Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda - stronka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michal S.
Croentuzjasta
Baska Voda - stronka

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 05.05.2008 10:37

Witam serdecznie.

Wreszcie rodzina zmotywowała mnie do poprawienia stronki o miejscowości Baska Voda. Siadłem wczoraj i troszkę pogrzebałem w kompie. Efekty jakie są sprawdźcie sami. Postaram się co dzień coś dodać. Bardzo będę wdzięczny za fotki i filmiki związane z samą Baską Vodą, jak i okolicami.
Jak byście mieli jakieś materiały to proszę mi wysłać na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Adres stronki: www.baskavoda.pl

Pozdrawiam
Michał
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 05.05.2008 11:40

bardzo fajna :) strona ;), ale mógłbyś trochę popracować ;) nad działem galeria ;) więcej zdjęć;P :] to podstawa ;) Pozdrav Adam ;)
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 05.05.2008 11:53

Wlasnie Michal prosi forumowiczow, o foteczki na te strone ;).Fajna stronka, az chcialoby sie zeby www.cro.pl wygladala podobnie ;).
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 05.05.2008 17:32

Michal S. napisał(a):Witam serdecznie.

Wreszcie rodzina zmotywowała mnie do poprawienia stronki o miejscowości Baska Voda. Siadłem wczoraj i troszkę pogrzebałem w kompie. Efekty jakie są sprawdźcie sami. Postaram się co dzień coś dodać. Bardzo będę wdzięczny za fotki i filmiki związane z samą Baską Vodą, jak i okolicami.
Jak byście mieli jakieś materiały to proszę mi wysłać na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Adres stronki: www.baskavoda.pl

Pozdrawiam
Michał

Witaj
Bardzo się cieszę z tej strony zwłaszcza ,że w tym roku zaplanowałem właśnie tu swój pobyt.BV oczywiście znam z kilkugodzinnego pobytu kilka lat temu teraz jednak chcę się jej przyjżeć od <kuchni>. Zaraz biorę sie za przegląd Twojej stronki .

Tutaj plan BV i Breli myślę ,że przyda się na Twoją stronę /chyba że już jest/
www.cromaps.com/vacmap/plan_grada_baska_voda.htm

PS podziękowania dla Twojej rodziny za to ,że Cię zmotywowali.

pzdr
:D :lol: :papa: :hut:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 16.05.2008 17:33

a gdzie link ma nasze forum???? 8)
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 20.05.2008 14:46

Stronka b.fajna

dodaj że najlepiej dają jeść w Carlo ostatnia knajpka w kierunku Breli
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 06.06.2008 14:00

Hej!

Byłem w BV w tamtym roku przez 26 dni( aż tak mi się podobało).
W tym roku również tam się wybieram-tak mnie ta mieścinka urzekła. Napisz na mojego maila(adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) co byś potrzebował to coś spróbuje Ci posłać.
PZDR
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 08.06.2008 10:30

krupian napisał(a):Hej!

Byłem w BV w tamtym roku przez 26 dni( aż tak mi się podobało).
W tym roku również tam się wybieram-tak mnie ta mieścinka urzekła. Napisz na mojego maila(adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) co byś potrzebował to coś spróbuje Ci posłać.
PZDR

Witaj

Ja już niedługo będę w BV ,mam prośbę do Ciebie o podzielenie się opinią i ewentualne wskazanie które knajpki byś szczególnie polecał a które nie,mam na myśli także Brelę i Promajnę.
Byłeś dość długo w BV jesli masz jakieś spostrzeżenia i rady co do pobytu w BV to chętnie z nich skorzystam.

PS
A moze ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie kulinarne z BV,Breli lub Promajny i poleci mi jakieś szczególnie fajne miejsca na zjedzenie dobrego obiadku - z góry dziekuję.

pzdr:D :lol: :D :papa: :hut:
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.06.2008 15:55

Hej!!!

Jeśli chodzi o samą BV to z wszystkich chorwackich miejscowości w jakich byłem jest ona najlepsza(to jest opinia oczywiście moja).
Uzasadnienie:
- bardzo ładne długie i jak na Chorwacje szerokie plaże
- nie jest stromy brzeg, wiec dla dzieci i osób, które nie lubią pływać jest super:)
- piekna promenada z wieloma palmami-naprawde wieloma.Robi większe wrażenie niż ta w Makarskiej
- piekny porcik jachtów
- punkt widokowy z ruinami (chyba rzymskimi)
- nie ma dyskotek(plus i minus)[w sumie jest jedna ale daleko oddalona od budynków mieszkalnych, ewentualnie jest taki dancing ale chyba do 24 czynny]
- oczywiscie wiele knajpek bardzo klimatycznych
- bardzo uroczo wkomponowany stary kościółek przy głównym deptaku
- blisko do makarskiej(około 8 km)[ewentualne zakupy w markecie], Dubrovnik 110 km, Split 60km
- deptak z BV prowadzi wzdłuż morza do Breli(mi się średnio ona podobała)lub jak kto woli do Promajny(tam to jeszce słabiej niż w Breli)
Jeżeli chodzi o jedzonko to oczywiscie niesamowity wybór przy deptaku choć ceny nie są rewelacyjne (125% naszych cen knajpowych-przynajmniej we Wrocławiu), ale idąc troszke w głąb BV to można naprawde fajnie zjeść za przyzwoitą cenę. Idąc w strone Promajny jest hotel, w którym na podwyższeniu jest restauracja i tam naprawde sa super ceny i do tego niesamowite jedzenie(niestety nazwy Hotelu nie pamietam ale jest on przy głównym deptaku. Bikini Plate najlepszy zestaw dla 2 osób:))Zaraz za tym hotelem jest pizzeria, której jest naprawde tylko pizza, znajduję się ona w całości na wolnym powietrzu, a pizza srednio kosztuje 25 Kun(na samym deptaku około45 Kn.
Mam nadzieję, że choć troszkę Ci pomogłem. Naprawdę gorąco polecam tą miejscowość zresztą w tym roku również tam jadę jako II wakacje:):)
Gdybyś miał jakieś pytanka to zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 09.06.2008 20:59

Cześć.
MAM takie pytanie choć trochę może nie na temat w tym dziale. Jak przedstawia się sprawa campu Basko Polje? Bo różne są opinie na jego temat na tym forum ale żadnych najnowszych wieści. Czyżby nikt tam nie jeździł.
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam Monika
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 10.06.2008 10:15

krupian napisał(a):Hej!!!

Jeśli chodzi o samą BV to z wszystkich chorwackich miejscowości w jakich byłem jest ona najlepsza(to jest opinia oczywiście moja).
Uzasadnienie:
- bardzo ładne długie i jak na Chorwacje szerokie plaże
- nie jest stromy brzeg, wiec dla dzieci i osób, które nie lubią pływać jest super:)
- piekna promenada z wieloma palmami-naprawde wieloma.Robi większe wrażenie niż ta w Makarskiej
- piekny porcik jachtów
- punkt widokowy z ruinami (chyba rzymskimi)
- nie ma dyskotek(plus i minus)[w sumie jest jedna ale daleko oddalona od budynków mieszkalnych, ewentualnie jest taki dancing ale chyba do 24 czynny]
- oczywiscie wiele knajpek bardzo klimatycznych
- bardzo uroczo wkomponowany stary kościółek przy głównym deptaku
- blisko do makarskiej(około 8 km)[ewentualne zakupy w markecie], Dubrovnik 110 km, Split 60km
- deptak z BV prowadzi wzdłuż morza do Breli(mi się średnio ona podobała)lub jak kto woli do Promajny(tam to jeszce słabiej niż w Breli)
Jeżeli chodzi o jedzonko to oczywiscie niesamowity wybór przy deptaku choć ceny nie są rewelacyjne (125% naszych cen knajpowych-przynajmniej we Wrocławiu), ale idąc troszke w głąb BV to można naprawde fajnie zjeść za przyzwoitą cenę. Idąc w strone Promajny jest hotel, w którym na podwyższeniu jest restauracja i tam naprawde sa super ceny i do tego niesamowite jedzenie(niestety nazwy Hotelu nie pamietam ale jest on przy głównym deptaku. Bikini Plate najlepszy zestaw dla 2 osób:))Zaraz za tym hotelem jest pizzeria, której jest naprawde tylko pizza, znajduję się ona w całości na wolnym powietrzu, a pizza srednio kosztuje 25 Kun(na samym deptaku około45 Kn.
Mam nadzieję, że choć troszkę Ci pomogłem. Naprawdę gorąco polecam tą miejscowość zresztą w tym roku również tam jadę jako II wakacje:):)
Gdybyś miał jakieś pytanka to zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

Dzieki Krupian za info.

Wydaje mi się ,że chodzi o Hotel Slavija/byłem w BV przejazdem/.
A gdzie plażowałeś w mieście czy w okolicy?

pzdr
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 10.06.2008 20:42

Jeśli chodzi o Baśka Polije to nie moge udzielić większych informacji ponieważ byłem tam tylko spacerkiem z 2 razy. Samo miejsce jest urocze. Uważam, że jest to dobre miejsce na pryjazd z dziećmi.

W BV zazwyczaj plażowałem na głównej plaż zaraz naprzeciw kościoła. Fakt że koło 10 już nie było miejsca na rozłożenie się, ale ja idąc na zakupy około 8:30 zawsze zostawiałem karimaty z ręcznikami na plaży i po śniadanku na spokojnie w fajną miejscówkę:)

PZDR
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 10.06.2008 21:01

Dzięki Krupian za odpowiedź. :D
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 05.02.2009 14:38

Mam pytanie o deptak/promenadę Brela-Promajna, czy w Promajnie jest koniec tego deptaka wzdłuż morza, czy też ciągnie się on dalej do Makarskiej, lub Tucepi/Podgory :?:
Martka*
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martka* » 06.02.2009 21:14

Ja mam pytanie odnośnie plaży w BV. Czy z pięciolatkiem lepiej kierować się na prawo od porciku w stronę skupiska hoteli czy w drugą stronę?
Nigdy nie byłam na Riwierze Makarskiej i zastanawiam się czy BV jest położona na wzniesieniu. Chodzi mi o wybór kwatery. Gdyby się okazało że miałabym pedałować z owym pięciolatkiem po pobycie na plaży pod górkę to wybiorę coś bliżej brzegu.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone