Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłem z Cro :D :D :D - Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 14:02

limonka napisał(a):Wolno, ale jakis takt, wyczucie, kultura osobista-jak zwal, tak zwal- kazal innym paniom zakladac staniki, kiedy wstawaly z legowiska. Na dzikich plazach, gdzie nie ma dzieci- prosze bardzo, pelna swoboda (dla pan i panow), ale na publiczej obowiazuja jakies zasady.

Bedac 20 lat temu pierwszy raz w ( wtedy to sie nazywalo Yugoslawia ) jako mlodziutka dzieczyna bylam zywo zainteresowana tym czemu kobiety innych nacji chodza bez ....pamietam ze to byla jedna z niewielu rzeczy jakie pamietam z tego wyjazdu.
Teraz moj syn chodzil i ogladal na plazy porozbierane panie ... przychodzil do nas i na ucho mowil ...."mama ..ta pani nie ma stanika" , ale po dwoch dniach temat sie skonczyl, dziecko sie przyzwyczailo wiec mysle ze to akurat nie ma spacjalnie zlego wplywu na dzieci ....

Chorwacja pd zawsze byla znana ze swobody w tym kierunku i mnie osobiscie to nie przeszkadza pod warunkiem ze nie rozbiera sie 100 kg babsko, bo to juz nic ciekawego ...ale jak dzieczyna i czy ogladnie kobieta z jeszcze jakios wygladajacym biustem polazi po plazy to dziury w niebie nie bedzie chyba ?? :)))

Jest wyjscie ....jak ktos nie toleruje toplessow to .....niestety ....plaze Cro nalezy omijac :))
dh_biker
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dh_biker » 29.08.2005 14:08

"mama ..ta pani nie ma stanika"........ lol syn sie doedukowal na plazach cro.. :lol:
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 29.08.2005 15:02

aneta_jacek napisał(a):
limonka napisał(a):Wolno, ale jakis takt, wyczucie, kultura osobista-jak zwal, tak zwal- kazal innym paniom zakladac staniki, kiedy wstawaly z legowiska. Na dzikich plazach, gdzie nie ma dzieci- prosze bardzo, pelna swoboda (dla pan i panow), ale na publiczej obowiazuja jakies zasady.

Bedac 20 lat temu pierwszy raz w ( wtedy to sie nazywalo Yugoslawia ) jako mlodziutka dzieczyna bylam zywo zainteresowana tym czemu kobiety innych nacji chodza bez ....pamietam ze to byla jedna z niewielu rzeczy jakie pamietam z tego wyjazdu.
Teraz moj syn chodzil i ogladal na plazy porozbierane panie ... przychodzil do nas i na ucho mowil ...."mama ..ta pani nie ma stanika" , ale po dwoch dniach temat sie skonczyl, dziecko sie przyzwyczailo wiec mysle ze to akurat nie ma spacjalnie zlego wplywu na dzieci ....

Chorwacja pd zawsze byla znana ze swobody w tym kierunku i mnie osobiscie to nie przeszkadza pod warunkiem ze nie rozbiera sie 100 kg babsko, bo to juz nic ciekawego ...ale jak dzieczyna i czy ogladnie kobieta z jeszcze jakios wygladajacym biustem polazi po plazy to dziury w niebie nie bedzie chyba ?? :)))

Jest wyjscie ....jak ktos nie toleruje toplessow to .....niestety ....plaze Cro nalezy omijac :))

Jest swoboda, ale sa tez jej granice. Wyznacza je prawo, obyczaje albo- jak w tym przypadku- dobry smak i wyczucie. Nie mam nic przeciwko opalaniu topless, rowniez przy dzieciach- wspominajac o nich mialam na mysli dzikie plaze z golymi facetami (klania sie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem :twisted: ), ale wg mnie przesada jest bieganie i plywanie z golym biustem. Jakos inne panie (rowniez te zgrabniejsze) umialy sie zachowac i tylko te 2 Polki negatywnie sie wyroznialy.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 16:58

limonka napisał(a): wspominajac o nich mialam na mysli dzikie plaze z golymi facetami (klania sie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem :twisted: ), .

sorrrrrrr y ..widac na takie skroty myslowe ja za malo inteligentna jestem ....zobacz ze nie zrozumialam zupelnie o co tu chodzilo ;)
Jakos inne panie (rowniez te zgrabniejsze) umialy sie zachowac i tylko te 2 Polki negatywnie sie wyroznialy

ojej .... ale Ci zaszly za skore tym plywaniem na materacu i w dodatku chodzeniem w pletwach :) Wstretne, niewychowane Polki i w dodatku dwie ...

hm....taki ładny nick , zieloniutki i apetyczny....a jednak widze ze czasem mina kwasna jak u cytryny ... szczegolnie jak te dwie Polki .....
dobra koniec tematu bo mozemy tak bzdurzyc dlugo i bez sensu
wracam do swojego bagienka i TWA :)) [/quote]
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 30.08.2005 08:20

8O 8O 8O 8O Znaczy się że leżeć kobiety bez staników na plazach wedłóg Ciebie Limonko mogą a już chodzić i kąpać się nie mogą????? Nie wierze w to co czytam..... a co za różnica???? I co ma do tego kultura, obyczaje itd????? Wybacz ale jeżeli razi Cię widok innych kobiet topless i gorszy on Twoje dzieci to tak jak już napisano wyżej - omijaj Cro....

PS i jeszcze mówisz że z gołymi cycami plywałay na materacach bezwstydnice :lol: :lol: :lol: :lol:
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 30.08.2005 10:57

Po pierwsze nie mam dzieci, wiec nie z tego powodu czulam sie 'zgorszona'. Bylam na wielu publicznych plazach np. we Wloszech, na ktorych kobiety opalaly sie topless i zawsze! ubieraly sie wstajac. Dlatego w tym przypadku mnie (i nie tylko mnie) zachowanie tych Polek razilo.
Nie mam tez zadnych kompleksow- jestem zgrabna i mam ladny biust a nie opalam sie topless tylko ze wzgledow zdrowotnych, wiec nie przemawia przeze mnie zazdrosc, czy nawet zawisc- co sugerujecie.

To jest tak, jak np. z sikaniem do zlewu- zadnego przepisu na to nie ma a ogolnie wiadomo, ze tak sie nie robi. :roll:
Sorry, ale juz prosciej tego wyjasnic nie moge.

Bez odbioru.
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 30.08.2005 11:40

limonko jest rok 2005 :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 30.08.2005 11:54

limonka napisał(a):To jest tak, jak np. z sikaniem do zlewu- zadnego przepisu na to nie ma a ogolnie wiadomo, ze tak sie nie robi. :roll:

tzn że do zlewu się nie sika :?: :?: :?: :D
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 30.08.2005 12:04

mpi napisał(a):
limonka napisał(a):To jest tak, jak np. z sikaniem do zlewu- zadnego przepisu na to nie ma a ogolnie wiadomo, ze tak sie nie robi. :roll:

szczególnie nie wolno robić tego panią w stroju toples :lol: :lol: :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 30.08.2005 12:09

M.Smith napisał(a):
mpi napisał(a):

szczególnie nie wolno robić tego panią w stroju toples :lol: :lol: :lol:

to już wiem dlaczego tak wysoko je wieszają, a ja biedny się męczyłem i podskakiwałem :D
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 30.08.2005 12:24

no no ...... sama bym sie tak poopalala skoro innym wolno ro czemu mi nie ..... a tak mam prążki i nie zbyt ladne biale paski .....ale u mnie to kwestia .....hm.......zazdrosci ....
moze kiedys jak bede miec prywatna plaze na ktora wste bedzi emial tylko maz i bedzie wszystko osłoniete na 200 m przed plywajacymi motorowkami :))
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.08.2005 14:04

Brawo, limonko!
Ojciec Dyrektor byłby zadowolony!... :D

PozdraV
J.

8O 8O 8O
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 30.08.2005 14:10

Jacunio napisał(a):Brawo, limonko!
Ojciec Dyrektor byłby zadowolony!... :D

PozdraV
J.

8O 8O 8O
:oczko_usmiech:
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 30.08.2005 14:14

Szczególnie pływanie bez gaci jest właśnie fajne. Jesteś całkiem goły i zlepiony w 100 % z wodą. Ja mam trochę ciała i woda w Adriatyku mnie unosi jak boję.

Mam w d. czy ktoś mnie ogląda (podlgąda), czy patrzy z obrzydzeniem na mój sporawy mięsień piwny.

Kampy FKK, czy plaże specjalnie dla golasów, może nie koniecznie. Wystarczy jakaś zwykła dzika plaża, tak, żeby mandatu nie dostać. Na pewno nie pójdę goły do aquaparku w centrum miasta. Do naturyzmu trzeba dorosnąć. I dlatego większość to właśnie ludzie już nie tak atrakcyjni.

Jak byłem piękny i młody, to za chiny ludowe nie zdjąłbym gatek publicznie. A teraz to nikt nie popatrzy nawet. Ale jak pisałem mam to w nosie. Nie o to chodzi.

Nie jestem żadnym naturystą tam, czy cokolwiek. Ale powiadam, to niesamowite uczucie błogości, spokoju nicnierobiena. Taka podświadoma ucieczka do czasów prenatalnych.

m
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 30.08.2005 14:23

Finestra napisał(a):Mam w d. czy ktoś mnie ogląda (podlgąda), czy patrzy z obrzydzeniem na mój sporawy mięsień piwny.

Do naturyzmu trzeba dorosnąć.
m

Bardzo dobrze napisane. Może niektórzy się obrażą, ale dla mnie taka postawa jaką reprezentuje limonka to swego rodzaju ciemnota i zacofanie. Sory ale tak to dla mnie wyglada.
P.S. ciekawe dlaczego niektórych nie denerwuje to, jak na plaży siedzi pare osób i co przecinek to "dama do towarzystwa" lub "meski narząd" a bulwersują się kobietami co maja pare kg nadwagi i są na tyle bezkompleksowe żeby to swoje ciało pokazywać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

wróciłem z Cro :D :D :D - Igrane - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone