Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co sądzicie o Krvavicy (tuż przed Makarską) ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 06.07.2009 20:03

Jedziemy do Cro po raz pierwszy. Jesteśmy 30-latkami z 8 letnią córcią. Wyszukałam kwatery w okolicy Makarskiej, w miejscowości Krvavica, zarezerwowałam :oops:
Czy ktoś był tam może na wakacjach lub przejazdem i może coś na temat tej miejscowości powiedzieć ??
Będę wdzięczna za jakieś informacje.
Pozdrowienia :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 06.07.2009 20:17

Esti napisał(a):Będę wdzięczna za jakieś informacje.

kasssia1402 napisał(a):byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje

KRVAVICA- koło makarskiej

Szukaj :!:

1. Obrazek

Ps. Jak już zarezerwowałaś i dziesieciu innych powie, że są ładniejsze miejsca, to zrezygnujesz?
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 06.07.2009 20:27

po ile rezerwowałaś noclegi?
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 06.07.2009 20:53

Ps. Jak już zarezerwowałaś i dziesieciu innych powie, że są ładniejsze miejsca, to zrezygnujesz?[/quote]

No.... ciężka sprawa .... Może i masz rację :) Chociaż, pewnie gdyby na miejscu okazało się, że to pomyłka, to najwyżej stracę zaliczkę i poszukamy czegoś innego.

Temat rzuciłam na luźno, tak z ciekawości, licząc tak po cichutku, że akurat niezłe opinie będą.... ze zdjęć miejsce wygląda na urokliwe, zobaczymy jak faktyczna odległość do morza, warunki kwatery itd.

Dzięki Ci w każdym razie za cenną uwagę i bezcenny link :D

pozdr.
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 06.07.2009 20:57

sedi napisał(a):po ile rezerwowałaś noclegi?

38 euro za dobę

Apt. 2+1 dziecko, z łazienką, aneksem kuchennym, balkonem.
Podobno 350 m do morza.
Klimatyzacja za dopłatą po 3 euro za dzień.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 06.07.2009 20:59

Esti napisał(a):
sedi napisał(a):po ile rezerwowałaś noclegi?

38 euro za dobę

Apt. 2+1 dziecko, z łazienką, aneksem kuchennym, balkonem.
Podobno 350 m do morza.
Klimatyzacja za dopłatą po 3 euro za dzień.

Nie ma tam czasem sporej ilości schodów do plaży ??? To mała miejscowość więc 350 m to może być dosyć wysoko.
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 10.07.2009 19:54

No z tymi schodami to mnie zaskoczyłeś :(
zobaczymy na miejscu........... odezwę się i poopowiadam :wink:
Bona
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bona » 13.07.2009 11:39

Z tymi schodami to raczej pomyłka, owszem napewno z plaży trzeba podchodzić ( jak w wiekszości w Chorwacji) trochę do góry ale nie powinno być źle. Ja też wybieram się do Krvavicy, liczę na spokój i mniejszy tłok na plaży, raczej nie ma tam żadnych atrakcji ale mam nadzieje że nie będzie źle.
mack
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mack » 13.07.2009 18:17

Bona napisał(a):Z tymi schodami to raczej pomyłka, owszem napewno z plaży trzeba podchodzić ( jak w wiekszości w Chorwacji) trochę do góry ale nie powinno być źle. Ja też wybieram się do Krvavicy, liczę na spokój i mniejszy tłok na plaży, raczej nie ma tam żadnych atrakcji ale mam nadzieje że nie będzie źle.

niestety, Bahama ma rację nad wodę schodzi się tam po schodkach (na oko około 3 piętra :o).
Byłem w Krvavicy kilka lat temu, jak na makarską rivierę miejsce raczej przeciętne, ale można dojść wybrzeżem do makarskiej. poza tym spokój, cisza i piękne widoki górskie.
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 21.07.2009 23:20

Esti napisał(a):No z tymi schodami to mnie zaskoczyłeś :(
zobaczymy na miejscu........... odezwę się i poopowiadam :wink:

Droga podchodzi pod samą plażę. Jest bardzo kręta , przez co te 350 m wydłuża się do prawie kilometra. Większosć ludzi podjażdzało samochodami , bo jest tam parking. Płatny, cen nie znam, nie korzystałem.Na plaży małe bistro , można sączyć winko bezpośrednio po kąpieli , w ceniu rozłożystych pinii.Plaża bardzo czysta, żwirkowa.W kierunku na Makarską, wzdłuż ściezki mnóstwo malutkich zatoczek żwirowych wśród skał, czesto okupowanych przez naturszczaków.W samej Krvavicy nic fajnego nie ma, ale o rzut beretem jest Brutus (tam są schody na plażę, a samochody parkują jednym kołem w powietrzu nad urwiskiem), i nieco dalej Promajna , fajne miasteczko z uciechami.
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 23.07.2009 19:43

Dziękuję Wszystkim za cenne informacje o Krvavicy :) wyjazd już niedługo :D

Pozdrawiam serdecznie
Bona
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bona » 24.07.2009 11:50

Esti kiedy wyjeżdżasz bo my 25.07 po południu również do KRVAVICY
Esti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 25.07.2009 10:57

Bona napisał(a):Esti kiedy wyjeżdżasz bo my 25.07 po południu również do KRVAVICY

Bona, my jedziemy 30.07.2009, a Wy już dzisiaj... super i szerokiej drogi :)

Pozdrowienia i kto wie, może do zobaczenia na miejscu ?

8)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone