Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

50 książek w rok Anno Domini 2022, ale może 60-100

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 05.04.2022 20:23

We wcześniejszych latach brałem udział, ostatni rok sobie odpuściłem, teraz powracam, niczym user marnotrawny ;)
A po amerykańsku, czasem australijsku to nawet dość sprawnie składam litery, choć czasem nie po kolei.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 03.01.2023 10:18

Podsumowanie:
1 miejsce: tempik14 89szt brawo!
2 miejsce: anakin 78szt
3 miesjce: marko350 70szt

4 miejsce: labusm 65szt
5 miejsce: Nefer 52szt
6 miejsce: wojan 51szt

7 miejsce: langtom 49szt
8 miejsce: maxredaktor 47szt
9 miejsce: agata26061 33szt
Gratuluję wszystkim wyniku, zwłaszczatempik14
Niewiele już brakło do setki, może w tym roku się uda ;)

Dla porównania wyniki z poprzedniego roku

1 miejsce : Mistrz nad Mistrze - Anakin 92 szt. Gratulacje!!!. Niewiele brakło, żeby wymagane 50szt podwoić
2 miejsce : Wicemistrz: Labusm 85 szt. Goniłem, goniłem i nie dogoniłem
3 miejsce : Tempik14 77 szt. Gratulacje!!!
4 miejsce: Marko350 70 szt
5 miejsce: Wojan 60 szt
6 miejsce: Agata26061 55szt
7 miejsce: Nefer 50szt

8 miejsce: Longtom 44szt
9 miejsce: Lukoo6 18szt
10 miejsce: Fly 3szt ( już 2.01.2021 :mrgreen: )
11 miejsce: Matizmat 1szt.

Mniej nas było ostatnio niestety, również niestety progresu u mnie nie było.

Niniejszym zapraszam wszystkich starych i nowych czytaczy do tegorocznego wątku:
50-ksiazek-a-nawet-wiecej-w-rok-anno-domini-2023-t57054.html#p2284566
Już jest nas pięciu - orga!
Zapraszam.

PS. Rekord anakina z zeszłego roku ( 92 szt) jest dalej do pobicia :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.01.2023 13:40

Ja już jestem w połowie pierwszej sztuki na konto 2023. :-)
pzdr
tempik14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tempik14 » 03.01.2023 15:53

A u anakina znaczny "spadek wydajności". Czyżby zwolniono go z tej specjalnej roboty, polegającej na czytaniu książek? :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.01.2023 16:43

tempik14 napisał(a):A u anankina znaczny "spadek wydajności". Czyżby zwolniono go z tej specjalnej roboty, polegającej na czytaniu książek? :wink:

Doszła inna "robota" i niestety czasu brakło na więcej :?
A, że dla mnie książka to papier i audiobooków nienawidzę, niestety wynik w tym roku mizerny :roll: :wink:

Niemniej jednak Tobie gratuluję zwycięstwa :D
I życzę "setki" w tym roku.

Oczywiście wszystkim pozostałym "czytaczom" również :wink:
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 03.01.2023 20:29

Gratulacje dla Zwycięzcy i dla pozostałych uczestników, którzy czytają lub słuchają :D
tempik14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tempik14 » 04.01.2023 10:30

anakin napisał(a):Niemniej jednak Tobie gratuluję zwycięstwa :D
marko350 napisał(a):Gratulacje dla Zwycięzcy...
Dziękuję, ale nie nazywałbym tego "zwycięstwem". To sugeruje jakiś rodzaj współzawodnictwa, a tego z mojej strony nie ma. Czytam dla przyjemności i nawet sam ze sobą nie konkuruję; nie próbuję poprawiać wyniku. Dopóki temat nie powstał kilka lat temu nie przyszło mi do głowy, aby prowadzić takie statystyki. Zaglądam w spisy uczestników dla inspiracji i poszukiwań tytułów, o których nie miałem okazji się dowiedzieć z innych źródeł.

anakin napisał(a):A, że dla mnie książka to papier i audiobooków nienawidzę...
To uprzedzenie z dzieciństwa, o którym pisałeś. Pewnie czytał Ci ktoś niekompetentny. Ja jednak polecam spróbować. Są bowiem sytuacje, gdzie czytać się nie da, a bez czytania nudno. Np. długa jazda.

Wszystkiego najlepszego w nowym roku dla "pochłaniaczy" książek. Tzn. czytaczy i słuchaczy.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.01.2023 10:46

Ja od zawsze lubiłem czytać
U mnie wyniki poprawiły się odkąd zacząłem czytać - słychać audiobooków, zwłaszcza w samochodzie, dużo jeżdżę, więc i czasu na to jest więcej, czasem słucham podczas pracy.
No a w naszej zabawie w sumie o zwycięstwo nie chodzi, ale o zachęcenie do czytania, aczkolwiek widzę że mało nas. Chociaż chęć zwycięstwa trochę stymuluje
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.