Witam, mam prośbę o pomoc w sprawie przejazdu przez węgry pożyczonym samochodem. Zamierzam wybrać się z dziewczyną do chorwacji przez wegry samochodem jej ojca - mają ten sam adres zamieszkania i nazwisko, w jej dowodzie jest wpisane imię ojca no i tu pojawia się problem bo zgodnie z informacjami na stronie MSZ-tu a także informacją telefoniczną potrzebne jest umowa użyczenia samochodu potwierdzona przez notariusza w języku węgierskim, niemieckim lub angielskim - koszt notariusza to podobno ok 50 zł (jeśli ktoś takową dysponuję bardzo proszę o przesłanie na e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl), natomiast próbowałem też uzyskać informacji w ambasadzie polskiej w chorwacji i tam otrzymałem informację że jeśli samochód zarejestrowany jest na członka rodziny, mimo iż ten nie jedzie z nami, żadne upoważnienia nie są konieczne. Czy ktoś może mi udzielić informacji jak to jest:
1. czy umowa użyczenia musi być,
2. czy musi być przetłumaczona przez tłumacza przysięgłego.
Wiem że temat był już poruszany ale po przeszukaniu forum nie znalazłem żadnych konkretnych informacji na ten temat.
Proszę o pomoc i jeśli ktoś posiada umowę użyczenia w którymś z wymienionych języków to proszę o przesłanie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Sprawa dla mnie b. pilna. Dzięki za pomoc

.png)
.png)
.png)
.png)