.png)
.png)
.png)
jurekg napisał(a):Uwaga do mojego kolegi Krystka (dzisiaj rano w pracy się witaliśmy) – podajesz cenę benzyny BMB 95 która faktycznie kosztuje 7,58 KN ale benzyna BMB Euro kosztuje 8 KN. Więc powodzenia i miłego wypoczynku. Szerokiej drogi!!!!!!!!!
Pozdrawiam JurekG
.png)
uncle1965 napisał(a):Słuchajcie wróciłem dwa dni temu z chorwacji.Bramki na autostradach na węgrzech to jakaś bzdura!!!!!
.png)
.png)
malmika napisał(a):gościu widział bramki i co mu zrobicie ....
ja jak jechałem to przed Svidnikiem stały czołgi
.png)
.png)
WASP napisał(a):woka faktycznie pisze prawdę potwierdzam ten fakt awaryjnej bramki na autostradzie prowadzącej do Budapesztu ale było to 5 lat temu w czasie mojej podróży . Fakt była tzw. awaryjna dla nie posiadających winiety i działała dokładnie tak jak pisze że pobierało się blankiet i opłatę uiszczało na końcu ale czy istnieje to nadal nie wiem bo od tej pory nie jechałem ta trasą . Jeśli to działa do dzisiaj to faktycznie jest to rozwiązanie dla tych którym nie udało się kupić winiety wcześniej i nie chcą ryzykować .
Ale to w ostateczności i jeśli jeszcze istnieje !!!!!!!
.png)
woka napisał(a):Zauważam ze w tym poscie znowu zaczyna sie dyskusja odnośnie cen. Ceny paliwa, ceny autostrad , ... ceny. Przedstawie moje skromne stanowisko w tym temacie. Jakbym miał zwracac na takie bzdury uwage to bym nigdzie nie wyjechał. Wiecej kasztuje "kombinowanie" jak zaozczędzic jak faktyczna oszczędność.
.png)
woka napisał(a):Negująca mnie to chyba młodzież rozpoczynająca dopiero wyjazdy w tym kierunku. Nie oznacza to że pisze źle. Brak im po prostu wiedzy że tak było.
grzes 997 napisał(a):czy ktoś podróżował ostatnio do chorwacji przez koszyce miszkolc budapeszt letenye ,jaka trasa ,jakie opłaty.pozdrawiam forumowiczów.
woka napisał(a):Na Węgrzech rownież nie łamie sobie głowy szukaniem winietki. Jak kupie wcześniej to mam, jak nie to przy wjeździe na autostradę naciskasz guzik na bramce wjazdowej, wyciągasz bilet i jedziesz. Zapłacisz w cenie najniższej / najkrótszej/ winietki przy zjeździe.
.png)
j23 napisał(a):pytanie do uncle 1965 powiedz jak jest z gazem nas węgrzech i na chorwacji czy są przy samej autostradzie stacje lpg na granicy hu/hr j-23
pozdrawiam
.png)
krystek napisał(a):uncle1965 napisał(a):Kupiłem winietkę przed autostradą na stacji MOL za 2500 Forint na 10 dni (informacje na forum mówiły o 7dniach a na miejscu było na 10 dni nie wiem promocja czy co?)
Żadna promocja: zw. tygodniowa jest to winieta o ważności na 9 kolejnych dni.uncle1965 napisał(a):Natomiast bardzo się opłaca tankować paliwo zaraz za przejsciem chorwackim 7,58kuny za litr bo dalej kosztuje juz 8 kun lub nawet 8,60 zależy od stacji polecam INA a nie MOL.Najdroższe paliwo na wegrzej -odradzam tankować od 286do 290 forint za litr(wszędzie mowa o benzynie).
Hm, niech przemówią cyfry: wg kalk. wal. NBP 7,58 kuny to 4, 25 pln, natomiast 280 HUF to 4,16 pln.
Pzdr
.png)
uncle1965 napisał(a):krystek napisał(a):uncle1965 napisał(a):Kupiłem winietkę przed autostradą na stacji MOL za 2500 Forint na 10 dni (informacje na forum mówiły o 7dniach a na miejscu było na 10 dni nie wiem promocja czy co?)
Żadna promocja: zw. tygodniowa jest to winieta o ważności na 9 kolejnych dni.uncle1965 napisał(a):Natomiast bardzo się opłaca tankować paliwo zaraz za przejsciem chorwackim 7,58kuny za litr bo dalej kosztuje juz 8 kun lub nawet 8,60 zależy od stacji polecam INA a nie MOL.Najdroższe paliwo na wegrzej -odradzam tankować od 286do 290 forint za litr(wszędzie mowa o benzynie).
Hm, niech przemówią cyfry: wg kalk. wal. NBP 7,58 kuny to 4, 25 pln, natomiast 280 HUF to 4,16 pln.
Pzdr
Sprawdzilem w tej chwili rachunki za paliwo na węgrzech, zapłaciłem 289,90 litr i 296,90 litr bo dwie różne stacje, nie wiem skąd u ciebie taki przelicznik forinta bo ja kupiłem w kantorze po 100 HUF=1,70 zł
tak więc 289,9 x 0.017=4,93 lub 296,9 x 0,017=5,05
pozdro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi