Janusz Bajcer napisał(a): A któż to jest ta/ten kataryna![]()
wyrocznia jakaś
Kij wie kto to jest, ale fajnie się czyta i optymizm rośnie, że jest w narodzie jeszcze trochę realizmu i mądrości..
.png)
szopen napisał(a):Blogerka. Bardzo rozsądna. Wystarczy poczytać jej wyjaśnienie odnośnie tego czy Kamiński kłamał, czy nie kłamał.
.png)
Arek napisał(a): ..., do tej pory sądziłem, że o takich sprawach decydują sądy...
.png)
Arek napisał(a):szopen napisał(a):Blogerka. Bardzo rozsądna. Wystarczy poczytać jej wyjaśnienie odnośnie tego czy Kamiński kłamał, czy nie kłamał.
Ciekawe, do tej pory sądziłem, że o takich sprawach decydują sądy, a tu coś nowego - teraz blogerka wyjaśnia/decyduje kto kłamał, a kto nie. Rewelacja.
.png)
janniko napisał(a):A od kiedy to w naszym kraju sądy i ich wyroki są wiarygodną wyrocznią!?
.png)
szopen napisał(a):Co do ciekawej tezy, że tylko sąd może określić, czy ktoś kłamie, czy nie - pozwoli pan, że się do niej nie odniosę.
.png)
Arek napisał(a):To co pisze Kataryna to są tylko dywagacje blogera, a czasy gdy wyrocznie decydowały, która prawda jest najprawdziwsza już dawno minęły.
Na podstawie WSZYSTKICH dokumentów zgromadzonych w tej sprawie. A my przecież dostępu do wszystkich nie mamy i właśnie dlatego nie powinniśmy z góry zakładać czy Kamiński kłamał czy nie.
Na początku roku otrzymałem listę kilkuset przedsiębiorstw, które miały być prywatyzowane, z prośbą, aby przyglądać się tym przetargom. Oczywiście ja mam kilkuset funkcjonariuszy i nie jesteśmy w stanie, przy tak małej instytucji - bo wbrew tym demonicznym mitom CBA jest małą instytucją - nie jesteśmy w stanie być wszędzie. Mimo tego, co mówi premier Tusk i minister Grad, nikt nigdy do CBA nie zwrócił się o objęcie kontrolą antykorupcyjną tego przetargu. Miałem informacje, że minister Grad zwrócił się bezpośrednio do ABW o objęcie kontrolą tego przedsięwzięcia. (...) Pada hasło "tarcza antykorupcyjna". Ale jest to hasło, za którym nie kryje się żaden dokument rządowy. Otrzymałem na początku roku listę kilkuset przedsiębiorstw przewidzianych do prywatyzacji i była ogólna prośba o przyglądanie się tym przedsiębiorstwom. Oczywiste, muszę wybrać pewne priorytety
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):szopen napisał(a):
A sympatykom PO polecam poczytanie blogu kataryny.
A któż to jest ta/ten kataryna![]()
wyrocznia jakaś
.png)
piotr.zdz napisał(a):
Dla mnie zwykła blogerka z wybujałą fantazją o pisowskim skrzywieniu , dla "szopena wyrocznia" - co najmniej Pytia lub Casandra.
.png)
hepik napisał(a):To Tusk mu powinien pomnik postawic,bo gdyby nie K(ł)amiński IV RP by trwała do dziś.
)
.png)
piotr.zdz napisał(a): ... o pisowskim skrzywieniu ...