Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 11:23

Teraz rozumiem dlaczego taka afera ogólnopolska była z jej dekonspiracją.
Ja z nią pisywałem w czasach afery rywinowskiej ,jeszcze na forach gw.
Wtedy wyobrażałem sobie,że to długonogoga szatynka koło trzydziestki.
:wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 11:24

janniko napisał(a):...Jeśli ktoś nie rozumiem co mam na myśli, pisząc "przekręt i oszustwo", to chętnie wytłumaczę, opierając się wyłącznie li tylko na fakcie niezrealizowanych w najmniejszym stopniu obietnic, dzięki którym PO "wygrało" wybory...

Czyli wszystko po 89 to jeden wielki przekręt i oszustwo.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 30.10.2009 11:34

W Krakowie niedawno odbyły się spotkania poświęcone twórczości Cz. Miłosza.
Między innymi odbyła się, powiedzmy, debata dot. "Zniewolonego Umysłu".. w jednej z "awangardowych" kawiarni na Kazimierzu.

Gościem "szczególnym" był ... orędownik "niezniewoloności" pan Adam Michnik!!!

Na spotkanie poszedł syn mojego kolegi, zupełnie nieświadom czekającej go "niespodzianki" (bo by chyba nie poszedł) i zrelacjonował mi przebieg owej "debaty".

Pan Michnik, mało, że bardziej niż "conieco" napruty, z kuflem piwa w ręku pierd.. ł , za przeproszeniem, trzy-po-trzy, zajął większość czasu poświęconego na dyskusję, wciąż dość niegrzecznie przerywał wypowiedzi innych, aż w końcu prowadzący (zresztą cichy zwolennik PO i GW) musiał z zażenowaniem dość "stanowczo" mu podziękować i prawie na siłę zaprowadzić na zaplecze... he he.. zresztą mianując go co pewien czas "gościem z zaplecza"!

Jednym słowem - wstyd i żenada!
Pan Adam w pewien sposób ucieleśnia to, co prezentuje sobą główny nurt PO!

A wy się tu śmiejecie z czerwonego wdzianka i adidsków pani Kataryny..

8O
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 30.10.2009 11:35

szopen napisał(a):
Nie oceniam ludzi po wyglądzie. Nie traktuję jej także jak wyrocznię. Dałem ją tutaj jako przykład, ponieważ wywód jak przedstawiła jest jasny, logiczny i łatwy do sprawdzenia.
Nie moja wina, że niektórzy uważają, że jakość wywodu należy oceniać na podstawie tego, jak ubrana jest osoba która go wygłasza.

Nawiasem mówiąc w przeciwieństwo do analizy, którą pan przedstawił, a która roi się od idiotyzmów (już nie mówiąc o formie tej pożal się Boże "analizy"). Stawia bowiem zarzuty CBA, że nie monitorowało przetargu MIMO ŻE NIE DOSTAŁO TAKIEGO POLECENIA.

Dla wyjaśnienia: chodzi o "o CBA ..i, którą Tusk poprosił o nadzór nad procedurami restrukturyzacyjnymi w stoczni?" co jest KŁAMSTWEM.

Panie Fryderyku,

Ja też tej Pani nie oceniam po wyglądzie. Janusz się pytał kto to kataryna więc mu ją pokazałem.
Oceniam jednak to co pisze i mnie jej wywód nie przekonuje i tyle w tym temacie.
Na marginesie w tej sprawie ważniejsze od słów Kamińskiego i Donka są dokumenty , w których czarno na białym jest napisane , że zwrócono się do CBA o ochronę tego postępowania i kilkudziesięciu innych. Dodatkowo Kamiński na te dokumenty odpowiadał. Dlatego nie interesuje mnie , który bardziej ściemnia , ale kto na potwierdzenie słów ma dokumenty.
Ale pewnie są antydatowane ? Prawda?
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 30.10.2009 11:36

JacYamaha napisał(a): ...wszystko po 89 to jeden wielki przekręt i oszustwo.

JacYmaha.
Ty to powiedziałeś (napisałeś)!

... lubię cię.. :P
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 11:37

hepik napisał(a):Teraz rozumiem dlaczego taka afera ogólnopolska była z jej dekonspiracją.
Ja z nią pisywałem w czasach afery rywinowskiej ,jeszcze na forach gw.
Wtedy wyobrażałem sobie,że to długonogoga szatynka koło trzydziestki.

Hepik, mam dla pana straszną tajemnicę. Widzisz tego steranego dziadka w starym sweterku?

Obrazek

To Albert EInstein. Od razu kurcze wiedziałem, że ta cała jego teoria względności jest do bani.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 11:38

janniko napisał(a):Pan Adam w pewien sposób ucieleśnia to, co prezentuje sobą główny nurt PO!

Śmiało, nie krępuj się...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 11:40

janniko napisał(a):
JacYamaha napisał(a): ...wszystko po 89 to jeden wielki przekręt i oszustwo.

JacYmaha.
Ty to powiedziałeś (napisałeś)!

... lubię cię.. :P

To tylko był logiczny ciąg Twojej wypowiedzi.

Ja też zaczepiam z sympatią.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 11:48

szopen napisał(a):
Obrazek

To Albert EInstein. .

A już sie wystraszyłem,że to prezydentowi tak rysy wyszlachetniały...szanse na reelekcje mogłyby mu wtedy skoczyć z 12 do 15 % ;)
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 30.10.2009 11:49

janniko napisał(a):
piotr.zdz napisał(a): ... o pisowskim skrzywieniu ...

Weźcie i wytłumaczcie mi panowie PO-wcy na czym polega wedle was to "pisowkie skrzywienie",

Krótko - spiskowa teoria , szukanie wszędzie układów i traktowanie wszystkich jak potencjalnych przestępców. Jak nie można ich znaleźć to trzeba stworzyć. I póki nie ma innej alternatywy to spokojnie głosuję na PO i długopis mi nie zadrży. Co nie znaczy , że popieram ich bezkrytycznie , ale póki co Donek reaguje szybko i stanowczo. Polityka to teatr a PO ma lepszych aktorów. :D
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 11:49

piotr.zdz napisał(a):Na marginesie w tej sprawie ważniejsze od słów Kamińskiego i Donka są dokumenty , w których czarno na białym jest napisane , że zwrócono się do CBA o ochronę tego postępowania i kilkudziesięciu innych.

Nie jest to prawdą. Móglby pan przeczytac te dokumenty chociaż.

Dokument Cichockiego zawiera listę 230 przetargów, i ogólną prośbę, by się im przyglądać. Pismo zostało wysłane 1 grudnia 2008. W załączniku z 79 podmiotami przeiwdzianyim do prywatyzacji:

stocznia w gdyni jest na 29 pozycji i pisze, że prywatyzacja będzie w ... 2008 roku.
stocznia w szczecinie jest na 30 pozycji, i pisze, że prywatyzacja będzie w 2008 roku.

O tej liście pisał Kamiński. Kamiński NIE KŁAMAŁ, pisząc, że dostał "ogólną prośbę o przyglądanie się 230 przetargom". To jest właśnie ten dokument!!! Dokument Cichockiego potwierdza wersję Kamińskiego!

Na początku roku otrzymałem listę kilkuset przedsiębiorstw, które miały być prywatyzowane, z prośbą, aby przyglądać się tym przetargom. Oczywiście ja mam kilkuset funkcjonariuszy ... nie jesteśmy w stanie być wszędzie.

List Grada nie zawiera żadnych poleceń. jest odpowiedzią na zapytanie Kamińskiego sprzed dwóch miesięcy.

W odpowiedzi na list Cichockiego Kamiński wysłal zapytania.

Dostaje odpowiedź, że działanie służb zacznie się od przesłania "karty prywatyzacyjnej" oraz wyznaczenia osoby odpowiedzialnej za kontakt. Czyli nie zawiera polecenia zajęcia się prywatyzacją.

Kamiński prosi o wyznaczenie takiej osoby. Odpowiedzi na tą prośbę brak. Być może ten dokument istnieje, być może. Ale jak na razie nikt go nie pokazał.

EDIT: usunąłem zbyt ostre sformułowanie
Ostatnio edytowano 30.10.2009 12:17 przez szopen, łącznie edytowano 1 raz
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 30.10.2009 12:05

janniko napisał(a):W Krakowie niedawno odbyły się spotkania poświęcone twórczości Cz. Miłosza.
Między innymi odbyła się, powiedzmy, debata dot. "Zniewolonego Umysłu".. w jednej z "awangardowych" kawiarni na Kazimierzu.

Gościem "szczególnym" był ... orędownik "niezniewoloności" pan Adam Michnik!!!

Na spotkanie poszedł syn mojego kolegi, zupełnie nieświadom czekającej go "niespodzianki" (bo by chyba nie poszedł) i zrelacjonował mi przebieg owej "debaty".

Pan Michnik, mało, że bardziej niż "conieco" napruty, z kuflem piwa w ręku pierd.. ł , za przeproszeniem, trzy-po-trzy, zajął większość czasu poświęconego na dyskusję, wciąż dość niegrzecznie przerywał wypowiedzi innych, aż w końcu prowadzący (zresztą cichy zwolennik PO i GW) musiał z zażenowaniem dość "stanowczo" mu podziękować i prawie na siłę zaprowadzić na zaplecze... he he.. zresztą mianując go co pewien czas "gościem z zaplecza"!

Jednym słowem - wstyd i żenada!
Pan Adam w pewien sposób ucieleśnia to, co prezentuje sobą główny nurt PO!

A wy się tu śmiejecie z czerwonego wdzianka i adidsków pani Kataryny..

8O

A co ma piernik (Michnik) do wiatraka (Kataryny) ???
A kto się śmieje z jej wyglądu? Na zdjęciu są dwie panie więc musiałem jakoś doprecyzować , która to kataryna. I nie jest to moja wina , że ubrała czerwone wdzianko i adidaski do spódnicy - taki jej styl i OK.
Jakbym chciał generalizować tak jak Ty , to mógłbym napisać że jej wygląd i sposób wypowiedzi prezentuje sobą główny nurt PiS.
Ale tak nie napiszę , bo nie można tak uogólniać , bo nawet w PiS można znaleźć przyzwoitych ludzi.
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 12:20

piotr.zdz napisał(a):A kto się śmieje z jej wyglądu? Na zdjęciu są dwie panie więc musiałem jakoś doprecyzować , która to kataryna. I nie jest to moja wina , że ubrała czerwone wdzianko i adidaski do spódnicy - taki jej styl i OK.

Proszę o wybaczenie. Odniosłem wrażenie, że robi jej pan zarzut z jej wyglądu oraz sugeruje, że o wartości sądów kataryny decyduje właśnie jej wygląd.

Ale tak nie napiszę , bo nie można tak uogólniać , bo nawet w PiS można znaleźć przyzwoitych ludzi.

Proszę uważać na co Pan mówi. Zaraz będą mówili, że agituje pan za PiSem. Kiedy Kamiński powiedział, że nie można uogólniać i że wszędzie są łajdaki oraz ludzie uczciwi, to media puściły w świat newsa, że Kamiński wzywa do głosowania na PiS.
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 30.10.2009 12:28

Kłamstwo. Móglby pan przeczytac te dokumenty chociaż.

No Panie Fryderyku , po co tak ostro! Ja te dokumenty czytałem , tylko w odróżnieniu od Pana , ze zrozumieniem.
Kamiński oględnie mówiąc mijał się z prawdą mówiąc w TVN24 ,że nic nie wiedział o "tarczy antykorupcyjnej" i prośbie o ochronę (według Pana przyglądania się) tego postępowania. I o wypowiedź w TVN24 chodzi!

I proszę nie zmieniać zapisów w postach , cytat z oryginału "kłamstwo"cudownie zamienione na "nie jest to prawdą".
szopen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) szopen » 30.10.2009 12:42

piotr.zdz napisał(a):
Kłamstwo. Móglby pan przeczytac te dokumenty chociaż.

No Panie Fryderyku , po co tak ostro! Ja te dokumenty czytałem , tylko w odróżnieniu od Pana , ze zrozumieniem.

Sformułowanie poprawiłem. Nie sądzę, by pan czytał je (te dokumenty) ze zrozumieniem.

Kamiński oględnie mówiąc mijał się z prawdą mówiąc w TVN24 ,że nic nie wiedział o "tarczy antykorupcyjnej" i prośbie o ochronę (według Pana przyglądania się) tego postępowania. I o wypowiedź w TVN24 chodzi!

Nieprawda. Kamiński nie mówił, że nic nie wiedział o tarczy antykorypcyjnej.
Co więcej, w tych dokumentach nie ma polecenia ochrony.

Niech pan mi wskaże, gdzie w tym zdaniu Kamiński napisał, że nie wiedział o tarczy antykorupcyjnej, albo, że nie było tarczy jako hasła.

Na początku roku otrzymałem listę kilkuset przedsiębiorstw, które miały być prywatyzowane, z prośbą, aby przyglądać się tym przetargom. Oczywiście ja mam kilkuset funkcjonariuszy i nie jesteśmy w stanie, przy tak małej instytucji - bo wbrew tym demonicznym mitom CBA jest małą instytucją - nie jesteśmy w stanie być wszędzie. Mimo tego, co mówi premier Tusk i minister Grad, nikt nigdy do CBA nie zwrócił się o objęcie kontrolą antykorupcyjną tego przetargu. Miałem informacje, że minister Grad zwrócił się bezpośrednio do ABW o objęcie kontrolą tego przedsięwzięcia. (...) Pada hasło "tarcza antykorupcyjna". Ale jest to hasło, za którym nie kryje się żaden dokument rządowy. Otrzymałem na początku roku listę kilkuset przedsiębiorstw przewidzianych do prywatyzacji i była ogólna prośba o przyglądanie się tym przedsiębiorstwom. Oczywiste, muszę wybrać pewne priorytety

I proszę nie zmieniać zapisów w postach , cytat z oryginału "kłamstwo"cudownie zamienione na "nie jest to prawdą".

Proszę zwrócić uwagę, że w EDIT: podałem dlaczego zmieniłem. Doszedłem do wniosku, że zbyt ostro napisałem, poprawiłem.
Ostatnio edytowano 30.10.2009 12:48 przez szopen, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.