Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gordipi
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gordipi » 07.07.2010 10:20

szykuc napisał(a):
no to komenda "prawe lusterko złóż" i Ciovo nasze - to trzeba przeżyć :-) navi i "wujki dobra rada" skierują Was za mostem w prawo i b. dobrze.
Oczywiście można w lewo, ale to wszystko zależy gdzie na Ciovo macie kwaterę. Zresztą macie urlop, mnóstwo czasu i do życia podchodzicie z pełnym luzem..... do jazdy też. Dobrze jednak by kierowca na tym odcinku był świadom szerokości swojego auta zwłaszcz gdzie kończy się jego prawa strona (może trening ze słupkami przed wyjazdem) bo zdarzają się "egzemplarze" próbujące jechać 40 cm od murków okalających posesje co kończy się stukaniem lewymi lusterkami pomimo że ten drugi kierowca jedzie już po bandzie. (pozdrowienia dla piccaso C4), lub pani z mesia która stała za Tommym i płakała pomimo że wszyscy inni starali się jechać i to bez większych problemów. Niestety Ego kierowców często jest większe niż ich samochody, a wtedy stają się niebezpieczni :-)

Proszę o więcej informacji na temat poruszania się po Ciovo. Czy te uliczki rzeczywiście są takie wąskie? Wybieram się właśnie wspomnianym C4 Picasso i nie wiem czy już mam się stresować czy wpis powyżej jest z tzw. przymrużeniem oka?
Pozdrawiam, świetna relacja :)

Spoko tak wąsko jest jakieś 500-600 metrów. Ja lat temu 2 Xsarą picasso dałem radę bez składania lusterek :D
szykuc
Autostopowicz

Postnapisał(a) szykuc » 07.07.2010 10:30

Dzięki za szybkie odpowiedzi :)
misiekiandzia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) misiekiandzia » 07.07.2010 11:44

jacusd napisał(a):Bez paniki - byłem dwukrotnie na Ciovo Mecedesem Vito, i nie było żadnych problemów. Wiadomo, że trzeba uważać, ale da się spokojnie pojeździć.
Pozdrawiam

Potwierdzam, :D byłem tam kilkakrotnie, i spokojnie da się jeździć, ostatnio Ford S-max. Jezdnia jest na szerokość dwóch autek, problem tylko że w wielu miejscach nie ma w ogóle pobocza, a ruch pieszy turystów spory :D :D, więc trzeba uważać przy mijankach :D
serciu
Odkrywca

Postnapisał(a) serciu » 18.07.2010 17:57

dzięki GaR za tę relację była świetna - przeczytałem ja jednym tchem :)
dużo mi się z niej przyda bo za 2 tygodnie jedziemy z ekipą na Ciovo :)
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 19.07.2010 11:16

dzięki za miłe słowa ja też za 2 tyg. będę na Ciovo więc kto wie ?
Crayfish
Cromaniak

Postnapisał(a) Crayfish » 19.07.2010 14:08

No to musisz zmienić potem tytuł wątku na "3 lata na Ciovo" :-)
.:Kasia:.
Odkrywca

Postnapisał(a) .:Kasia:. » 19.07.2010 20:47

GaR świetna relacja :) i że ja jej wcześniej nie wypatrzyłam :)
do kompa się uśmiechałam ..bo my też za 2,5 tygodnia na Ciovo zawitamy :)
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 20.07.2010 23:33

Jest dość ciasno ale też w lipcu i sierpniu bardzo tłoczno, do tego brak sygnalizacji i wszedobylscy skuterzyści powodują ze wyjeżdzając z Mastrinki na zwiedzanie wydostanie z Trogiru zajmowało nawet 50 minut poza tym OK
budek
Croentuzjasta
Re: Jedziemy do Okrug G

Postnapisał(a) budek » 05.08.2010 10:50

edytka22 napisał(a):Witaj!! Czytaliśmy, że miałeś kontakt z Vedranem. My w tym roku jedziemy do Okrug G. ul. Gospinio. Jedziemy z przyjaciólmi 1-szy raz. Czy dobrze wybraliśmy miejsce? byłeś tam? Odpowiedz nam. Zarezerwowaliśmy apartament w Wili Filip na Okrug Gornji. Czy tam są fajne plaże? To południiowa część wyspy. Byłeś moźe tam? Jest tam OK? Pozdrawimy i czekamy na życzliwe wskazówki!!! Czy dobrze wybralismy miejsce. Dzwoniliśmy i meilowaliśmy do Vedrana i w ten sposób dokonaliśmy rezerwacji. Nie wiemy czy dobrze. Apatamenty niby 4+1. Zobaczymy w połowie sierpnia ,bo tak się wybieramy. Pa!!! Odpisz jak będziesz mógł.

Piękna relacja Gara. Byłem na Ciovo rok temu również od 15.08 i jadę w tym roku tam w tym samym terminie - trzeci raz (tylko nie wiem dlaczego zawsze jest tam wtedy Mr Gar). Z wielką ochotą uzupełniłbym relację z wyspy kilkoma fotkami z plaż, których nie sposób zapomnieć i które dają najlepsze warunki wypoczynku jednak jak widzę w tej chili jest to niemożliwe.
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 30.08.2010 16:13

dziękuję koledze "budek" oraz innym za opinię, mam nadzieję że i tym razem wypoczynek na Ciovo dał Wam wiele radości.
Ja też już wróciłem do szarej rzeczywistości (za cholerę nie wiem po co). Znowu wiem co powiedział który polityk, kto kogo obraził, komu należy pomóc i dlaczego, co jest dla mnie najlepsze i co koniecznie powinienem ...........itd.
W tym roku los sprawił że pojechałem o 2 tyg. wcześniej co strasznie mnie wkurzało i było przyczyną ciekawych obserwacji.
Na miejscu okazało się że los wie co robi ........ ale o tym już w ciągu dalszym relacji.
Na razie pilnie śledzę relacje "paragonowe" i staram się ogarnąć fotki.

Obrazek

pozdrav
rg
Ostatnio edytowano 28.11.2014 12:33 przez GaR, łącznie edytowano 1 raz
onkax
Plażowicz

Postnapisał(a) onkax » 30.08.2010 16:55

Świetna relacja !!!Byliśmy na Ciovo w lipcu,było super,powrócimy tam za rok!!Pozdrawiam :)
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 07.09.2010 18:22

no cóż czas zacząć wspomnienia, chociaż na początek kilka pytań:

szykuc - i jak picassemC4 da się pojeździć?
serciu - Twoje wakacje z ekipą na Ciovo udane?
Crayfish - tytuł zmieniony
.:Kasia:. - jak udały się wakacje?
budek - wróciłeś?
onkax - no wiesz jak możesz wracać do tłoku, brudnej wody i korków! :-)

nasze wyjazdy na Civo mają trochę inny charakter - nie jedziemy "na wczasy". Jedziemy do znajomych - wiemy kogo spotkamy, dowiemy się jak urosły dzieci, kto zmienił adres lub zawód, kto zmienił stan cywilny i dlaczego :-)
To sprawia że pogoda, warunki na trasie, inne "straszne" dylematy nie mają chyba takiego znaczenia. Owszem istotny jest termin by móc spotkać wszystkich znajomych razem.
Jak większość Chorwackich rodzin także "nasza" rozrzucona jest po świecie, dlatego dogrywamy terminy tak by wszystkim pasowały.
W trakcie dyskusji już dawno ustaliliśmy że tak jak liczna na świecie jest Polonia - równie liczna jest emigracja chorwacka, a porównując liczebność naszych krajów chyba nawet liczniejsza.
Jak już wspomniałem w tym roku los sprawił że na Ciovo dotarliśmy w samym szczycie sezonu co zaowocowało nowymi spostrzeżeniami na temat turystyki ogólnie, a Polaków w szczególności.
Nie sądze by opis trasy wniósł coś nowego zwłaszcza że standard trasy 86 wszystkim jest znany. Chociaż zastanawia mnie po co jadący 86-ką pchają się do Słowenii i tam kombinują z objazdami skoro mają doskonałą trasę równoległą na terenie Węgier?
Jedyna nowość jaka nas "trafiła" był szalony Piotr zwany Katastrofa
i jego knajpka (tu na str. 7 kilka fotek: forum/viewtopic.php?t=20144&postdays=0&postorder=asc&start=90
Potem już tylko nudaaaaaa i wreszcie wyczekiwany widok
Trogir przed nami

Obrazek

cdn. pozdrawiam
Ostatnio edytowano 28.11.2014 12:37 przez GaR, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2010 18:47

Z GaR-em na Ciovo zawsze :D
Crayfish
Cromaniak

Postnapisał(a) Crayfish » 07.09.2010 19:03

Wow. Super.
Znowu wspaniała relacja i fantastyczne fotki.
Czekam niecierpliwie i pozdrawiam.
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 07.09.2010 21:44

GaR napisał(a):Trogir przed nami

Oooo... będzie z lotu ptaka :?: :D :D
Już się nie mogę doczekać.
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone