Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chyżne - Bratysława LPG na trasie !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 25.07.2006 01:50

Przeczytałem już chyba wszystkie topiki dotyczące "lpg na trasie", jednakże zawsze te informacje podawane przez użytkowników nie są do końca dokładne. Mnie (i zapewne nie tylko) interesuje kwestia gazu na trasie wspomnianej w temacie topiku

Jezeli ktos jechal ta droga, a napewno sporo osób jechało, to prosze o podanie stacji oferujących LPG, oraz w miare mozliwosci, podanie ich cen (moga byc zblizone). Interesowałyby mnie stacje raczej markowe, w stylu Shell, OMV, Slovnaft oraz te znajdujace sie przy autobanach.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 25.07.2006 07:15

Fatboy napisał(a):Przeczytałem już chyba wszystkie topiki dotyczące "lpg na trasie", jednakże zawsze te informacje podawane przez użytkowników nie są do końca dokładne. Mnie (i zapewne nie tylko) interesuje kwestia gazu na trasie wspomnianej w temacie topiku

Jezeli ktos jechal ta droga, a napewno sporo osób jechało, to prosze o podanie stacji oferujących LPG, oraz w miare mozliwosci, podanie ich cen (moga byc zblizone). Interesowałyby mnie stacje raczej markowe, w stylu Shell, OMV, Slovnaft oraz te znajdujace sie przy autobanach.

---------------------------

Na Słowacji gazu pod dostatkiem - ceny trochę niższe niż u nas. :lol:

Szerokiej drogi do CRO.
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 25.07.2006 08:30

adamk3 napisał(a):
Na Słowacji gazu pod dostatkiem - ceny trochę niższe niż u nas. :lol:

Szerokiej drogi do CRO.

Niższe??? ja gazu tańszego jak 20 kilka sk nie widziałem, więc po ile ten gaz tankowałeś?

Stacji wbrew pozorom nie ma tak wiele, owszem spokojnie co 200km zatankujesz, ale jak przegapisz jedną, to już może być problem, zwłaszcza nocą.

Fatboy
Ile robisz na zbiorniku? jak zatankujesz w Chyżnym to powinieneś do Bratysławy przejechać bez dolewania.
Ja jak tankowałem w Bratysławie (węzeł Złote Piaski - stacja całodobowa) to prawie do Krakowa bym dojechał, a robie na zbiornku 300-350km.
diggie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) diggie » 25.07.2006 09:07

Stacji po drodze troche jest jednak proponuje zatankowac jeszcze po polskiej stronie spokojnie powinienes dojechac do Bratyslawy, na Slowacji gaz w cenie od 17,90 do 21,90 SKK/l Cena 17,90 trafila sie raz po drodze bodajze w Shellu ale nie pamietam dokladnie bo tam akurat nie takowalem w wiekszosci stacji cena to 21,90 SKK/l.
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 25.07.2006 09:17

akurat mam ten komfort, ze przy jezdzie spokojnej do 120km/h dojade do ... Wenecji :wink: zalozylem specjalnie na zagraniczne wyjazdy dwa baki - troidalny w koło i większy do bagażnika. Sprawa jednak w tym, że chciałbym dotankować właśnie w Bratysławie, żeby później się nie martwić Słowenii, gdyż jade na postój w okolice Bledu, a jak zdołałem wyczytać tutaj, w Słowenii ciężko jest z gazem.

Mógłbyś opisać szerzej tę stację ? Bede przekraczał granice na starym przejscu w Berg, czy ta Twoja stacja jest po drodze ? Jezeli tak, jaka to firma i ile mniej wiecej kosztuje litr. Oraz pytanko dodatkowe, czy można tam coś dobrego wszamać w restauracji or sth.
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 25.07.2006 10:51

Fatboy napisał(a):Mógłbyś opisać szerzej tę stację ? Bede przekraczał granice na starym przejscu w Berg, czy ta Twoja stacja jest po drodze ? Jezeli tak, jaka to firma i ile mniej wiecej kosztuje litr. Oraz pytanko dodatkowe, czy można tam coś dobrego wszamać w restauracji or sth.

Dokładnie Ci nie powiem, stacja jest jakiegoś dużego koncernu (chyba OMV), zjazd był przy węźle o nazwie zlote piaski czy jakoś tak. Ja jechałem od granicy Węgierskiej autostradą, potem południowym obejściem na Żyline. Stacja była chyba przed zjazdem na Żyline, ale jest to stacja w drodze do PL.
Ceny jak pisałem, nie spotkałem poniżej 20sk, tam było 21.90sk.
Na stacji był sklepik i bufet, z jedzenia jakieś tam dania na szybko.
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 25.07.2006 11:37

Tankujesz w Chyżne i dojedziesz spokojnie do Bratysławy. Kierując się na przejście graniczne z Austrią, tzn. jadąc cały czas obwodnicą wokoło Bratysławy będzie stacja OMV ( o ile pamietam) po prawej stronie.
Jako dobry znak topograficzny zapamietałem jakieś duze centrum handlowe po prawej stronie.
Jeżeli jedziesz z otwartymi oczami :wink: to nie powinieneś tej stacji przegapić.
pozdr
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 25.07.2006 14:32

dzieki, znalazlem sobie juz ta stacje :-) dziex za trop i ceny :-)

pozdrawiam
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 25.07.2006 19:05

zawis napisał(a):Tankujesz w Chyżne i dojedziesz spokojnie do Bratysławy. Kierując się na przejście graniczne z Austrią, tzn. jadąc cały czas obwodnicą wokoło Bratysławy będzie stacja OMV ( o ile pamietam) po prawej stronie.
Jako dobry znak topograficzny zapamietałem jakieś duze centrum handlowe po prawej stronie.
Jeżeli jedziesz z otwartymi oczami :wink: to nie powinieneś tej stacji przegapić.
pozdr

Witam
Płaciłeś kartą czy gotówką
Pzdr
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 26.07.2006 10:04

Tu akurat płaciłem gotówką ale karty też przyjmowali.
arc
Autostopowicz
Lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) arc » 16.09.2008 12:23

Auto Gaz Bg-Gas to firma zajmuj±ca się profesjonalnym montażem instalacji gazowych LPG do samochodów wszystkich marek. Bg-Gas oferuje samochodowe instalacje gazowe, instalacje i serwis lpg oraz montaż instalacji gazowych. Zapraszamy Kraków i Nowa Huta. Auto na gaz.

www.gbgas.pl

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone