.png)
anmirtokr napisał(a):Witam ! A kto Ci takich głupot naopowiadał, granicę przekraczasz z paszpotrem lub dowodem, jeżeli jesteś samochodem to obowiązkowo zielona karta i to wszystko[ żadne pieniądze i zadne łapówki]. Odprawa bardzo szybka, oczywiście jeżeli nie ma samochodów. Dopiero co wróciłem z Czarnogóry i przekraczałem granicę kilkakrotnie. Jeżeli masz pytania tp pisz, chętnie odpowiem. Pozdrawiam.
.png)
gusia-s napisał(a):anmirtokr napisał(a):Witam ! A kto Ci takich głupot naopowiadał, granicę przekraczasz z paszpotrem lub dowodem, jeżeli jesteś samochodem to obowiązkowo zielona karta i to wszystko[ żadne pieniądze i zadne łapówki]. Odprawa bardzo szybka, oczywiście jeżeli nie ma samochodów. Dopiero co wróciłem z Czarnogóry i przekraczałem granicę kilkakrotnie. Jeżeli masz pytania tp pisz, chętnie odpowiem. Pozdrawiam.
Hehe bardzo szybka to może w Klek/Neum jak jest niewiele samochodów ale w Metkovic przestaliśmy 500m do budki kontrolnej 3H !!!
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
Henryk napisał(a):Mały(albo większy) tablet, aplikacja Osmand i mapę można sobie darować...
Henryk napisał(a):Dla udających się do Medjugorje,Mostaru i dalej.Oddany jest następny odcinek autostrady za przejściem granicznym w kierunku na Mostar.Zjazd w okolicy Medjugorja-po 6 km osiągamy cel.Pozdrav.
.png)
.png)
.png)
Janusz P napisał(a):Witam Czy autostrady w BiH wyglądają podobnie jak w HR tzn chodzi o opłaty, czy są bramki czy winieta? jaką walutą można płacić autostrada-sklepy-stacja benzynowa. Karty bankomatowe czy są jakieś problemy. Czy na granicy trzeba mieć gotówkę w € jak piszą na stronie wikitravel, że jest wymagana?
.png)
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina