Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Węgry - zakup zapasów w trasie w niedzielę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mickanovi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickanovi » 11.06.2011 19:54

Witam, w tym roku planujemy podróż z noclegiem i zwiedzaniem po drodze (Słowacja, Węgry). Planujemy zabrać lodówkę turystyczną i chcielibyśmy kupić w niedzielę przed wyjazdem na Węgrzech trochę zapasów. Głównie chodzi nam o filety drobiowe dla dzieciaków (ja tam mogę na owocach morza całe dwa tygodnie przetrwać :D ) bo z tymi był w ubiegłym roku problem. Orientujecie się może, czy jakieś sensowne markety są na Węgrzech czynne w niedzielę?
edzia-max
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edzia-max » 11.06.2011 20:31

W okolicach Budapesztu, tzn jak już go miniesz, i jedziesz w stronę Balatonu jest TESCO 24 h
mickanovi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickanovi » 11.06.2011 20:53

Dzięki, namacałem (bo o zrozumieniu trudno mówić) na ichniej stronie jeszcze kilka marketów bliżej granicy ze Słowenią - spróbujemy się tam zaopatrzyć bo do Budapesztu nie się nie wybieramy. Rozumiem, że u naszych bratanków nie obowiązuje zakaz handlu wielkopowierzchniowego w niedziele? Dokładnie chodzi mi o 07.08 - mam nadzieję, że nie mają akurat jakiegoś święta narodowego?
edzia-max
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edzia-max » 15.06.2011 20:23

Oj to w tych rejonach Ci nie pomoge, my zawsze przez Budapeszt jeździmy :)

To szerokiej drogi i owocnych zakupów :)
McPiv
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) McPiv » 16.06.2011 07:38

Pamiętam jak będąc kilkuletnim chłopakiem, jeździliśmy z rodzicami do Grecji. Były to początki lat 80. Ojciec na Węgrzech zawsze robił zakupy a potem w Grecji zajadałem się super leczo, było coś jeszcze w stylu paróweczek w sosie pomidorowo-paprykowym ale dużo smaczniejsze niż nasze parówki. Jadąć w zeszłym roku do Chorwacji, chciałem zrobić to samo. Nocowaliśmy w Balatonlele i blisko jest Tesco, to tam też się udaliśmy. Moje rozczarowanie było ogromne. Jedna wielka wszędobylska unifikacja. Wszędzie Uncle Ben, Knorr i tego typu podobne. Ja wiem, że minęło sporo lat ale tamte przetwory były naprawdę dobre. Obeszło się tylko wspomnieniem smaku i kupnem salami. Może trzeba szukać gdzie indziej, przecież muszą mieć swoje wyroby.
bociek68
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 17.06.2011 15:46

Witam,
przy route 86 w Szombathely są wielkie centra handlowe, jest tam też Tesco całodobowe, wypróbowane przez nas parokrotnie, zawsze otwarte, udanych zakupów, pozdrav
bociek.
ps. płać kartą.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 17.06.2011 15:55

mickanovi napisał(a):Witam, w tym roku planujemy podróż z noclegiem i zwiedzaniem po drodze (Słowacja, Węgry). Planujemy zabrać lodówkę turystyczną i chcielibyśmy kupić w niedzielę przed wyjazdem na Węgrzech trochę zapasów. Głównie chodzi nam o filety drobiowe dla dzieciaków (ja tam mogę na owocach morza całe dwa tygodnie przetrwać :D ) bo z tymi był w ubiegłym roku problem. Orientujecie się może, czy jakieś sensowne markety są na Węgrzech czynne w niedzielę?

A nie lepiej takie np. filety kupić w Chorwacji?
mickanovi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickanovi » 17.06.2011 22:44

Ok, tylko w jakim sklepie? W zeszłym roku mieliśmy z tym problem. Co kilka dni jeździłem z Breli do Makarskiej do dużego Konzuma i niestety mięs, do jakich przyzwyczajone są moje dzieciaki nie było (są akurat w wieku, w którym eksperymenty żywieniowe to dla nich koszmar - tylko kotleciki i to najlepiej drobiowe). Próbowałem także w innych marketach w okolicy oraz w lokalnych sklepach. Podobna sytuacja była w marketach w Szybeniku, gdzie wstąpiliśmy z nadzieją w drodze powrotnej znad wodospadów Krka. Gdyby o mnie chodziło to codziennie bym wcinał rybki :D
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 18.06.2011 08:35

ja nie wiem jak jest na Węgrzech ale w moich okolicach całodobowe markety świeże mięsko i ryby na noc zamykają w dużych chłodniach i tak mniej więcej po 21.00 już tych produktów kupić nie można?

Mam nadzieję że kilka filetów na tackach gdzieś znajdziesz?
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2011 09:24

mickanovi napisał(a):Witam, w tym roku planujemy podróż z noclegiem i zwiedzaniem po drodze (Słowacja, Węgry). Planujemy zabrać lodówkę turystyczną i chcielibyśmy kupić w niedzielę przed wyjazdem na Węgrzech trochę zapasów. Głównie chodzi nam o filety drobiowe dla dzieciaków (ja tam mogę na owocach morza całe dwa tygodnie przetrwać :D ) bo z tymi był w ubiegłym roku problem. Orientujecie się może, czy jakieś sensowne markety są na Węgrzech czynne w niedzielę?

Na Węgrzech jest Tesco. Możesz sprawdzić na ich stronie. Pewnie nawet czynne 24h jak u nas.
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 18.06.2011 10:09

pam napisał(a):

Na Węgrzech jest Tesco. Możesz sprawdzić na ich stronie. Pewnie nawet czynne 24h jak u nas.

Jeszcze można zaopatrzyć się w marketach CBA, których w Budapeszcie i okolicach jest sporo. Nie wszystkie są czynne w niedzielę, ale można sprawdzić na ich stronie cba.hu
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 18.06.2011 10:43

Jak masz lodówkę to co za problem kupić filety na Zębcowie w biedronce
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.06.2011 11:06

Ostatnie Tesco tuż przed granicą z Cro, miejscowość Nagykanizsa czynne całą dobę :) Polecam :) Łatwy zjazd z autostrady i łatwy wjazd :)

http://maps.google.pl/maps?q=nagykanizs ... CDEQ8gEwAA
mickanovi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickanovi » 18.06.2011 14:18

tygrys500 napisał(a):Jak masz lodówkę to co za problem kupić filety na Zębcowie w biedronce

Oj Tygrysku, Tygrysku, żarty się Ciebie trzymają. Problem w tym, że wyjeżdżamy w sobotę wcześnie rano a na miejscu będziemy w poniedziałek w południe - przez ten czas w lodówce turystycznej mięsko pewnie znów "ożyje".
Dla niewtajemniczonych - Zębców to dzielnica Ostrowa Wielkopolskiego, który niedługo zmieni pewnie nazwę na "Ostrów Wielobiedroński". Już zaczynam się gubić ile tych biedronek u nas powstało. Na Zębcowie właśnie oddali do użytku kolejną.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 18.06.2011 14:33

Znajdź swoje własne Tesco :) :

http://tesco.hu/aruhazak

H-poniedziałek
V-niedziela

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone