Pepe12345 napisał(a):.... Będę jechał z Rovinj do Włoch, oczywiście przez Trieste. Wiem że po stronie Chorwackiej nitka autostrady w kierunku do Trieste jest skończona...
Pepe12345 napisał(a):.... Jak jest dalej, czyli w Słowenii ? Da się dojechać do samego Trieste autostradą, czy nie ?
Piotrek_B napisał(a):Pepe12345 napisał(a):.... Będę jechał z Rovinj do Włoch, oczywiście przez Trieste. Wiem że po stronie Chorwackiej nitka autostrady w kierunku do Trieste jest skończona...
Piotrek_B napisał(a):Trochę zgłupiałem jak to zobaczyłemAle nie dam sobie głowy uciąc czy to jest czynna autostrada czy planowana autostrada. Bo na hak.hr są zaznaczone i nitki autostrady, które jeszcze nie są otwarte. W takim razie może się odezwie ktoś, kto jechał tamtedy ostatnimi czasy - też jestem ciekaw
.png)
Już znalazłem na stronce chorwackiego automobilklubiu. Jest autostrada do prawie samej granicy ze Słowenią. Dalej- wieeeelka niewiadoma.
Krystof napisał(a):Już znalazłem na stronce chorwackiego automobilklubiu. Jest autostrada do prawie samej granicy ze Słowenią. Dalej- wieeeelka niewiadoma.
.png)
Croat napisał(a):Droga biegnąca od Puli na północ w kierunku Rovinj i Porec, aż do granicy ze Słowenią nie jest autostradą lecz jednopasmową drogą ekspresową. Opłata za nią - 14 kun - pobierana jest przy moście nad rzeką Mirna, blisko Słowenii. Uwaga na korki w soboty - 28 lipca straciłem tam ok. 2 godziny w skwarze! Dalej przez Słowenię jechało się już normalnie, częściowo dwupasmówką przez Koper. Następnie Triest, a za nim już autostrada.

Croat napisał(a):Droga biegnąca od Puli na północ w kierunku Rovinj i Porec, aż do granicy ze Słowenią nie jest autostradą lecz jednopasmową drogą ekspresową. Opłata za nią - 14 kun - pobierana jest przy moście nad rzeką Mirna, blisko Słowenii. Uwaga na korki w soboty - 28 lipca straciłem tam ok. 2 godziny w skwarze! Dalej przez Słowenię jechało się już normalnie, częściowo dwupasmówką przez Koper. Następnie Triest, a za nim już autostrada.
Pepe12345 napisał(a):...OK. A jak jest z drogą od Karlovaca do Rijeki i dalej na Pazin ? Autostrada czy też droga ekspresowa ?
aninia napisał(a):Jest autostrada Pula - Koper albo droga podrzędna którą polecam bo piękne widoki od Poreća w kierunku Buje potem na przejscie w Dragonja następnie na Koper, Dekanje i Triest a tam już autostrada
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi