Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 28.10.2009 12:05

Dziękuj Bogu Janie, że nie musiałeś w swoim życiu podejmowac takich wyborów. I nie opowiadaj głupot że wiesz jakbyś się zachował bedąc w sytuacji tych rodziców.
Wypowiedź pana JKM daje dowód, że jego patrzenie na świat wyzbyte jest takiego uczucia jak empatia.
PZDR
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.10.2009 12:09

pablo2222 napisał(a): I nie opowiadaj głupot że wiesz jakbyś się zachował bedąc w sytuacji tych rodziców.

Wiem.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2009 12:37

Jan i po co było ruszać...

RL: Niech Pan dokończy - moim zdaniem najgorszą stroną UPR jest...
JKM: Zbyt często podlizuje się motłochowi wyborczemu.

Dla wielbicieli jest oddzielne forum
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.10.2009 13:41

Poblo, Piotr.dzd., Arek i POzostali koledzy POprawni!

Zupełnie brakuje wam dystansu i poczucia humoru (nawet tego rubasznego). Niestety podejrzewam, że gdyby ktoś napisał coś "głupiego" lub nawet wulgarnego o Prezesie Jarku lub o panu Ziobrze vel Zero, to nie byłoby określeń "rynsztok" lub innych...
Okropnie POważnie traktujecie ten cały panujący w kraju burdelowato-beznadziejny rząd!
Czyście, za przeproszeniem, oślepli zupełnie?! Nie oglądacie TV? Nie czytacie gazet?!
Tusk jest skończony i próbuje teraz tylko jeszcze jako-tako wybrnąć!
A wraz z Tuskiem powoli kończy się partia POst-komuchów (utajnionych).

Nie twierdzę, że znów nastaną czasy PIS, ale bądźcie realistami i spójrzcie prawdzie w oczy - czasy świetności PO idą w zapomnienie, a szydło (korupcji i całego tego gówna) wyłazi z przysłowiowego worka.

Zero samokrytyki i realizmu.
I tylko potraficie wytykać, że "rynsztok", że "idiotyzm" itp.
Mi od początku Donek kojarzył z małym wstrętnym waligruchą, który to chwali się przed kolegami z podwórka swoimi wyimaginowanymi "podbojami" seksualnymi, a w kąciku po cichutku zamęcza się w samotności aż do upadłego.

A co do J.K.M. i dzieci z zespołem Downa.
Dokładnie tak samo uważam i nie ze względu li tylko na "dobro" tych zdrowych dzieci, lecz głównie właśnie tych "upośledzonych".
Podobne zdanie mam o bezsensownym pomyśle klas integracyjnych.
Owszem, można stosować takie eksperymenty, ale powinno do tego być ogromne zaplecze psychologiczo-psychiatryczne, duża kasa, praca z rodzicami itp itd.

A u nas wszystko na pół gwizdka. Kupuje się program częściowo, dbając tylko o pozory i "zewnętrzne" populistyczne efekty! A o skutki uboczne nikt zupełnie się nie martwi.
Więc zanim "mądrze" się wypowiecie, zastanówcie się ..

Te pomysły pseudo-pedagogiczne, które u nas z takim zapałem są promowane i wdrażane, już dawno przeeksperymentowano w krajach zachodnich i USA i większość z nich nie wypaliła. Obecnie w tych krajach jest masowy powrót do starych dobrych metod wychowawczo-pedagogicznych.
Najczęściej wszystkie te "super metody" i nowoczesno-cywilizowane pomysły pedagogiczne zupełnie gubią w swojej naukowej pomysłowości i nowatorstwie główny cel, jakim jest dobro dziecka. W praktyce niestety nie sprawdzają się.

JacYamaha.. na tym się faktycznie (empirycznie) trochę znam!

:P :P :P
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 28.10.2009 14:09

Stare dobre metody - zamykanie dzieci upośledzonych w chlewie razem ze świniami. No jest do czego powracać... Jak widzę na psychologii też się znasz. Czapki z głów panie i panowie. Wszelkie wypowiedzi tego Pana musimy traktować jako prawdę objawioną.
EOT
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 28.10.2009 14:12

JacYamaha napisał(a):Jan i po co było ruszać...

RL: Niech Pan dokończy - moim zdaniem najgorszą stroną UPR jest...
JKM: Zbyt często podlizuje się motłochowi wyborczemu.

Dla wielbicieli jest oddzielne forum

dzięki :oops: :wink:
wielka.woda
Odkrywca

Postnapisał(a) wielka.woda » 28.10.2009 14:18

Psychiatryczne zaplecze dla dzieci z zespołem Downa ? A po co ? Te dzieci nie wymagają leczenia psychiatrycznego czego nie da się powiedzieć o niektórych zdrowych. Poza tym, najczęściej są po prostu mniej lub bardziej "opóźnione". To tak samo jak ci niby zdrowi z ulicy, tv,gazet. Dobry mój kolega miał ciotecznego brata który urodził się z tym zespołem,i jestem pewien, że no delikatnie mówiąc nie byłby zadowolony z kontekstu w jakim JKM mówił o cierpiących na ten zespół. Ale JKM błysnął nie tylko na tym polu. Głupi siurek powiedział niepełnosprawnemu, jeżdżącemu na wózku dziecku, że nie puściłby swojego dziecka z niepełnosprawnym do jednej klasy, bo to "sprawne" zaraziło by się niepełnosprawnością od niego. Na dodatek, poddał w wątpliwość i wyśmiał wysiłki dziecka na rzecz jego czynnego uczestnictwa na zajęciach wf. Powinien się cieszyć, że mu nikt wtedy mordy nie obił.
Przypomnieć należy, że niejeden niepełnosprawny jest bardziej sprawny od pełnosprawnego. Niewątpliwie faciu jest inteligentny na swój sposób, dzielimy nawet pasję bo jest dobrym brydżystą, i popełnił nawet był książkę na ten temat,którą mam w domu. Ale do flaszki z łachem bym nie usiadł. Co z tego, że ma ciekawe pomysły polityczno-gospodarcze, jeśli jako człowiek to zwykły "wacław". Mam koleżankę, która jest od urodzenia niepełnosprawna, jeździ na wózku. Znam ją od lat. Kiedy miałem czasu więcej, poświęcałem ten czas też i jej. To, że jeździ na wózku, nie determinowało szczególnie w jaki sposób spędzamy czas. Bo spędzaliśmy go normalnie,zwyczajnie,tak samo jak inni. Odkąd ją znam, wygrałem kilkanaście amatorskich turniejów tenisowych, ciągle jestem tak samo,a może nawet bardziej sprawny niż kiedy byłem młodszy. Trenuję ;) Nie zaraziłem się. Rok w rok oddaję na niepełnosprawnych 1% podatku, który to 1 % bywa że i tak nie wpływa na rachunek fundacji, bo to pokaźna kasa jak się zbierz do kupy, więc na czyichś oprocentowanych kontach poleżeć musi. Dzieci z klas integracyjnych, które uczą się i przebywają z niepełnosprawnymi, są nadzieją na to, że prawdopodobieństwa urodzenia i wychowania człowieka (dla mnie burka) w nienawiści, lub patrzącego z obrzydzeniem na drugiego człowieka bo jest niepełnosprawny - maleją. Ten świat jest pełen ludzi niepełnosprawnych i upośledzonych, a nasz stosunek do nich jest miarą jakimi ludźmi jesteśmy.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.10.2009 14:35

wielka.woda napisał(a):... Głupi siurek powiedział ... Powinien się cieszyć, że mu nikt wtedy mordy nie obił ... Ale do flaszki z łachem bym nie usiadł... jako człowiek to zwykły "wacław"...

Wielka.Wodo!
Gdzie się ukrywałeś?!! do tej pory?!
ubawiłem się do łez.. znaczy się nie tym CO piszesz, lecz formą i stylem!
miodzio! wreszcie jakiś koleś z jajami, a nie sztywniak ala Hepik (Hepiku bez obrazy... jesteś "sztywniakiem", choć cię lubię... sam nie wiem czemu!)

wielka.woda napisał(a):Dzieci z klas integracyjnych, które uczą się i przebywają z niepełnosprawnymi, są nadzieją na to, że prawdopodobieństwa urodzenia i wychowania człowieka (dla mnie burka) w nienawiści, lub patrzącego z obrzydzeniem na drugiego człowieka bo jest niepełnosprawny - maleją

Większość z tego co piszesz jest słuszne i szlachetne, acz nie do końca masz rację.. no wiesz.. taka twojsza racja nie zupełnie racjejsza..

Owszem, pomysł klas integracyjnych z pewnych względów jest nie najgorszy (pod warunkiem, że jest to czynione za pełną zgodą i przyzwoleniem rodziców obu stron, a nie "przymusowo").

Co do tego, czy jakoś to wpłynie na tego rzeczonego "buraka", pełnego nienawiści i obrzydzenia w stosunku do niepełnosprawnych.. hm.. ? wątpię!
To są kwestie wychowania i postaw wyniesionych z domu i szkoła ma minimalny, żeby nie powiedzieć żaden, wpływ na to...
W danej chwili w polskiej rzeczywistości takie "integracje" mogą przynieść więcej szkody osobom upośledzonym, niż pożytku. Mówimy tutaj o osobach upośledzonych, których miał na myśli pan J.K.M, a nie niepełnosprawnych!!! To jest zasadnicza różnica!

Ale największy problem leży jednak nie w szkołach lecz w postawach społecznych, a jeszcze większy w postawie kolejnych rządów, które, owszem, promują takie postawy, wypuszczają ustawy... ale bez żadnego pokrycie finansowego.. A takie poczynania, by przyniosły pozytywne efekty, wymagają ogromnych nakładów finansowych!
A o czym tu mówić, skoro wciąż się obcina pieniążki na edukację, bo nie wystarcza na odprawy i premie dla prezesów państwowych spółek i diety poselskie?!

Do P.J.D!!!
:twisted:
wielka.woda
Odkrywca

Postnapisał(a) wielka.woda » 28.10.2009 15:02

Nie ma, i nie będzie, przymusu uczenia się w klasie integracyjnej dla nikogo. Nie ma rejonizacji,rodzice sami decydują gdzie uczy się ich dziecko. Nie wiem więc po co JKM na swoim blogu, czopki go popierające na tymże blogu i forach netowych jęczą o przymusowej integracji. Może ja nie chcę żeby moje dziecko integrowało się z potomstwem takichże, wolę żeby pomogło koleżance czy koledze jeżdżącej na wózku pokonać drogę z klasy do klasy. JKM wyraźnie zrównał upośledzonych i niepełnosprawnych.
U nas kasy nie ma na nic i nie będzie na nic co ma sens. Oczywiście pojęcie tego co ma sens jest różne dla wszystkich. Ja np wolałbym żeby końskie męczarnie ze stoczniami zakończyły się budową na ich miejscu zoo i aquaparku. Ale czy się uda...
Nie tylko na pensje i premie idzie kasa. Idzie też na górników, stoczniowców, i różnych innych biednych i w szoku że już nie ma pzpr i socjalizmu bo sami go niejako obalili i teraz nikt nie powinien się z nimi pierniczyć - a jednak ciągle im się włazi w zad. I pomyśleć ze w Anglii wystarczyła jedna baba ale z jajcami żeby zrobić z tym porządek.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.10.2009 15:21

wielka.woda napisał(a): ... I pomyśleć ze w Anglii wystarczyła jedna baba ale z jajcami żeby zrobić z tym porządek.

WielkaWodo!
Święta i zupełna racja!
Szukajmy więc baby z jajcami!
:P
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.10.2009 17:07

wielka woda? Hm, pseudonim całkiem adekwatny...

Chłopie - pomieszałeś, pokręciłeś i pobajdurzyłeś, jak mało kto. Nie będę Cię uświadamiał, bo to by zbyt długo trwało. Zrób to sam. :lol:

Dodam tylko, że akurat tak się składa, że mam niepełnosprawną żonę i w pełni zgadzam się z JKM. Mało tego - moja zona też się z tym zgadza. Warunkiem koniecznym jest wiedzieć dokładnie, co on powiedział, a nie przeczytać o tym w GW.
wielka.woda
Odkrywca

Postnapisał(a) wielka.woda » 28.10.2009 17:42

To nie moja wina, ze JKM ma takie poglady. Mi pozostaje tylko sie do goscia w zwiazku z tym ustosunkowac. Z GW mowisz...ok, to podam link do artykulu w Dzienniku:
http://www.dziennik.pl/polityka/article ... parte.html

To ze gosc mowi ze pada deszcz jak mu w morde pluja to standard, wiekszosc z tzw swiecznika to robi jak ich zlapia na tym ze maja brudne gacie albo im z geby smierdzi.
Mozna sie o tym przekonac, oto link:
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID25 ... index.html
Lekuchno zwiewnym uronicznym tonem dal do zrozumienia, ze bydelko moralno-intelektualne wymyslilo sobie cala sytuacje bo czegoz mozna sie po wsiokach i polglowkach spodziewac. Co to,nie mozna do niepelnosprawnej dziewczynki podejsc i spytac czy wykonuje skok przez skrzynie albo wmyk i wymyk ? Nie ? Jaka szkoda. Ale wiesz,jakbys nie byla na wozku to bys wykonywala. Byloby super. Ale nie masz nozek to mozesz sobie najwyzej koleczkami pokrecic w wozeczku. Biedne dziecko.
Ale oczywiscie ze on tego nie powiedzial. Ale dal do zrozumienia.

Twoja zona zgadza sie z tym, ze Ty sie zgadzasz z JKM, ze niepelnosprawni nie powinni byc na sile umieszczani w klasach z pelnosprawnymi ? Ok. Ale u nas nie ma przymusu uczestnictwa w klasie tzw integracyjnej,rodzice sami wybieraja gdzie ich dzieci chca sie uczyc.
Twoja zona zgadza sie, ze Ty sie zgadzasz z JKM, ze niepelnosprawne dzieci nie moga tak jak dzieci pelnosprawne uczestniczyc z dobrodziejstw wfu ? Moga. Nawet grac w kosza i tenisa ziemnego. Moga robic orbitki wozkiem dookola boiska. Duzo rzeczy moga. Moga plywac razem z innymi dziecmi na basenie. Moga grac w tenisa stolowego. Moga zdobyc biegun.
Oczywiscie ze Twoja zona moze sie zgadzac z tym ze Ty sie zgadzasz z JKM. Moja kolezanka tezy JKM n/t niepelnosprawnych ma w d....,to mniej wiecej tamze samo gdzie i ja. I stara sie zyc najaktywniej jak tylko moze. A moze niewiele. Ale,jak mowia mlodzi - daje rade.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 19:20

jan_s1 napisał(a):dziennikarze niechętni panu Januszowi

A co do tego mają dziennikarze?
Cytaty o dzieciach z downem i małpkami sa z blogu Korwina.
I jeśli Korwin stawia znak równości między chorym dzieckiem i małpką to jest po prostu głąbem.
Ekscentrycznym ale głąbem.
I tyle.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.10.2009 19:40

hepik napisał(a):I jeśli Korwin stawia znak równości między chorym dzieckiem i małpką to jest po prostu głąbem.

Jeśli by taki znak postawił, to rzeczywiście byłby głąbem. Ale gdzie on go stawia? Dwója z logiki.

Na razie dziękuję. Kończę, bo zdrowie mi się kończy. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2009 19:42

hepik napisał(a):Ekscentrycznym ale głąbem.
I tyle.

Sam o sobie kiedyś powiedział, że wygłasza kontrowersyjne teksty żeby być zauważonym.
Co więc myśli i jakie ma poglądy tak naprawdę?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone