Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Brod -Dubrovnik,droga nr 20

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.05.2007 19:21

Witam wszystkich.Czy jest tu ktos kto jechal droga nr 20 z Brod do Dubrovnika?Zawsze jezdzilem do Dubrovnika z Sarajeva przez Czarnogore(kanion Plivy),ale w tym roku chce skrocic droge i dlatego prosze o informacje na temat tego odcinka.Czy jest to trasa atarakcyjna turystycznie,mam na mysli to czy jest bogata widokowo(dla mnie urlop w Cro to rowniez droga,nigdzie sie nie spiesze).Dziekuje za informacje,bylbym wdzieczny za jakies fotki z interesujacych miejsc po drodze.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 13.05.2007 19:58

Jechałem, tu trochę opisałem. Najpierw kręty wąski asfalt, potem trochę szutru ale nie żadna rzeźnia, jak się kończy to na nieoznakowanym rozjeździe asfaltem w prawo. Fajne widoki ale nie mamy fotek. Jeszcze tu jest o tej drodze.
pzdr :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2007 15:42

Witaj zawodowiec,kiedys juz "rozmawialismy" o kanionie Tary i szczerze mowiac zakladalem ,ze bedziesz jedna z osob ,ktore sie odezwa.Zaskoczyles mnie informacja ,ze ta droga jest na niektorych odcinkach szutrowa,z mapy wynika ze to taka nasza krajowka,no coz.Gdybys mial wybierac ,zakladajac ze sie nie spieszysz to wolalbys pojechac ta droga do Dubrovnika czy wzdluz kanionu Pivy i przez Niksic???
Mam na mysli bogactwo krajobrazow,kanionem Pivy jechalem juz dwa razy a "20-ką" jeszcze nie.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.05.2007 16:41

Kaszubski, kanion piwny pewnie efektowniejszy ale jak juz nim 2x jechales to czas na cos nowego, polecam 20-tke. W koncu na zadnych swirow pewnie nie trafisz tak jak ja :D
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 14.05.2007 17:08

zawodowiec napisał(a):W koncu na zadnych swirow pewnie nie trafisz tak jak ja :D

My na świrów nie trafiliśmy. Więc jakaś szansa jest. :wink: :lol:
Tego szutru jest tylko trochę. My nie tacy zawodowcy jak Zawodowiec, a przejechało się spokojnie. A jak już na tym słynnym rozwidleniu wie się, że trzeba w prawo, to już w ogóle spoko. :lol:
Widoki... mi się bardzo podobały, ale nie byłam w piwnym kanionie... :)

Fotek też nie robiliśmy. Do dziś żałuję, ale jakoś nie było głowy do tego.
Według mnie warto tamtędy pojechać. :D

Pozdrav
Jola
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2007 17:28

dziekuje Wam za odzewik a Ciebie Jolu zachecam do poznania piwnego odcinka............na 100% bedziesz zachwycona.
Pozdrawiam.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 14.05.2007 17:43

kaszubskiexpress napisał(a):... a Ciebie Jolu zachecam do poznania piwnego odcinka............na 100% bedziesz zachwycona...

Na pewno bym była... Będę o tym pamiętać...
Może kiedyś się uda... :D

Pozdrav
Jola

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone