Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 26.10.2009 15:31

janniko napisał(a):
pablo2222 napisał(a): ... Czas takich osób jak JKM, Lepper minął miejmy nadzieję bezpowrotnie....

Pablo!
rozumiem, że masz odmienne zdanie, ale:

1. chyba sam sobie wydajesz się niepoważny w jednym szeregu umieszczając p. J.K.M i siermięgę Leppera?!
8O

2. ok, nie podoba ci się, nie akceptujesz. Rozumiem i staram się uszanować. Ale w takim razie na kogo stawiasz, i dlaczego akurat na tę osobę lub partię?

pzodro

Szkoda, że nie jestem Andrzejem J. bo bym sobie ulżył. :lol:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 15:44

jan_s1 napisał(a): ... Szkoda, że nie jestem Andrzejem J. bo bym sobie ulżył. :lol:

A to czemu, Janie?
Cóż cię tak rozsierdziło, że aż tak okrutne myśli cię do głowy przychodzą!?
8O 8O 8O
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 26.10.2009 15:49

janniko napisał(a):
jan_s1 napisał(a): ... Szkoda, że nie jestem Andrzejem J. bo bym sobie ulżył. :lol:

A to czemu, Janie?
Cóż cię tak rozsierdziło, że aż tak okrutne myśli cię do głowy przychodzą!?
8O 8O 8O

Miałem chwilę słabości, ale mam nadzieję, że to się już nie powtórzy. :wink:

Faktycznie okrutne...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.10.2009 16:37

janniko napisał(a):. no bo oni oparli całą swoją propagandę na zasadzie "tylko nie PIS!" i ludzie jak jelenie za tym poszli.
:(

Podstawowy błąd wierchuszki PiS-u a przede wszystki prezesa Jarosława taki,że nie dopuszczają do siebie możliwości,że było(jest) dokładnie na odwrót ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.10.2009 17:08

janniko napisał(a):1. chyba sam sobie wydajesz się niepoważny w jednym szeregu umieszczając p. J.K.M i siermięgę Leppera?!
8O

Chyba nie muszę przypominać, kto "siermięgę Leppera"
dwa razy posadził na stołek wicepremiera.

:evil: :evil:

Jak dla mnie, to jedno posadzenie już było za dużo.
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 26.10.2009 17:11

Nie wiem dlaczego, może z racji tej jesiennej pogody, cały dzień plątają mi sie po głowie na przemian słowa dwóch piosenek: Tiltu i TSA:

"Mieszkańcy miasta i przyjeżdżający
Tacy zmęczeni i tacy cierpiący
Przeklinający swój codzienny los
Słyszałem także taki głos:

Jeszcze będzie przepięknie
Jeszcze będzie normalnie
Jeszcze będzie normalnie
Jeszcze będzie normalnie
Jeszcze będzie przepięknie aaa..."

oraz:

"Idąc cmentarną aleją szukam ciebie, mój przyjacielu
Odszedłeś bo byłeś słaby jak suchy liść
Dziś możemy dotknąć się naszymi pustymi duszami
Obnażyć swe oszustwa i nasze wypalone sumienia"

Może to z powodu zbliżających sie Zaduszek..., a może coś mi to przypomina... Chyba dwa lata temu ten Tilt tak często puszczali...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 17:40

Janusz Bajcer napisał(a): ... Chyba nie muszę przypominać, kto "siermięgę Leppera".. .

No i znów się z tobą muszę zgodzić, Januszku. Lubię te chwile, bo lubię ciebie, choć smutkiem mnie twa pozostałość przekonań i upodobań (politycznych) napawa wielkim.. no cóż.... wolność Januszku w swoim garnuszku.. (to parafraza, jakby jakiś popierdujący debil chciał się wtrącić)

No a szanowny pan prezes Jaro do dziś ponosi konsekwencje tej szalonej decyzji. Ja bym, kurde władzę i cały majątek oddał, by tylko takiego uczynku nie musieć dokonywać, a on, kurde, dobrowolnie go na wice-stołku obsadził! No i teraz ma to, co chciał.. czyli słuszną karę banicji społecznej.. :(
No, ale żeby kto nie myślał, że się nawróciłem na Pokrętny Opierdaczyzm to dodam, że mógł facio popełnić jeszcze gorszy i większy błąd - a mianowicie pójść za głosem ludu i stworzyć mega-mezalians z ciulowatym Rudolfem Don Tusconim!
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.10.2009 20:06

janniko napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a): ... Chyba nie muszę przypominać, kto "siermięgę Leppera".. .

No i znów się z tobą muszę zgodzić, Januszku. Lubię te chwile, bo lubię ciebie, choć smutkiem mnie twa pozostałość przekonań i upodobań (politycznych) napawa wielkim.. no cóż.... wolność Januszku w swoim garnuszku.. (to parafraza, jakby jakiś popierdujący debil chciał się wtrącić)

No a szanowny pan prezes Jaro do dziś ponosi konsekwencje tej szalonej decyzji. Ja bym, kurde władzę i cały majątek oddał, by tylko takiego uczynku nie musieć dokonywać, a on, kurde, dobrowolnie go na wice-stołku obsadził! No i teraz ma to, co chciał.. czyli słuszną karę banicji społecznej.. :(
No, ale żeby kto nie myślał, że się nawróciłem na Pokrętny Opierdaczyzm to dodam, że mógł facio popełnić jeszcze gorszy i większy błąd - a mianowicie pójść za głosem ludu i stworzyć mega-mezalians z ciulowatym Rudolfem Don Tusconim!

Jak to przeczytasz coś napisał to chyba odnajdziesz się w swojej parafrazie. :D
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 26.10.2009 20:41

pablo2222 napisał(a):Czas takich osób jak JKM, Lepper minął miejmy nadzieję bezpowrotnie....

szanse marne...
nie na darmo Zulu Gula w parla-męcie zasiadł...
historia się lubi POwtarzać...
POlska to jest taki dziwny kraj...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :P
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 20:53

jacky6 napisał(a): ... POlska to jest taki dziwny kraj...

Dziwna kraja, Jacky, dziwna kraja...
dbaj o poprawność gramatyczną
:?
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.10.2009 20:59

janniko napisał(a):

Może byście wemigrowali do Albanii ,albo do rodzinnych krajów tam będzie wam dobrze.
Wrogom Polski STOP.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.10.2009 21:06

janniko napisał(a):No, ale żeby kto nie myślał, że się nawróciłem na Pokrętny Opierdaczyzm to dodam, że mógł facio popełnić jeszcze gorszy i większy błąd - a mianowicie pójść za głosem ludu i stworzyć mega-mezalians z ciulowatym Rudolfem Don Tusconim!

Całkiem prawdopodobny mezalians w przyszłości :wink: jeśli żadna partia - PiS lub PO nie uzyska w wyborach większości do stworzenia rządu (inne partie na polskiej scenie politycznej to "kwiatek do kożucha") :wink:

Zakładam, że ani PiS ani PO nie popełni mezaliansu z SLD :!:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.10.2009 08:08

janniko napisał(a):

Tak było...

Janusz Bajcer napisał(a):Zakładam, że ani PiS ani PO nie popełni mezaliansu z SLD :!:

Janusz - prędzej czy później do tego dojdzie - matematyka.
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 27.10.2009 08:34

janniko napisał(a):
pablo2222 napisał(a): ... Czas takich osób jak JKM, Lepper minął miejmy nadzieję bezpowrotnie....

Pablo!
rozumiem, że masz odmienne zdanie, ale:

1. chyba sam sobie wydajesz się niepoważny w jednym szeregu umieszczając p. J.K.M i siermięgę Leppera?!
8O

2. ok, nie podoba ci się, nie akceptujesz. Rozumiem i staram się uszanować. Ale w takim razie na kogo stawiasz, i dlaczego akurat na tę osobę lub partię?

pzodro

Co ich łączy?
Przed otrzymaniem władzy od Jarosława piękny Andrzej tylko krzyczał i opowiadał banialuki co to on by nie zrobił i jak w Polsce będzie pięknie jak Samoobrona dojdzie do władzy. Doszli i co? nic! Jak u Orwela nie było wiadomo czy to jeszcze świnie czy to już ludzie.
Natomiast tak wychwalany przez was JKM to czysty bajkopisarz. Jego celem jest nie otrzymanie władzy bo nagle musiał by wprowadzać te swoje hasła. Jego tezy to czysta utopia taka sama jak marksizm! Jak się zakończyło wprowadzanie utopi komunistycznej wszyscy wiemy. Każdy kto miał na studiach historię myśli ekonomicznej powinien dobrze znać te sprawy.
Chcecie jedno gówno zamienić na drugie? Wydaje mi się że starsze pokolenie, które większość życia spędziło w PRL jest sierotami komunizmu. Cały czas uważam, że historia wyprowadzenia Żydów z Egiptu opisana w ST niesie ze sobą cały nadal aktualne przesłanie. Mojżesz prowadził swój lud przez pustynię 40 lat. Weszli do ziemi obiecanej dopiero ci, którzy nie urodzili się w niewoli.
A stawiam na Tolka Banana. Nie dzielmy Polaków w ten sposób. Polska dzieli sie na głupich i mądrych - Sami Swoi.
PZDR
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.10.2009 08:38

Przecież piękny Andrzej powiedział, że jeszcze nie rządził - nie słyszałeś?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.