Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 29.10.2009 22:45

Janusz Bajcer napisał(a): A któż to jest ta/ten kataryna :?: :?: wyrocznia jakaś :D

Kij wie kto to jest, ale fajnie się czyta i optymizm rośnie, że jest w narodzie jeszcze trochę realizmu i mądrości..

:P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2009 22:54

Muza Jarosława.
- Słynna Kataryna pisze, że będzie to ustawa, z której słynny "Rychu" będzie zadowolony. Ja nie wiem, czy tak będzie, ale trzeba sobie na to pytanie odpowiedzieć - ostrzega Jarosław Kaczyński :wink:
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 08:23

Janusz Bajcer napisał(a):
szopen napisał(a):
A sympatykom PO polecam poczytanie blogu kataryny.

A któż to jest ta/ten kataryna :?: :?: wyrocznia jakaś :D

Blogerka. Bardzo rozsądna. Wystarczy poczytać jej wyjaśnienie odnośnie tego czy Kamiński kłamał, czy nie kłamał.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 30.10.2009 08:27

szopen napisał(a):Blogerka. Bardzo rozsądna. Wystarczy poczytać jej wyjaśnienie odnośnie tego czy Kamiński kłamał, czy nie kłamał.

Ciekawe, do tej pory sądziłem, że o takich sprawach decydują sądy, a tu coś nowego - teraz blogerka wyjaśnia/decyduje kto kłamał, a kto nie. Rewelacja.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 30.10.2009 09:01

Arek napisał(a): ..., do tej pory sądziłem, że o takich sprawach decydują sądy...

A od kiedy to w naszym kraju sądy i ich wyroki są wiarygodną wyrocznią!?

Jeśli nie zgadzasz się z "wywodami" kataryny, to podaj, w którym miejscu się myli, fałszuje prawdę lub "snuje niepodparte dowodami domysły" itp.

8)
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 09:09

Arek napisał(a):
szopen napisał(a):Blogerka. Bardzo rozsądna. Wystarczy poczytać jej wyjaśnienie odnośnie tego czy Kamiński kłamał, czy nie kłamał.

Ciekawe, do tej pory sądziłem, że o takich sprawach decydują sądy, a tu coś nowego - teraz blogerka wyjaśnia/decyduje kto kłamał, a kto nie. Rewelacja.

Nie rozumie pan.
Wiemy, co powiedział Kamiński.
Wiemy, na jakiej podstawie zarzuca się mu kłamstwo.

Porównując co powiedział Kamiński oraz przedstawione dokumenty, łatwo można stwierdzić, czy na podstawie przedstawionych dokumentów można powiedzieć, że Kamiński kłamał. Otóż nie można. Być może ma pan rację, i faktycznie Kamiński był kłamcą: ale nie można tego stwierdzić na podstawie wszystkich dokumentów, które zostały do tej pory przedstawione. One raczej potwierdzają, że Kamiński mówił prawdę.

Co do ciekawej tezy, że tylko sąd może określić, czy ktoś kłamie, czy nie - pozwoli pan, że się do niej nie odniosę.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 30.10.2009 09:17

janniko napisał(a):A od kiedy to w naszym kraju sądy i ich wyroki są wiarygodną wyrocznią!?

Już kiedyś podważałeś wiarygodność naszego sądownictwa, więc wcale mnie Twój post nie dziwi.
To co pisze Kataryna to są tylko dywagacje blogera, a czasy gdy wyrocznie decydowały, która prawda jest najprawdziwsza już dawno minęły.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 30.10.2009 09:18

szopen napisał(a): ... Co do ciekawej tezy, że tylko sąd może określić, czy ktoś kłamie, czy nie - pozwoli pan, że się do niej nie odniosę.

Kurde, że mi brakuje takiej subtelności... ech.. :(
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 30.10.2009 09:22

szopen napisał(a):Co do ciekawej tezy, że tylko sąd może określić, czy ktoś kłamie, czy nie - pozwoli pan, że się do niej nie odniosę.

Na podstawie WSZYSTKICH dokumentów zgromadzonych w tej sprawie. A my przecież dostępu do wszystkich nie mamy i właśnie dlatego nie powinniśmy z góry zakładać czy Kamiński kłamał czy nie.
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 09:23

Arek napisał(a):To co pisze Kataryna to są tylko dywagacje blogera, a czasy gdy wyrocznie decydowały, która prawda jest najprawdziwsza już dawno minęły.

Ok.

W takim razie proszę podważyć te dywagacje i pokazać, w którym miejscu Kataryna się myli.

Na podstawie WSZYSTKICH dokumentów zgromadzonych w tej sprawie. A my przecież dostępu do wszystkich nie mamy i właśnie dlatego nie powinniśmy z góry zakładać czy Kamiński kłamał czy nie.

Słusznie. Ale jak do tej pory nie przedstawiono dokumentów, który by wykazywały, że Kamiński kłamie.

Może przypomnijmy, co Kamiński powiedział:
Na początku roku otrzymałem listę kilkuset przedsiębiorstw, które miały być prywatyzowane, z prośbą, aby przyglądać się tym przetargom. Oczywiście ja mam kilkuset funkcjonariuszy i nie jesteśmy w stanie, przy tak małej instytucji - bo wbrew tym demonicznym mitom CBA jest małą instytucją - nie jesteśmy w stanie być wszędzie. Mimo tego, co mówi premier Tusk i minister Grad, nikt nigdy do CBA nie zwrócił się o objęcie kontrolą antykorupcyjną tego przetargu. Miałem informacje, że minister Grad zwrócił się bezpośrednio do ABW o objęcie kontrolą tego przedsięwzięcia. (...) Pada hasło "tarcza antykorupcyjna". Ale jest to hasło, za którym nie kryje się żaden dokument rządowy. Otrzymałem na początku roku listę kilkuset przedsiębiorstw przewidzianych do prywatyzacji i była ogólna prośba o przyglądanie się tym przedsiębiorstwom. Oczywiste, muszę wybrać pewne priorytety
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 09:55

Idąc tym tropem w posiadaniu Kamińskiego musiał być dokument rządowy ,który kazał mu sie zając uwodzeniem pani Marczuk- Pazury i kupnem rezydencji dla CBA w Kazimierzu Dolnym.
Mają swój dom twórczości literaci w Kazimierzu,niby dlaczego nie miałaby miec CBA ? ;)

Facet pozbawił władzy Kaczyńskiego(niechcący,bo niechcący ale pozbawił),nie pozbawił władzy Tuska(ech,te przecieki ) a pisiorki bronią popaprańca .
To Tusk mu powinien pomnik postawic,bo gdyby nie K(ł)amiński IV RP by trwała do dziś.
) :lol:
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 30.10.2009 10:34

Janusz Bajcer napisał(a):
szopen napisał(a):
A sympatykom PO polecam poczytanie blogu kataryny.

A któż to jest ta/ten kataryna :?: :?: wyrocznia jakaś :D

To jest Kataryna (ta ... w czerwonym w adidaskach):
Obrazek

A tu macie analizę jednego z jej wpisów;
http://www.kontrowersje.net/node/4671

Dla mnie zwykła blogerka z wybujałą fantazją o pisowskim skrzywieniu , dla "szopena wyrocznia" - co najmniej Pytia lub Casandra.
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 11:15

piotr.zdz napisał(a):
Dla mnie zwykła blogerka z wybujałą fantazją o pisowskim skrzywieniu , dla "szopena wyrocznia" - co najmniej Pytia lub Casandra.

Panie piotr.zdz

Nie oceniam ludzi po wyglądzie. Nie traktuję jej także jak wyrocznię. Dałem ją tutaj jako przykład, ponieważ wywód jak przedstawiła jest jasny, logiczny i łatwy do sprawdzenia.
Nie moja wina, że niektórzy uważają, że jakość wywodu należy oceniać na podstawie tego, jak ubrana jest osoba która go wygłasza.

Nawiasem mówiąc w przeciwieństwo do analizy, którą pan przedstawił, a która roi się od idiotyzmów (już nie mówiąc o formie tej pożal się Boże "analizy"). Stawia bowiem zarzuty CBA, że nie monitorowało przetargu MIMO ŻE NIE DOSTAŁO TAKIEGO POLECENIA.

Dla wyjaśnienia: chodzi o "o CBA ..i, którą Tusk poprosił o nadzór nad procedurami restrukturyzacyjnymi w stoczni?" co jest KŁAMSTWEM.
Ostatnio edytowano 30.10.2009 11:22 przez szopen, łącznie edytowano 2 razy
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 11:17

hepik napisał(a):To Tusk mu powinien pomnik postawic,bo gdyby nie K(ł)amiński IV RP by trwała do dziś.
) :lol:

Dlaczego Kłamiński? Gdzie, w którym miejscu Kamiński kłamał?

Nawiasem mówiąc, ja nie lubię PiSu. PO tez nie lubię. Ale mam taką głupią właściwość, że lubię - że się tak górnolotnie wyrażę - poszukiwać prawdy.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 30.10.2009 11:17

piotr.zdz napisał(a): ... o pisowskim skrzywieniu ...

Weźcie i wytłumaczcie mi panowie PO-wcy na czym polega wedle was to "pisowkie skrzywienie", bo jak dotychczas takie określenia padają, gdy ktoś próbuje zdemaskować paranoję, tragiczny przekręt i największe oszustwo (po tzw. "obaleniu" komunizmu), jaki zafundowała nam obecnie rządząca partia!

Jeśli ktoś nie rozumiem co mam na myśli, pisząc "przekręt i oszustwo", to chętnie wytłumaczę, opierając się wyłącznie li tylko na fakcie niezrealizowanych w najmniejszym stopniu obietnic, dzięki którym PO "wygrało" wybory...

A czytając posty kolegi Hepika i Piotra.dz mam kolejne potwierdzenie na to, że większość tzw. "polityki" PO polega na haśle "wszystko, tylko nie PIS", A głównym celem programowym tej partii jest wyeliminowanie wszystkich, którzy jakkolwiek mogą zagrażać "stabilizacji" elit... czyli - zniszczyć w pierwszej kolejności PIS.

Jak wiecie nie jestem gorącym zwolennikiem PIS. Staram się tylko obiektywnie patrzyć na sytuację.. chociaż co poniektórym taki "obiektywizm" zupełnie się nie podoba.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone