Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 27.10.2009 14:29

adamk3 napisał(a):
ad a) umiesz
ad b) pójdź na jakieś spotkanie z JKM lub UPR to może zrozumiesz :wink:

pozdrav

No przecież ja to nie pod Twoim adresem. A co do spotkania to parę razy miałem przyjemność z JKM wieczerzać. :D
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 27.10.2009 14:40

jan_s1 napisał(a): No przecież ja to nie pod Twoim adresem. A co do spotkania to parę razy miałem przyjemność z JKM wieczerzać. :D

O cholerka, zazdroszczę!
A te spotkanie przy wieczerzy, to były takie mniej oficjalne?
I jakie wrażenia jako o człowieku? Ciekaw jestem.
Bo na spotkaniach "klubowych" to chyba trochę inaczej.. no wiadomo, tak oficjalnie.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 27.10.2009 14:54

janniko napisał(a):
A te spotkanie przy wieczerzy, to były takie mniej oficjalne?
I jakie wrażenia jako o człowieku? Ciekaw jestem.
Bo na spotkaniach "klubowych" to chyba trochę inaczej.. no wiadomo, tak oficjalnie.

Spotkania niestety nie były takie całkiem prywatne - od 8 do ok 20 osób. Człowiek towarzyski i jak to określiły Panie - uroczy. Ale czy może być inaczej, skoro lubi wino? :lol:
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 27.10.2009 14:55

jan_s1 napisał(a): A co do spotkania to parę razy miałem przyjemność z JKM wieczerzać. :D

Jeśli byłeś na tej imprezie to też zazdroszczę :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2009 16:27

Faktycznie przeuroczy:

Janusz Korwin Mikke

Chyba ze dwa lata temu napisałem artykuł, który wzburzył (niektórych tylko) rodziców dzieci z zespołem Downa. Twierdziłem w nim, że dziecko takie nie powinno chodzić do szkoły z dziećmi normalnymi. Szkodzi im z kim przestajesz, takim się stajesz" z tym, że dziecko z zespołem Downa, niestety, ma wadę genetyczną, więc normalne stać się nie może) i szkodzi sobie: co chwila musi sobie uświadamiać, że różni się od innych dzieci, że one albo udają, że traktują je jak normalne albo wcale
nie udają.

A są to przecież przemiłe dzieci!

A że mniej rozwinięte intelektualnie... Małpki są jeszcze mniej rozwinięte intelektualnie ... a przecież je lubimy! Co więcej, tresowanie na siłę małp np. w liczeniu zostało nawet ostatnio zakazane przez Brukselę jako okrucieństwo.
Uważam, że jest to przesada , ale to samo dotyczy dzieci z zespołem Downa!
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 27.10.2009 19:02

piotr.zdz napisał(a):Jeśli byłeś na tej imprezie to też zazdroszczę :)
Obrazek

Prezes K. i tym bardziej obślizgły fałszywy Rudzielec co najwyżej mogą sobie pozazdrościć i pomarzyć o takim zdjęciu, bo żadna nawet mało szanująca się kobieta by sobie nie pozwoliła na takie "zbliżenie" z tymi panami... a więc na otarcie łez Prezesowi pozostaje intymna wieczorna rozmowa telefoniczna z Tatą Dyrektorkiem, w moherowym szlafroczku z kieliszkiem dobrego wina w ręku, a Rudzielcowi to samotne solo pod prysznicem (chyba często mu się to zdarza, bo ma takie podkrążone i rozbiegane oczka.. ).

Mi tam jeszcze bardziej po takim zdjęciu p. Janusz staje się bliski.

pozdrawiam wszystkich świętojebliwie grzmiących...

:P
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.10.2009 22:08

janniko napisał(a):[PS
Ale jakoś tak dziwnie się składa tutaj, że gdy ktoś "walnie z grubej rury" rzetelnymi argumentami, a nie czczą paplaniną, jak np. kolego Adamk3, to od razu podnosi się larum, żeby usunąć, zaniechać, że tak nie można itp.. Natomiast, gdy ktoś wylewa pomyje lub szczyny na Pisiaków i inną opozycję, to jest spoko i luzik.

Ty to Janie jak chorągiewka , teraz szczysz na PiS.
Masz ty wogóle jakieś przekonania polityczne czy tylko jesteś wrogiem Polski?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2009 07:43

janniko napisał(a):Prezes K. i tym bardziej obślizgły fałszywy Rudzielec co najwyżej mogą sobie pozazdrościć i pomarzyć o takim zdjęciu, bo żadna nawet mało szanująca się kobieta by sobie nie pozwoliła na takie "zbliżenie" z tymi panami... a więc na otarcie łez Prezesowi pozostaje intymna wieczorna rozmowa telefoniczna z Tatą Dyrektorkiem, w moherowym szlafroczku z kieliszkiem dobrego wina w ręku, a Rudzielcowi to samotne solo pod prysznicem (chyba często mu się to zdarza, bo ma takie podkrążone i rozbiegane oczka.. ).

A Ty to wszystko wiesz bo Ci powiedziała Baśka z klatki B... :lol:

Historia hotelu sejmowego mówi zupełnie co innego.
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 28.10.2009 09:01

janniko napisał(a):
Mi tam jeszcze bardziej po takim zdjęciu p. Janusz staje się bliski.

:P

Mi jest bliski :D od 1989 gdy byłem w Wa-wie w woju :wink: jako biednym wojakom postawił nam drinka - (i).

pozdrav.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.10.2009 09:13

JacYamaha napisał(a):A Ty to wszystko wiesz bo Ci powiedziała Baśka z klatki B... :lol:

Eee... przestarzałe info masz!
najnowsze ploty to tylko u Elki z klatki C... Baśka się schlała i daty jej się plączą.. wypadła z interesu :(

JacYamaha napisał(a): Historia hotelu sejmowego mówi zupełnie co innego.

A co mówi historia hotelowa? że Rudy brzydal to nie pod prysznicem? A może tak jak ten kolo z Dnia Świra... gazetka do łóżka?
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 28.10.2009 09:29

janniko napisał(a):
JacYamaha napisał(a):A Ty to wszystko wiesz bo Ci powiedziała Baśka z klatki B... :lol:

najnowsze ploty to tylko u Elki z klatki C... Baśka się schlała i daty jej się plączą.. wypadła z interesu :(

A co mówi historia hotelowa? że Rudy brzydal to nie pod prysznicem? A może tak jak ten kolo z Dnia Świra... gazetka do łóżka?

żenada
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 28.10.2009 10:21

janniko napisał(a):

O widać , że kolega janniko ma jakąś fobię na tym punkcie :wink: doświadczenie , czy tylko fantazje ???
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 28.10.2009 10:24

AndrzejJ. napisał(a):żenada

Nie to zwykły rynsztok.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.10.2009 11:51

hepik napisał(a):Faktycznie przeuroczy:

[i]Janusz Korwin Mikke

Chyba ze dwa lata temu napisałem artykuł, który wzburzył (niektórych tylko) rodziców dzieci z zespołem Downa. Twierdziłem w nim, że dziecko takie nie powinno chodzić do szkoły z dziećmi normalnymi. .......

Nikt się jakoś do tego postu nie ustosunkował, to może ja słów parę (wykracza to wprawdzie poza temat wątku, ale skoro zostało napisane...)

Nie widzę żadnego powodu, dla którego zamieściłeś ten post. Jedynym wytłumaczeniem może być próba dokopania panu Januszowi (zbieżność imion najzupełniej przypadkowa :lol: ) i pokazania, jaki to on jest "przeuroczy".
Tak na marginesie - dziwić musi fakt, że dziennikarze niechętni panu Januszowi zamiast skierować ostrze krytyki na sprawy zasadnicze (cały program gospodarczy, ustrojowy etc), czepiają się spraw peryferyjnych, czyli mało istotnych. Chociaż z drugiej strony muszę stwierdzić, że mnie już nic nie dziwi...

Wydaje mi się, że potraktowałeś ten tekst zbyt powierzchownie i może nawet bez większego zastanowienia. Może wskażesz mi momenty w których pan Janusz napisał coś nagannego? Oświadczam Ci, że gdybym na nieszczęście posiadał dziecko np z zespołem Downa, to nigdy i w żadnym wypadku nie umieściłbym go razem z dziećmi normalnymi. Nie widzę po prostu powodu, dla którego miałbym niebezpiecznie i głupio eksperymentować na własnym dziecku. A że inni rodzice mają przeciwne zdanie? To niech sobie mają! To w końcu rodzice powinni decydować o losie swoich dzieci.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 28.10.2009 12:00

jan_s1 napisał(a):dziennikarze niechętni panu Januszowi

Wcale mnie ta niechęć nie dziwi, gdy ktoś wypowiada takie rodzynki:

Czy gdyby urodził się Pan jako kobieta, to czy miałby te same poglądy co teraz?
Na pewno! Ale nie umiałbym ich tak klarownie i logicznie przedstawiać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.