Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.10.2009 10:14

mkm napisał(a):Będziemy mieli prezydentową :!:

paolooo napisał(a): a mój głos na PANIĄ Jolę

Faktycznie powiało czymś nieświeżym...
Ale za to dobra wiadomość dla monarchistów - możemy mieć całkiem świeżą dynastię (najpierw Jola, potem Ola) :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.10.2009 16:54

Janusz Bajcer napisał(a):
Jedyny szkopuł w tym, że kobieta zmienną jest :?

I otóż to , Januszu :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.10.2009 17:22

Zmienną jest, ale nie wygląda na głupią... no i chyba raczej nie wali tak jak Olo w szyję.. więc miejmy nadzieję, że nie odbije jej i nie zmieni zdania...

Ale z drugiej strony, do Psiej J.D., to czemu tak jest, że w tylko w PIS-ie są takie przystojniaki jak Lechu, First Lady, Zerro, Gosiew, ryży Kurski, Fotyga i inne "piękności", a wśród Czerwonych faktycznie trafiają się wcale niezłe sztuki, choćby Jolunia... no cóż, fajnie by mieć pod kątem wizusu taką Panią Prezydent.. a może po przejściach z uzależnionym mężem pani Joli się w głowie trochę poukładało... fajnie by było...
8) 8) 8)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.10.2009 17:58

janniko napisał(a):Zmienną jest, ale nie wygląda na głupią... no i chyba raczej nie wali tak jak Olo w szyję.. więc miejmy nadzieję, że nie odbije jej i nie zmieni zdania...

To znaczy nie zacznie walić w szyję?
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 11.10.2009 18:47

alkohol niezbędny jest dla organizmu :D

tylko.........

...........uzależnia :(
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.10.2009 10:33

No i miałem racje, dysputując z kolegą-pisiakiem, że w PO jest jednak ciutkę porządnych ludzi, którzy po prostu chwilowo pobłądzili, lub dla których zbyt radykalno-konserwatywno-klerykalny socjalizm Pisiorów (ubarwiony mezaliansem z LPR-em) był nie do przyjęcia.

Jednak pan Jarosław Gowin to porządny koleś. Gratuluję i czekam na dokonanie słusznych wyborów (co do partii). Ten facet jeszcze będzie miał coś do powiedzenia w naszej (polskiej) polityce. Ta jego rozlazło-łagodność w pewnych sytuacjach jest niezastąpiona.

cytat:
Jarosław Gowin powiedział, że Janusz Palikot to postać kontrowersyjna i wiele razy nie zgadzał się z nim lub, nie podobało mu się jego zachowanie. - Ale jak mówiłem, mamy różnicę poglądów. Ja jednak nie toleruję pewnego działania, obrażania oponentów - powiedział. Dosyć ostro zareagował na wpis Janusza Plaikota na blogu, w którym fetował swój wybór do władz klubu: "Myślałem raczej, że okaże się, iż Jarosław Kaczyński jest hetero, Mariusz Kamiński propaństwowcem, a Lech Kaczyński abstynentem niż to, że ja zostanę wiceszefem Klubu PO! Dziękuję".

Gowin nie chciał skomentować słów Palikota. - Niech się odnoszą do tego Ci, którzy mu zaproponowali to stanowisko - powiedział. - Ja będę milczał i czekał na reakcję - dodał.

Poseł mówił także o o aferze hazardowej i jej wpływie na Platformę. - Na miejscu Chlebowskiego, po tym co zrobił PO, to ja bym sam zawiesili członkostwo, sam bym wystąpił z partii. Tak jak zrobił to senator Misiak czy prezydent Sopotu Jacek Karnowski, to byłoby honorowe - mówił Gowin. Według posła, do partii władzy często trafiają ludzie typu "homogeszeftus". - Partia rządząca zawsze przyciąga takich ludzi, którzy chcą się dorobić - powiedział.

:)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 07:58

Powolutku, pomalutku, acz skutecznie i konsekwentnie el Tusconni podąża nieuchronną ścieżką w dół (w sondażach).

Oby tak dalej !

Cytata:
Mimo, że Tusk jest wciąż jeszcze na czele stawki, politycy Platformy nie mają powodów do optymizmu. W ciągu roku odsetek chcących, by premier odgrywał większą rolę w polityce, zmalał z 22 do 16 proc. - pokazuje sondaż "Rz".
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 26.10.2009 09:11

janniko napisał(a):Powolutku, pomalutku, acz skutecznie i konsekwentnie el Tusconni podąża nieuchronną ścieżką w dół (w sondażach).

Oby tak dalej !

Cytata:
Mimo, że Tusk jest wciąż jeszcze na czele stawki, politycy Platformy nie mają powodów do optymizmu. W ciągu roku odsetek chcących, by premier odgrywał większą rolę w polityce, zmalał z 22 do 16 proc. - pokazuje sondaż "Rz".

Naprawdę dobrze (j/w) - za wszystkie kłamstwa z kamp. wyb. i inne.

Ale jaka k...a alternatywa!!!

Pozdrav.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 09:24

adamk3 napisał(a): ...Ale jaka k...a alternatywa!?

No właśnie... :(
Też się zastanawiam i rozglądam.
Ni ma.. ni widać i ni słychać nic sensownego, oczywiście poza J.K.M., który wciąż jednak jest i chyba pozostanie politykiem niszowym.

Boję się też by nie stać się jak PO-powcy wyłącznie wyznawcą teorii "jestem przeciw".. no bo oni oparli całą swoją propagandę na zasadzie "tylko nie PIS!" i ludzie jak jelenie za tym poszli.

Co jak co, ale PO nie wywiązała się z żadnych swoich tzw. "programowych" obietnic i założeń.
Żałosna jest łatwowierność rodaków.
:(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.10.2009 09:26

JKM to taki artysta OFFowy :lol:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 26.10.2009 10:47

JKM niech najpierw wytłumaczy od kogo dostał nożem po żebrach i za co? To może na niego zagłosuję.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 26.10.2009 12:40

pablo2222 napisał(a):JKM niech najpierw wytłumaczy od kogo dostał nożem po żebrach i za co? To może na niego zagłosuję.

Dawno to było i nieprawda
http://www.mikke.fora.pl/hide-park,1/jk ... ,2408.html
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 26.10.2009 12:43

janniko napisał(a):
adamk3 napisał(a): ...Ale jaka k...a alternatywa!?

No właśnie... :(
Też się zastanawiam i rozglądam.
Ni ma.. ni widać i ni słychać nic sensownego, oczywiście poza J.K.M., który wciąż jednak jest i chyba pozostanie politykiem niszowym.

Boję się też by nie stać się jak PO-powcy wyłącznie wyznawcą teorii "jestem przeciw".. no bo oni oparli całą swoją propagandę na zasadzie "tylko nie PIS!" i ludzie jak jelenie za tym poszli.

Co jak co, ale PO nie wywiązała się z żadnych swoich tzw. "programowych" obietnic i założeń.
Żałosna jest łatwowierność rodaków.
:(

No niestety - ja też w to poszedłem - mi wystarczyła obietnica obniżki podatków, ułatwienia w DG i reforma KRUS.
jak w/w nic z tego :cry: :!:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 26.10.2009 13:10

adamk3 napisał(a):
pablo2222 napisał(a):JKM niech najpierw wytłumaczy od kogo dostał nożem po żebrach i za co? To może na niego zagłosuję.

Dawno to było i nieprawda
http://www.mikke.fora.pl/hide-park,1/jk ... ,2408.html

Ale co jest niepradą? To że był ranny w brzuch, odwieziono go do szpitala i nie wyjawił okoliczności tej sprawy?
Może napisał również oświadczenie, że w razie gdy go zamordują to nie wyraża zgody na śledztwo bo to jego prywatne życie.
Czas takich osób jak JKM, Lepper minął miejmy nadzieję bezpowrotnie....
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.10.2009 15:25

pablo2222 napisał(a): ... Czas takich osób jak JKM, Lepper minął miejmy nadzieję bezpowrotnie....

Pablo!
rozumiem, że masz odmienne zdanie, ale:

1. chyba sam sobie wydajesz się niepoważny w jednym szeregu umieszczając p. J.K.M i siermięgę Leppera?!
8O

2. ok, nie podoba ci się, nie akceptujesz. Rozumiem i staram się uszanować. Ale w takim razie na kogo stawiasz, i dlaczego akurat na tę osobę lub partię?

pzodro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.