Albania 2016 - Trojmiasto
napisał(a) plebi » 19.02.2016 17:14
Troche poszukalem i nie znalazlem zbyt wielu wskazowek dot. odpowiedzi na pytania ktore mnie nurtuja:
1. Czy w zwiazku z kryzysem emigracyjnym - Albania, Macedonia, BiH, Serbia - sa nadal bezpiecznymi kierunkami wakacyjnymi dla rodzin z dziecmi ?
2. Jakie zalecane trasy z Trojmiasta do Vlora/Saranda
Moje preferencje ze wzgldeu na dwojke dzieci (mysle o 1 lub 2 noclegach po drodze). Fajnie by bylo aby jechac przez max 8h i jeszcze troche pobawic sie - aby dzieci nie mialy zlych wspomnien.
W zwiazku z tym fajnie zatrzymac sie gdzies przy 'wodzie' - macie jakies campingi (najlepiej z domkami do wynajecia na 1 noc) lub kwatery gdzie mozna sie po drodze popluchac w wodzie (kapieliska) ? A moze cos ciekawego zobaczyc ?
3. Jakie sa aktualne koszty przejazdu, zalety i wady tranzytu przez poszczegolne kraje. Co powinienem wiedziec o tych krajach ( gdzie sie kupuje winiety etc., czy bez problemu pokonuje sie granice)
Niestety nie mam mozliwosci zamieszczenia linkow na forum - ale trasa zalecana z Google pokauje mi:
Czechy,Slowacja, Wegry, Serbia, Macedonia, Albania - czy tu przejade bez problemu, czy kierowac sie bardziej na zachod (Austria, BiH, Chorwacja, Macedionia ) ?