.png)
.png)
.png)
beata39 napisał(a):Ja obliczam sobie na ile dni jadę: ile mam sniadań, obiadów i kolacji. I na tyle dni kupuje prowiant. W Cro wędlina, sery, mięso są drogie więc to zabieram z Pl. Mleko, masło, wodę i napoje kupuje na miejscu. Bierzemy z koleżanka po 2 butelki wina i wódke na drinki. Nie smakuje nam ichnia trawarica. piwo jest w podobnej cenie co w Pl. Zakładamy na 2-3 obiady skoczyć na pizze - ceny podobne jak u nas - a pizza pycha (moja córka uwielbia). Poza tym zrobimy sobie rybkę z grila lub z piekarnika (rybe kupujemy u sklepie, w restauracji jest bardzo droga-przynajmniej dla mnie, W zeszłym roku za porcję zapłacilismy okolo 70 zł).
Owoce kupujemy na targu w Trogirze lub na Ciovo. Pieczywo jest pyszne w piekarni na Ciovo, bardzo duży wybór, drożdżówki, minipizzeryjki, pączki.....-wszystko świeżutkie i smacznie.
Buty do wody mamy z zeszłego roku - na targu kosztuja okolo 15 zł.
Ja jadę już za tydzień - na 14 dni!!!
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
Jezeli chodzi o Ciovo w czesci Slatine, to rowerami jak najbardziej mozna sie poruszac, jest gdzie pojezdzic, zwlaszcza na koncu miejscowosci Saltine..Marcysia napisał(a):A kochani Cromaniacy i Ciovomaniacy -mam pytanko. Czy warto brac na Ciovo rowery? Wiadomo, że to trochę kłopotliwe w podróży, no i nie jestem pewna czy tam jest gdzie pojeździć. I co najważniejsze - czy sześciolatka pojeździ? Proszę o wieści na temat centrum wyspy i możliwości spenetrowania jej na rowerze.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne