Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda - stronka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 07.02.2009 11:28

saturn_18 napisał(a):Mam pytanie o deptak/promenadę Brela-Promajna, czy w Promajnie jest koniec tego deptaka wzdłuż morza, czy też ciągnie się on dalej do Makarskiej, lub Tucepi/Podgory :?:

witam ;)
Do Promajny prowadzi promenada ale jak miniesz Promajne,która jak dla nas jest REWELACYJNA!!!!! -jeśłi lubi sie dziury i wiochy-jak ktos lubi kurorty typu Miedzyzdroje zdecydowanie BV jest si ;)
Pieszko do Makarskiej idziesz drogą skalistą i na tą wyprawe polecam wygodne butki,i w plecaku akcesoria kąpielowe.
My wybralimy sie pierwszy raz nieznając w ogóle drogi i była ona bardzo męcząca,nie byliśmy dostatecznie przygotowani,żona japonki ja klapeczki a młody tez kalpeczki,więc był to hmmmm koszmarek mały.
Żałowalismy że nie wzielismy butów do kapania i gaci bo żar lał sie z nieba i z wielką zazdrością spoglądaliśmy na tych co gacie mieli...albo tez czasem nei robili sobie nic z tego że nie mieli :lol:
Obrazek
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 07.02.2009 21:16

pavio napisał(a):
saturn_18 napisał(a):Mam pytanie o deptak/promenadę Brela-Promajna, czy w Promajnie jest koniec tego deptaka wzdłuż morza, czy też ciągnie się on dalej do Makarskiej, lub Tucepi/Podgory :?:

witam ;)
Do Promajny prowadzi promenada ale jak miniesz Promajne,która jak dla nas jest REWELACYJNA!!!!! -jeśłi lubi sie dziury i wiochy-jak ktos lubi kurorty typu Miedzyzdroje zdecydowanie BV jest si ;)
Pieszko do Makarskiej idziesz drogą skalistą i na tą wyprawe polecam wygodne butki,i w plecaku akcesoria kąpielowe.
My wybralimy sie pierwszy raz nieznając w ogóle drogi i była ona bardzo męcząca,nie byliśmy dostatecznie przygotowani,żona japonki ja klapeczki a młody tez kalpeczki,więc był to hmmmm koszmarek mały.
Żałowalismy że nie wzielismy butów do kapania i gaci bo żar lał sie z nieba i z wielką zazdrością spoglądaliśmy na tych co gacie mieli...albo tez czasem nei robili sobie nic z tego że nie mieli :lol:
Obrazek

Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie czy ta skalista droga z Promajny do Makarskiej wiedzie cały czas wzdłuż wybrzeża i ile mniej więcej czasu zajmuje jej przejście :?:

Pozdrawiam :hut:
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 09.02.2009 08:51

Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie czy ta skalista droga z Promajny do Makarskiej wiedzie cały czas wzdłuż wybrzeża i ile mniej więcej czasu zajmuje jej przejście :?:

Pozdrawiam :hut:[/quote]

Witam dojście do Makarskiej z tempie spacerowym zajeło nam 2 godziny.ale szliśmy wolno robiliśmy foty i zatrzymywalismy sie na "oglądanie"
ścieżka jest w skałach a u dołu rozpościera się ADRIATYK :hut: i caly czas masz piekne widoczki.
Pamietajcie tylko o wygodnych butach (klapki i sandały odpadają)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 09.02.2009 11:05

Raz jeszcze dzięki za cenne informacje :papa:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 01.03.2009 14:20

Dlaczego ta stronka www.baskavoda.pl nie działa :(
Czy to tylko ja nie mogę otworzyć ? Pisze że nie można znaleźć serwera
Marczello00
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marczello00 » 01.03.2009 14:29

Ja też próbowałem i nie działa :evil:
andreas66
Globtroter
Bv

Nieprzeczytany postnapisał(a) andreas66 » 01.03.2009 19:09

Szukam namiary tanich blisko morza kwater w BV?
jorgus111
Cromaniak
Re: Bv

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 01.03.2009 19:14

andreas66 napisał(a):Szukam namiary tanich blisko morza kwater w BV?

http://baskavoda.com/baskavoda_apartments.htm
http://www.makarskainfo.com/pl/baska-vo ... a-voda.htm
andreas66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andreas66 » 02.03.2009 08:49

krupian napisał(a):Hej!!!

Jeśli chodzi o samą BV to z wszystkich chorwackich miejscowości w jakich byłem jest ona najlepsza(to jest opinia oczywiście moja).
Uzasadnienie:
- bardzo ładne długie i jak na Chorwacje szerokie plaże
- nie jest stromy brzeg, wiec dla dzieci i osób, które nie lubią pływać jest super:)
- piekna promenada z wieloma palmami-naprawde wieloma.Robi większe wrażenie niż ta w Makarskiej
- piekny porcik jachtów
- punkt widokowy z ruinami (chyba rzymskimi)
- nie ma dyskotek(plus i minus)[w sumie jest jedna ale daleko oddalona od budynków mieszkalnych, ewentualnie jest taki dancing ale chyba do 24 czynny]
- oczywiscie wiele knajpek bardzo klimatycznych
- bardzo uroczo wkomponowany stary kościółek przy głównym deptaku
- blisko do makarskiej(około 8 km)[ewentualne zakupy w markecie], Dubrovnik 110 km, Split 60km
- deptak z BV prowadzi wzdłuż morza do Breli(mi się średnio ona podobała)lub jak kto woli do Promajny(tam to jeszce słabiej niż w Breli)
Jeżeli chodzi o jedzonko to oczywiscie niesamowity wybór przy deptaku choć ceny nie są rewelacyjne (125% naszych cen knajpowych-przynajmniej we Wrocławiu), ale idąc troszke w głąb BV to można naprawde fajnie zjeść za przyzwoitą cenę. Idąc w strone Promajny jest hotel, w którym na podwyższeniu jest restauracja i tam naprawde sa super ceny i do tego niesamowite jedzenie(niestety nazwy Hotelu nie pamietam ale jest on przy głównym deptaku. Bikini Plate najlepszy zestaw dla 2 osób:))Zaraz za tym hotelem jest pizzeria, której jest naprawde tylko pizza, znajduję się ona w całości na wolnym powietrzu, a pizza srednio kosztuje 25 Kun(na samym deptaku około45 Kn.
Mam nadzieję, że choć troszkę Ci pomogłem. Naprawdę gorąco polecam tą miejscowość zresztą w tym roku również tam jadę jako II wakacje:):)
Gdybyś miał jakieś pytanka to zapraszam do kontaktu.

PPozdrawiam
Witam jeżeli posiadasz jakies fajne namiary NA kwatery w BV to podaj dziekuje
reniah11
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reniah11 » 06.07.2009 22:06

Czy ktoś mieszkał w Baskiej Vodzie w domu Slavko Divic przy ul. Nazora? Wybieram się tam za 2 tyg. i ciekawa jestem jak tam jest. A poza tym czekam na każdą nową wiadomość o BV Pozdoo
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.07.2009 09:24

Plaże.

Jeśli chodzi o główną (tj. w centrum) plażę i tłum na niej, proponuję spacerek w stronę Makarskiej (patrząc w stronę morza, kierować się w lewo).
Mija się kompleks Urania i po jakichś 15 minutach plaża jest o wiele mniej zaludniona.
Dojście bardzo dobre, idzie się chodniczkiem wzdłuż morza.
Widoki piękne, bo wyłania się niezasłonięte budynkami Biokowo.
Pozdrówki!
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 09.07.2009 21:58

Cześć.

Stronkę www.baskavoda.pl już odpaliłem.

Postaram się systematycznie ją uzupełniać.
Jak macie jakieś pomysły to proszę o podpowiedzi.

Pozdrawiam

Michał
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baska Voda - stronka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone