Ilość kotków przy ruinach za mostem jest spora jak podjechaliśmy też nas przywitały.
Byliśmy troszkę w szoku jak zobaczyliśmy ilość mrauczków na metr kwadratowy.
.png)
Katerina napisał(a):Dołączam do relacji. Coraz bardziej mnie ten Pag przekonuje..
Fajne foty.
Abakus68 napisał(a):Ho, ho, no ładnie. Cupnę sobie zatem i będę "kątem"plowałTak po prostu.
Buber napisał(a):Oj na Pag wróciłbym już dziś.
Piękne miejsce.
olkas napisał(a):Jestem. Jak miło powspominać.
marosmaro napisał(a):Ilość kotków przy ruinach za mostem jest spora jak podjechaliśmy też nas przywitały.
Byliśmy troszkę w szoku jak zobaczyliśmy ilość mrauczków na metr kwadratowy.
beatabm napisał(a):Piękny i kuszący ten Pag

.png)
elka21 napisał(a):travel napisał(a):Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
Jak nic, musiał się popsuć![]()
![]()
Ciekawe, czy go naprawią do przyszłego lata![]()
![]()
![]()
![]()
.png)
travel napisał(a):elka21 napisał(a):travel napisał(a):Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
Jak nic, musiał się popsuć![]()
![]()
Ciekawe, czy go naprawią do przyszłego lata![]()
![]()
![]()
![]()
Jeżdżę tym tunelem we wrześniu od 4 lat i nigdy nie działa jak trzeba. Chyba go wyłączają końcem sierpnia

.png)
travel napisał(a):... Nasza kotka pomagała nam jak mogła - chyba chciała się nas szybko pozbyć żeby mieć wolną chatę![]()
travel napisał(a):... Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
travel napisał(a):... Za mostem skręcamy w lewo i jedziemy bliżej przyjrzeć się ruinom twierdzy oraz mieszkającym tam kotom.
Koty są regularnie dokarmiane - mają miski z karmą . Tylko misek z wodą nie widziałam . Co one piją na tej pustyni ? ...
.png)
Habanero napisał(a):Jest Pag![]()
Z przyjemnością popatrzę
jak prezentował się we wrześniu.
P.S.
Już widzę że pięknie
gusia-s napisał(a):Ten kolos robi wrażenieNapotkany w lipcu w Splicie.
Widać krąży po Adriatyku przez cały sezon .travel napisał(a):... Nasza kotka pomagała nam jak mogła - chyba chciała się nas szybko pozbyć żeby mieć wolną chatę![]()
A może chciała się zabrać z Wami? Moja też zawsze przytupuje i usiaduje bagaże![]()
Kotka jest "domowa " i nie lubi jeździć. Raczej chciała się nas pozbyćtravel napisał(a):... Za mostem skręcamy w lewo i jedziemy bliżej przyjrzeć się ruinom twierdzy oraz mieszkającym tam kotom.
Koty są regularnie dokarmiane - mają miski z karmą . Tylko misek z wodą nie widziałam . Co one piją na tej pustyni ? ...
Ależ ich się tam namnożyło... w 2012 też było trochę kociarni w tym miejscu ale nie aż tyle
.
Dokarmiłam tam jedną kotną kicię (trójkolorkę) i patrząc na populację to muszą być jej potomkowie![]()
Wodę miałam tylko gazowaną ale po zburzeniu trochę się odgazowała więc również zostawiłam jej picia.
No właśnie żałowałam ,że nie mam przy sobie wody.
Pag to moja jedna z dwóch najulubieńszych wysp w Cro i w ogóle miejsc w Cro więc zostaję
.png)

.png)
.png)
Katerina napisał(a):Kolejne Pagiem kuszenie...A ja podatna jestem
.
Tę pełnię Księżyca podziwiałam w tym samym czasie na Visie..
Również zauważyłam ogromne połacie wyschniętej i nadpalonej przyrody, na Visie właśnie. Zawsze jeżdżę do Cro we wrześniu, ale czegoś takiego nie widziałam wcześniej
.png)
travel napisał(a):Katerina napisał(a):Kolejne Pagiem kuszenie...A ja podatna jestem
.
Tę pełnię Księżyca podziwiałam w tym samym czasie na Visie..
Również zauważyłam ogromne połacie wyschniętej i nadpalonej przyrody, na Visie właśnie. Zawsze jeżdżę do Cro we wrześniu, ale czegoś takiego nie widziałam wcześniej
W tym roku całe południe Chorwacji tak wyglądało . Najpierw myślałam , że liście żółkną na drzewach bo zbliża się jesień, ale one po prostu uschły
Powrót do Nasze relacje z podróży