Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

3-11 Wrzesień 2012 które miejsce wybrać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caymann
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) caymann » 17.07.2012 18:01

Witam wszystkich. Otóż z żoną wybieramy się po raz pierwszy do chorwacji. Mieliśmy jechać ze znajomymi ale sprawy losowe i nie jadą więc jedziemy sami. Z racji tego poszukujemy ciekawego miejsca w okolicach ISTRI północna dalmacja(umag, baska, krk,rab)z racji tego że raczej 1 kierowcy ciężko bedzie dalej dojechać:/ Jesteśmy młodzi więc interesuje nas 3-4 dni plaza + disko lub cos podobnego, no i oczywiście później chcemy pozwiedzac plitvickie jeziora, zadar i moze cos na południe. PRosze o podpowiedź gdzie warto sie zatrzymać czy w ogóle warto na istri czy jechać dalej - w którym miejscu moze macie namiary na jakąś kwaterę ??? Czy w tym terminie jechać w ciemno??? prosze doradździe nowicjuszom
Z góry dziękuję
izabela481
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izabela481 » 17.07.2012 18:51

Hej... Jak chcecie się bawić na plaży przy drinkach i muzie to proponuje Baśka Voda lub Makarska, można się też zatrzymać w Breli na ul. Frankopańskiej, piękne plaże i spacerkiem do Baśki Vody na disco.
Rok temu byłam z mężem właśnie w Breli, bardzo polecam. A miejsce wybrałam dzięki temu forum. :D
W tym roku jedziemy do Zadar.
caymann
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) caymann » 17.07.2012 18:56

izabela481 napisał(a):Hej... Jak chcecie się bawić na plaży przy drinkach i muzie to proponuje Baśka Voda lub Makarska, można się też zatrzymać w Breli na ul. Frankopańskiej, piękne plaże i spacerkiem do Baśki Vody na disco.
Rok temu byłam z mężem właśnie w Breli, bardzo polecam. A miejsce wybrałam dzięki temu forum. :D
W tym roku jedziemy do Zadar.

słyszałem że w Breli fajnie jest podobno ale jeden kierowca sie "zajedzie" . Podobnie do baska voda -Torche za daleko jak na 1szy raz. Jeśli zansz coś bliżej np. na krk, pag, baska, pula - to prosze o namiar - no chyba że nie warto zawracać sobie głowy północą tylko jechać od razu na południe???
izabela481
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izabela481 » 17.07.2012 19:29

Może wyspa Pag...? Naczytałam się tutaj o niej i na pewno ją odwiedzę ze względu na piękne plaże od strony zatoki jak i morza. A w Mandre podobno są piękne zachody słońca, więc Ja chcę to zobaczyć...
caymann
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) caymann » 17.07.2012 19:32

izabela481 napisał(a):Może wyspa Pag...? Naczytałam się tutaj o niej i na pewno ją odwiedzę ze względu na piękne plaże od strony zatoki jak i morza. A w Mandre podobno są piękne zachody słońca, więc Ja chcę to zobaczyć...

a masz może jakieś namiary na kwtery na pagu???
izabela481
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izabela481 » 17.07.2012 19:50

Myślę, że jak pojedziesz w ciemno to na miejscu coś znajdziesz.
Tu daję namiar, który sama sobie zachomikowałam od cromaniaka, tak na wszelki wypadek.
http://www.seecroatia.com/apartmani-mar ... acini.html
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 17.07.2012 21:36

caymann napisał(a):
izabela481 napisał(a):słyszałem że w Breli fajnie jest podobno ale jeden kierowca sie "zajedzie" .

Gwarantuję, że rejony riwiery Makarskiej to będzie strzał w dziesiątkę. W końcu nie od dziś wiadomo, że im dalej na południe Chorwacji tym ładniej :)
Rozważ nocleg po drodze, dojedziesz do południowej Dalmacji wypoczęty i się nie "zajedziesz".
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 18.07.2012 09:07

caymann napisał(a):Witam wszystkich. Otóż z żoną wybieramy się po raz ??? Czy w tym terminie jechać w ciemno??? prosze doradździe nowicjuszom
Z góry dziękuję

Polecam wyspę Murter, dojazd z Wieliczki zajmie około 12 h max. 15 h wolnym tempem. Bez problemu znajdziecie apartament jadąc w ciemno. Dojazd prawie do samego celu autostradą. Jeżeli będziecie chcieli pozwiedzać to w lewo macie godzinę do Zadaru; w prawo Szybenik, wodospady Krka i dalej Trogir oraz Split. Polecam całodniowy rejs z portu w Murterze na Kornaty.

Przemek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone