powtórkę z rozrywki" i jak na razie miejscowości typu ZAVALA I BORAK ją nie intersują (nie rozumię tego ale cóż robic)!!!
Po wielkich kłótniach i obrażaniu się doszliśmy do kompromisu,tzn.rezygnujemy z pobytu w ZAVALI (na 100% kiedyś tam znowu pojadę) lecz spędzimy cały pobyt na pół.PELJESAĆ (niestety nie w BORAK-DINGAĆ)!!

Z poprzednich pobytów w Chorwacji poznaliśmy miasteczko Baśka na wyspie KRK i taki rodzaj miejscowości wypoczynkowej odpowiada żonie najbardziej.Mówiąc szczerze Baśka na KRK-u także nawet mi się podobała!! Oczywiście ZAVALA i tak jest nr 1 i kropka!!!

Proszę Was o pomoc w wybraniu miejscowości na pół.Peljeśać podobnej do Baśki na Krk-u!!Chodzi o dogodne plaże dla dzieci(4 i 11),miejsca do spacerowania i fajne restauracje itd,itp!!!
Mile widziane fotki a także namiary na apartamenty dla mojej rodzinki (2+2)!!
Mój e-mail:kornelius72@wp.pl

Zgóry serdzecznie dziękuję za pomoc i serdecznie wszystkich miłośników PIĘKNEJ CHORWACJI pozdrawiam!!!!!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.02.2009 17:38

Na Peljescu są niestety same Stare Baśki :wink: :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.02.2009 01:19

Orebic jest niby najbardziej rozrywkowy(choć we wrześniu było tam pusto :), ale Peljesac ogólnie jest cichy i spokojny :)
Jednak zarazem przepiękny
o Orebic :
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=213 ... &start=135

Więcej się działo na wyspie Brac w Supetar i okolicach :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0

Pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 16.02.2009 09:23

mkm napisał(a):Na Peljescu są niestety same Stare Baśki :wink: :D

:P :D :P
Cały urok Peljesac poległa między innym właśnie na tym, że są tam same Stare Baśki albo i jeszcze większe zadupia! :P
Peljesac jest idealny wręcz dla osób ceniących sobie ponad wszystko w czasie urlopu spokój, ciszę, prowincjonalność i cichy urok zaściankowości itp.

Na pewno w pobliżu półwyspu (np. Riwiera Makarska itp) znajdziesz wiele bardziej rozrywkowych i równie pięknych miejsc na taki wypoczynek jaki lubisz.
Korneliusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korneliusz » 16.02.2009 21:21

Kochani dzięki serdeczne za komentarze.

Co do miejscowości ala Stara Baśka to JA takie miejsca wręcz uwielbiam!!
Niestety moja żona NIE!!!
Ja lubie mini miejscowości typu Zavala (Hvar),czyli 1 sklep,1 piekarnia,pare restauracji,kafejka i fajna plaża!!!To wszystko co ja potrzebuję do szczęścia.
Liczę się z upodobaniami mojej żony więc pragnę znależć coś co jej by się podobało!!
Myślę,że Orebic może być OK.Jeżeli plaże w Orebiciu będą nam nie odpowiadały to bez problemu możemy nawet dojeżdzać po 20 km,jeżeli znacie jakieś fajne plaże w okolicach Orebicia to proszę napiszcie.

Ines serdecznie dziękuję za linki.Twoje relacje z podróży są moimi ulubionymi z wszystkich,które pojawiają się na forum cro.pl!!

janniko
Co do miejsc "rozrywkowych" to żona już mnie raz namówiła na "rozrywkową" miejscowość tj.Crikvenica,która całkowicie mnie nie pasowała i uciekałem z tamtąd jak najczęściej się dało!!Przez to poznałem wyspę KRK,która jest bardzo OK!!!

Jeszcze raz dziękuję i proszę o WIĘCEJ!!
Serdecznie pozdrawiam
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 16.02.2009 21:37

Jeżeli zatrzymasz się w miejscowości Orebić i nie będzie dla Was problemem dojazd nawet 20 km do ciekawego miejsca to polecam plażę w Loviste to na samym końcu półwyspu ja się zakochałem i pewnie kiedyś jeszcze raz tam wrócę.
P.S
A ja właśnie w tym roku wybieram się do Starej Baski :D
Korneliusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korneliusz » 17.02.2009 21:04

kwapior napisał(a):Jeżeli zatrzymasz się w miejscowości Orebić i nie będzie dla Was problemem dojazd nawet 20 km do ciekawego miejsca to polecam plażę w Loviste to na samym końcu półwyspu ja się zakochałem i pewnie kiedyś jeszcze raz tam wrócę.
P.S
A ja właśnie w tym roku wybieram się do Starej Baski :D

Dzięki za podpowiedz.Czy nie bedę miał problemów ze znalezieniem tej plaży?Jeżeli możesz to napisz dokładniej gdzie ona się znajduje?

Serdecznie pozdrawiam.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone