Mam pytanie przekraczam granice Słowacko- Węgierską w Bratysławie i w zeszłym roku kawałek do zjazdu na Sz..... (nie pamiętam jak to się pisze
Chcę Węgry przejechać wzdłuż zachodniej granicy a wyjeżdzam jutro...
Pozdrawiam
.png)
.png)
krzysiob napisał(a):Mam pytanie przekraczam granice Słowacko- Węgierską w Bratysławie i w zeszłym roku kawałek do zjazdu na Sz..... (nie pamiętam jak to się pisze) nie płaciłem za autostrady - czy legalnie? Czy ten odcinek jest bezpłatny? Czy ktoś może mnie uświadomić?
.png)
no to super, szkoda, że PZMot jest niedoinformowanyjdubowski napisał(a):krzysiob napisał(a):Mam pytanie przekraczam granice Słowacko- Węgierską w Bratysławie i w zeszłym roku kawałek do zjazdu na Sz..... (nie pamiętam jak to się pisze) nie płaciłem za autostrady - czy legalnie? Czy ten odcinek jest bezpłatny? Czy ktoś może mnie uświadomić?
Od granicy w Rajce jedziesz drogą szybkiego ruchu (nie jest to autostrada). Autostrada M1 prowadzi do granicy austriackiej, ale również jej początkowy odcinek jest bezpłatny - szczegóły masz tu:
http://www.autopalya.hu/text/images/Szo ... YEL_04.jpg
.png)
.png)
Zgadza sięIgnisDriver napisał(a):w zeszłym roku tak jechałem i były wyraźne tablice informujące, że ten kawałek jest bezpłatny. Zwracałem na to szczególną uwagę bo wiem, że kary są bardzo wysokie. A zahacza się chyba na bardzo krótki odcinek na autostradę...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi