Przed Wami zatem jeszcze smakowite kąski w kierunku "drugiego" wyjścia (którym my z kolei wchodziliśmy)
z Drogą Kuretów a wcześniej Celsusem
rudy Sfinks - boski luzak
Szwagry mają identico

.png)

.png)
dangol napisał(a):Jak dotąd, największe "naoczne" wrażenie zrobił na mnie teatr w Epidavros na Peloponezie.
Podpinam się do prośby.dangol napisał(a):Czy ktoś, kto widział oba teatry, pokusi się na porównanie?
.png)
marze_na napisał(a):Teatr imponujący. W zasadzie mam lekkiego fisia na punkcie takich budowli.
Efez jest jednym z marzeń mojego męża więc tym uważniej śledzę ta część relacji.
piotrf napisał(a):Jest imponujący i chociaż w tym roku widziałem podobnych teatrów całe mnóstwo i kilka z nich było "bardziej kompletnych", żaden nie był w stanie wywołać u nas takiego wrażenia jak ten w Efezie
tony montana napisał(a):Nie da się ukryć, że ten w Efezie jest jednym z najpotężniejszych w mojej "kolekcji" - ogrom tej wspaniale zachowanej budowli jest porażający.
tony montana napisał(a):Przed Wami zatem jeszcze smakowite kąski w kierunku "drugiego" wyjścia (którym my z kolei wchodziliśmy) z Drogą Kuretów a wcześniej Celsusem
tony montana napisał(a):rudy Sfinks - boski luzak
Szwagry mają identico
piekara114 napisał(a):dangol napisał(a):Jak dotąd, największe "naoczne" wrażenie zrobił na mnie teatr w Epidavros na Peloponezie.Tak jak i na mnie
Podpinam się do prośby.dangol napisał(a):Czy ktoś, kto widział oba teatry, pokusi się na porównanie?
.
. .png)
megidh napisał(a):Marzenie męża rzecz święta, więc może podczas Waszej kolejnej wyprawy zmienicie kierunek.
..png)
.png)
piotrf napisał(a):
Dziwne
.png)
.png)
megidh napisał(a):piotrf napisał(a):
Dziwne
. . . niektóre z nich, opisane jako amfiteatry, są teatrami. Tą listę układał ktoś, kto nie ma pojęcia o tych budowlach.
.png)
Moim teżmarze_na napisał(a):Efez jest jednym z marzeń mojego męża więc tym uważniej śledzę ta część relacji.
megidh napisał(a):Ale podejrzewam, że Beata dotrze do Efezu wcześniej, niż ja do Epidavros.
Dzięki za tak wielką wiarę, że będę mogła szybko porównać, ale ja jestem dopiero na etapie planowania, a najgorszy etap (przekonywanie) dopiero przede mną, a jest ogromy opór ludzkiej materiimarze_na napisał(a):Podpatrzę najpierw trochę z doświadczeń Twoich, Piotra i pewnie wkrótce tez Beaty.

.png)
tony montana napisał(a):No, jeśli wrzucać do jednego worka to zapomnieli też o tym w Capua.
Milet.
piotrf napisał(a):megidh napisał(a):piotrf napisał(a):
Dziwne
. . . niektóre z nich, opisane jako amfiteatry, są teatrami. Tą listę układał ktoś, kto nie ma pojęcia o tych budowlach.
No cóż , właśnie dlatego się zdziwiłem , ktoś chyba pisał artykuł opierając się o . . . szafę . . .![]()
piekara114 napisał(a):Ta lista KPŚ to mi się nie podoba... jak można do jednego wora wrzucić Koloseum i teatr w Efezie czy w Epidavros - całkiem inne funkcje pełniły jak słusznie Gosia zauważyła.. Przy okazji policzyłam listę i u mnie 3,5/10 zaliczona.
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):No nie pomyślałam, że trzy i pół to mogą być pozycje z listy. Widziałam w Weronie i Epidavros (w obu byłam w środku, że tak napiszę), w Puli 2 razy, choć tylko z zewnątrz, ale dobrze widać oraz jeszcze zaliczony mam ateński Odeon i jemu dałam pół punktu, bo tylko z góry go widziałam z poziomu dojścia pod Partenon na Akropolu, bo nawet z poziomu ziemi nie bardzo da się go zobaczyć....
..png)
.png)
.png)
piotrf napisał(a):To mieliście niespodziankę![]()
piotrf napisał(a):My mieliśmy podczas całego pobytu tylko pochmurne niebo nad głową , ale ulewy nie dane nam było przeżywać .
piotrf napisał(a):W Fethiye przeszła burza , trwała może 10 minut , ale my akurat byliśmy w restauracji . Gdy po obiedzie wyszliśmy na zewnątrz po deszczu nie było śladu , za to powietrze było bardzo przyjemne![]()