Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 24.03.2010 10:23

Udało się wywołać wilka z lasu :lol: :wink:
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 24.03.2010 19:20

Egipt cz. I

----------------------------------------------------------------
EGIPT cz II

-----------------------------------------------------------------

Jac - wykrakałeś!
więc tym razem wywiad z rezydentem - czyli:
EGIPT cz III

oraz kolejny odcinek - czyli:

EGIPT cz IV

po statystykach widzę że mam kilku wiernych widzów. By nie zmuszać ich do długiego czekania zapraszam na kolejny odcinek w który dotrzemy do Hurgady.

EGIPT cz V

cdn.......
pozdrawiam rg
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 30.03.2010 13:14

ciąg dalszy zwiedzania Egiptu tym razem baza hotelowa w Hurgadzie

EGIPT cz VI czas 10 min

ważne by wiedzieć kiedy zakończyć :-) ... tak więc ostatni odcinek,
a w nim min. wywiad z Panem Zaki Hawes czyli "szefem od piramid"
i wszelkich innych wykopalisk w Egipcie

EGIPT cz VII i ostatnia

THE END

dziękuję wszystkim za odwiedziny
pozdrawiam rg
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 13.04.2010 12:42

Zgodnie z obietnicą daną w tym wątku i dla satysfakcji miłośników "czarnego lądu"
zapraszam Was na filmową wyprawę do afryki.
Oczywiście części będzie kilka - dzisiaj mały wstep czyli:

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz I

miłego ogladania i oczywiście zapraszam do dyskusji
pozdrawiam rg
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 13.04.2010 12:52

Z jakiego okresu jest ten materiał?
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 13.04.2010 12:58

o ho ho ho a może i starszy :-) już po apartheidzie w każdym bądź razie, dokładnie nie pamiętam ale Mandela już rządził czyli lata 90-te.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 13.04.2010 13:05

Tak też myślałem widząc tą nowoczesność poruszającą się po ulicach :wink:
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 14.04.2010 17:16

Archiw.

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz I

--------------------------------------------------------------------

Kolejna część afrykańskiej włóczęgi w którj dotrzemy do Johanesburga
"najczarniejszego" miasta w RSA, oraz wytopimy trochę złota.

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz II

po czym wyruszymy na płn. wschód do Narodowego Parku Krugera

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz III

Park Krugera i jego atrakcje

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz IV

pozdrawiam rg
GaR
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GaR » 07.06.2010 19:37

jeszcze tylko rzut oka na pracę dydaktyczną jaką prowadzi park narodowy i nadszedł czas na opuszczenie Parku Krugera i krótki skok do Zimbabwe nad wodospad Victorii.

Afryka - Rep. Poł. Afryki cz V

Wiem że obecnie RCA to piłka nożna, ale może nie dla wszystkich ... :-)
, a może tegoroczna pogoda w Europie skłoni kogoś do odwiedzenia trochę dalszych plaż ( w rejonie Cape Town
i Durbanu prawie jak w Dalmacji)
pozdrawiam RG
KOJAK
Plażowicz

Postnapisał(a) KOJAK » 11.06.2010 04:07

Witam serdecznie! Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej relacji, tym bardziej, że trafiłem tu w celu wyszukania info o Ciovo :) Wybieram się tam z rodzinką już niebawem, bo 23.07. i już nie mogę się doczekać. Najlepsze jest to, że dopiero na końcu zobaczyłem, ze jesteśmy z tej samej miejscowości 8O Jeżeli istnieje możliwość dowiedzenia się paru szczegółów, tzw. "100 pytań do ..." to byłbym wdzięczny. PW wyłączony, ale jak znalazłbyś chwilę to : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam.
_precious_
Podróżnik

Postnapisał(a) _precious_ » 28.06.2010 09:16

Wiatam na początek powiem , że Twoja relacja z podróży REWELACJA , a teraz do rzeczy czy może mi ktoś powiedzieć czy na Ciovo dostane się samochodem drogą lądową czy jest to możliwe tylko promem , szukam szukam i nie moge znaleść nigdzie odpowiedzi na to pytanie . Mam zamiar spędzić urlop właśnie na Ciovo , a nie chciał bym na każdą zaplanowaną wycieczke przeprawiać się promem .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2010 15:05

_precious_ napisał(a): a teraz do rzeczy czy może mi ktoś powiedzieć czy na Ciovo dostane się samochodem drogą lądową czy jest to możliwe tylko promem , szukam szukam i nie moge znaleść nigdzie odpowiedzi na to pytanie .

Na Ciovo wjeżdża się mostem, przeczytaj jeszcze raz stronę nr 2 relacji.

Most na Ciovo

W planowana jest budowa nowego mostu Kopno

Obrazek

Obrazek
misiekiandzia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) misiekiandzia » 05.07.2010 12:48

Zdecydowanie najbarwniejsza i najciekawsza relacja na forum, chylę czoła, pełen szacun :D :D :D
szykuc
Autostopowicz

Postnapisał(a) szykuc » 07.07.2010 10:10

no to komenda "prawe lusterko złóż" i Ciovo nasze - to trzeba przeżyć :-) navi i "wujki dobra rada" skierują Was za mostem w prawo i b. dobrze.
Oczywiście można w lewo, ale to wszystko zależy gdzie na Ciovo macie kwaterę. Zresztą macie urlop, mnóstwo czasu i do życia podchodzicie z pełnym luzem..... do jazdy też. Dobrze jednak by kierowca na tym odcinku był świadom szerokości swojego auta zwłaszcz gdzie kończy się jego prawa strona (może trening ze słupkami przed wyjazdem) bo zdarzają się "egzemplarze" próbujące jechać 40 cm od murków okalających posesje co kończy się stukaniem lewymi lusterkami pomimo że ten drugi kierowca jedzie już po bandzie. (pozdrowienia dla piccaso C4), lub pani z mesia która stała za Tommym i płakała pomimo że wszyscy inni starali się jechać i to bez większych problemów. Niestety Ego kierowców często jest większe niż ich samochody, a wtedy stają się niebezpieczni :-)

Proszę o więcej informacji na temat poruszania się po Ciovo. Czy te uliczki rzeczywiście są takie wąskie? Wybieram się właśnie wspomnianym C4 Picasso i nie wiem czy już mam się stresować czy wpis powyżej jest z tzw. przymrużeniem oka?
Pozdrawiam, świetna relacja :)
jacusd
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jacusd » 07.07.2010 10:18

Bez paniki - byłem dwukrotnie na Ciovo Mecedesem Vito, i nie było żadnych problemów. Wiadomo, że trzeba uważać, ale da się spokojnie pojeździć.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone