Witam!!!
Proszę o poradę w wyborze miejscowości po raz 3 na wakacje w Cro.
Pierwszym razem bylam w Orebić - strasznie zmeczeni długą jazdą ale bylo warto. Tegoż roku zwiedziliśmy Korczulę, Dubrovnik, Meczugorje, Ston, Trpajn z Divą , Plitvice w drodze powrotnej.
W ubiegły, roku stacjonowaliśmy w Tucepi i objechaliśmy Split, wyspę Brać, Hvar, Ivan Dolac, Pitve, Bol, sv.Jure.Zawsze jeden dzień wypoczywamy drugi jeżdzimy. W tym roku siedzę od kilku tygodni na formu i mam mętlik - co wybrać .
Z jednej strony chcialabym zwiedzic Trogir i okolice, zaliczyć spływ Cetiną, PN Krka , Kornati, VIS i Błękitną JAskinię a z drugiej strony widoki chyba są najpiekniejsze na Riwierze Makarskiej . Okolice Trogiru, Primostenu z tego co piszą bywalcy formum owszem ok - ale to nie to samo co plaże i widoki Makarskiej Riwiery. Nocowanie w 2 miejscach odpada - więc sama nie wiem co w tym oku wybrać - poradzcie. Tucepi strasznie nam się podobało, Orebić też - piekne widoki, jest gdzie pochodzić wieczorem - nie jakieś malutkie miejscowości ale nie miasta typu MAkarska. Dotąd wybory były trafione w dziesiątkę w tym roku sama nie wiem dokąd się udać.

.png)
.png)