Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja podobna do Polski- ceny

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 11.07.2011 10:33

Romano, zarzucasz mi kiepski wzrok, a ja nie przypominam sobie abym mówił coś o Kołobrzegu. Zdradzę Ci po cichu, że nad polskie morze od dawna już nie jeżdżę, bo nie lubię cwaniactwa właścicieli turystycznych przybytków. Oczywiście są wyjątki, ale zazwyczaj potwierdzają regułę.
bolosu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolosu » 12.07.2011 07:01

viggen_wawa napisał(a):Romano, zarzucasz mi kiepski wzrok, a ja nie przypominam sobie abym mówił coś o Kołobrzegu. Zdradzę Ci po cichu, że nad polskie morze od dawna już nie jeżdżę, bo nie lubię cwaniactwa właścicieli turystycznych przybytków. Oczywiście są wyjątki, ale zazwyczaj potwierdzają regułę.

Kolega nie lubi cwaniactwa - i słusznie - w takim razie jest nas dwóch - postulat - zbojkotujmy handel nad polskim morzem:) Wszyscy na Chorwację bo tam lepiej, taniej i nie ma cwaniactwa tak jak nad naszym polskim smierdzącym zimnym morzem:)
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 12.07.2011 07:40

Rysio napisał(a): W Kołobrzegu też fajnie miałem. 270 pln za pokój z łazienką, fakt że trochę stęchlizną waliło, ale przy otwartym balkonie dało się wytrzymać no i obiadki super, 140 pln na promenadzie toż to prawie darmocha, to chyba tłumaczy fakt że, olej wymieniają tylko na wybory prezydenckie :wink:

Bałtyk, Dąbki, 2+1 - sezon 150 pln za pokoj z łazienką w nowym "apartmani" - warunki idealne, czysto itp.
W czerwcu w tym roku za to samo płaciłem 70 pln! Dzieci miały 100% zniżki, dorosli po 35/osoba jak się rezerwowało w kwietniu.

W sezonie rok temu za gorsze warunki i dalej od plazy (ok. 400 m) płaciłem 125 pln za 2+1.

Nie pamietam żeby Bałtyk śmierdział - w portach to śmierdzi, zresztą tak samo jak w CRO :)

Teraz sobie siedze w Cro ale w sierpniu nad Bałtyk też się wybiorę...
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 15.07.2011 18:13

Romano300 napisał(a):Ceny...lepiej nie mówić. Przykładowo ceny na Rab'ie koniec czerwca :
Lody 5 kun gałka, piwo 14 kun 1 litr, ser zółty 1kg 55-100 kun, woda mineralna 1,5 l 6 kun, kiełbasy od 40 kun kg, chleb -o ile można to nazwać chlebem :( od 7 kun do 22 , masło roślinne a właściwie margaryna od 5,5 kun 0,25 kg, napoje 1,5 l np. Ice tea 13,5 kun
Dania w knajpach:
Cievapcici- 40-65 kun, Plaskawica 50-60 kun, pizza średnia 50-55 kun
Ryb nie widziałem, w sklepach tylko tuńczyk i sardynka w konserwach.
Bardzo uboga oferta restauracji i knajpek, mają- hot dogi, chesburgery, pizze, czasem kalmary, cevapcici i plaskavice.

Owoce:
Arbuz 10-12 kun kg, winogrona 30 kun kg, morele 30 kun kg ( u nas w Auchan teraz mają po 2,99zł to 6 razy taniej).

Wg mnie warto zabierać nasze dobre jedzonko, jest 2, 3 razy tańsze.

Choć to nie żywnośc ale warto wiedzieć- paliwo diesel BS w INA 9,03 kuna litr

Mam odmienne zdanie, ale bym się nie czepiała, gdyby nie to zdanie o gałce lodów z 5 kun- tyle, że tam gałka to trzy nasze, czyli de facto u nas drożej 8)
Długopis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Długopis » 19.07.2011 16:38

Wróciłem 16 lipca

40 Kun Czapka Ferrari F1
60 Kun japonki
15 Kun Klik-Klaki :D

Melon 10 Kun/kilogram

Sklep Studenac
10,80 Bochenek chleba pyszny
7,99 Chio Chips 75g
13,99 Coca Cola 2 l
6,59 Piwo Staropramen butelka 0,5 litra (kaucja 3 Kuny !!! nie zrywac naklejki bo nie chcą przyjmować zwrotów no i trzymaj paragon oczywiście ... ot taki swojski PRL ;)
6,29 Mleko karton 1l 2,8%
5,99 Woda Studena 1,5 litra
20,59 masło (drogie ale dobre)
2,99 pączek z marmoladą
10,99 woda Goda 6litrów pet

Sklep Konzum
6,19 Kit Kat 40g
11,49 Spirala Raid na komary 11,49 Kuny
5,98 Herbatniki petit
7,99 Podpałka do grila

10,00 Kawa Tchibo z ekspresu na stacji benzynowej przy autostradzie

Makarska
jedna z licznych knajpek przy deptaku
255 Kun 3 piwa Karlovacko lane 0,5 litra + Coca Cola z butelki szklanej + Kalmary + Girice + Lubin + Sardynki + 4 porcje frytek

Piwo w knajpkach od 15 do 18 Kun za 0,5 litra

Parking Makarska przy porcie 5 Kun za 1/2 godziny
Parking Split od 3 do 6 Kun za godzinę
Jenc_Braun
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jenc_Braun » 21.07.2011 21:34

Witam
Coca-cola 14 kun x 0,54gr,wode można pić z kranu i to szczerze dlatego nie wiem ile kosztuje,piwo w sklepie 6 kun butelka,puszka 10.Jak masz duże auto możesz wziąść.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Chorwacja podobna do Polski- ceny - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone