Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja wrzesień 2012

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 09.07.2012 09:09

Co Wy dobrzy ludzie tak z tym załamaniem pogody na przełomie sierpnia i września :?:
Proszę nie straszyć :roll:
Ja pierwszy raz w takim terminie i co ma być wtopa :?:
Mam nadzieję że z waszych doświadczeń nie wynika że ta "załamka" jest regułą :cry:
ZoltaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZoltaN » 09.07.2012 10:37

Spoko oko... 8)

Preludium wyjazdów do Cro to Pag-Novalja na przełomie sierpnia i września i non stop lampa... rok temu Korcula i samiuśki początek września to również upały... w tym od 2 września również logujemy się na Korculi...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2012 11:17

W zeszłym roku byłem na wyspie Brac od pierwszego września i faktycznie padało :( , Ale podczas całego pobytu tylko jednego dnia i to przez godzinę :lol: Pozostały czas to faktycznie 'lampa'. :D
edytas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytas » 09.07.2012 11:46

Rok temu od 11 do 18 września w Mastrince na Ciovo. Cudna pogoda, cieplutkie noce, cieplutka woda ani jednej chmurki na niebie przez 7 dni. Mając na uwadze, że najważniejszy turysta zdążył skończyć zaledwie rok temperatury w okolicach 30 stopni były wystarczające. Trzy lata temu w Mokosicy pod Dubrovnikiem od 15 do 22 sierpnia straszny skwar, powyżej 35 stopni.
W tym roku też wrzesień od 8 do 22 i liczymy znów na piękne lato.
Karolina742
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina742 » 09.07.2012 15:11

Również w tym roku planuje jechać we wrześni na przepiękną Chorwację. Zdecydowanie wyjazdy tam uzależniają :) Mam nadzieję że pogoda znacznie nie odbiega od lipcowej czy sierpniowej, a deszcz w Chorwacji jest nieprzewidywalny niestety ;) W tamtym roku byłam na wyspie Hvar i przez pierwsze cztery dni lało jak z cebra i to dzień i noc, następne półtora tygodnia było cudowne. (przełom lipca i sierpnia).
W tym roku planuje okolice Trogiru a dokładniej wioska Ljubljeva. Macie może jakieś informacje na ten temat? Gdzie sie znajduje najblizszy bar, restauracja, sklep?
I prosiłabym o jakieś wskazówki co warto zwiedzić, najlepiej coś nieprzewodnikowego. Jakieś zachwycające plaże, urocze małe miasteczka/wioski?
:P
Maruś-Man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maruś-Man » 09.07.2012 15:58

Na temat tej miejscowości to nic nie wiem ale jak okolice Trogiru to na pewno pięknie . Wrzesień to również nasz miesiąc w tym roku w Chorwacji .
Okolice Omisia . To nie tak znowu daleko . Jeśli chodzi o pogodę to nam w ubiegłym roku też lało - przez godzinę .
Życzę udanego pobytu. pozdrawiam. Janusz.
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 09.07.2012 16:24

Catherine16 , wrzesień to najlepszy z możliwych terminów. W tym roku jadę piąty raz do cro i tylko pierwszy wyjazd był w lipcu. A Twoje plany ambitne ale realne. Tylko na Split i Trogir ja przeznaczyłem cały dzień. :)
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 12.07.2012 22:30

W tym roku 7 raz. Zawsze lipiec lub przełom lipiec - sierpień. W tym roku
25-08 do 09-09. Sibenik. 5 razy Istra raz Zadar a teraz więcej kierowców
bo synowie dorośli to zapuszczamy się dalej na południe. Zawsze mieliśmy super pogodę. Ja uwielbiam upały i wodę wraz z chłopakami, żona lekkie słońce i zwiedzanie. Zawsze jakoś to godzimy. :D
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 13.07.2012 19:46

WITAM forumowiczów. My +50 trzeci raz we wrześniu do Breli. Pozatym były: Czarnogóra, Cavtat, Dubrownik, Omisz, Split, Trogir, Slunj, Plitwice i wiele innych. Niezdecydowanych zachęcamy do wrześniowej eskapady.Do zobaczenia. Pozdrawiamy :D
myszatorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszatorek » 16.07.2012 11:25

Ja tak jak wszyscy też polecam wrzesień byłem w zeszłym roku od 17 września (w tym roku też tak planuje) woda cieplutka pogoda piękna przez 10 dni tylko raz padało i to do 13tej a później się rozpogodziło.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne