Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tani nocleg na trasie Regensburg - Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.05.2007 07:06

Witajcie,
skuszony niemieckimi autobanami i zniechęcony polską jedynką planuję trasę Gdańsk - Ciovo przez Niemcy i Austrię (Regensburg - Graz).

Problem w tym, że prawdopodobnie zmuszony będę (małe dzieci) zrobić pierwszy przystanek gdzieś w pobliżu granicy niemiecko-austriackiej, a poszukiwania taniego noclegu mi jakoś cienko wychodzą :(

Jeśli nic nie znajdę, to obawiam się, że wygra martyrologiczny wariant Cieszyn - Bratyslava - Graz z noclegiem w Słowacji, a na myśl podróży (szczególnie do Łodzi) już mnie napina :x

Do sedna - czy ktoś z Was komarował w określonych powyżej okolicach i może mi polecić jakiś konkret? Niedrogi oczywiście (2 dorosłych + 2 dzieci ok. 50 e).

Pzdr, Krystof
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 23.05.2007 14:57

Witaj. Jeśli jedziesz jakimś normalnym autkiem to z gdyni do granicy dojedziesz w 4-5 godzin od granicy (kołbaskowo) do granicy z austrią jadąc 160 km/h dojedziesz w 8h z przystankami austria 4h około 2 przystanki i jesteś w słoweni tam jest sporo knajp i noclegowni na pewno tańszych niż w austrii czy niemczech . Napisz kiedy wyjeżdżasz.Pozdrav.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.05.2007 15:24

Wyjazd kolo 2 nad ranem w kierunku na Poznań-Wrocław (dotąd ~ 480 km), to 5-7h jazdy.
Dalej jedź do Głubczyc, Krnov, Brno, Breclav, Reinhald, Wiedeń Oekotel nocleg lub Graz nocleg. Mi odcinek Wrocław-Graz zajmuje od 7 rano około 8-9 h z jedzeniem i jakąś dłuższą pauzą.
Jadę zgodnie z przepisami.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 23.05.2007 15:32

Tyż piknie . :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 24.05.2007 06:54

Fux - pomyliły Ci się posty? :lol:
Darko - jadę (chyba) 08.07. - rzecz w tym, że pierwszy raz jadę z drugim dzieckiem - syn nie robił nigdy żadnej długiej trasy i nie wiem, jak zareaguje - dlatego wybrałem wariant "trasa na 2 razy - pół na pół"/ najchętniej dojechałbym do Oekotelu w Graz, ale nie wiem, czy dam radę. Przerabiałem już ten warian (przez Polskę ale) i było okej - ale - jak pisałem, nie wiem, czy mały nie będzie ryczał całą drogę i chciał wysiadać - wtedy czas mi się wydłuży o przystanki co 3 godziny ...
zobaczymy
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 24.05.2007 06:57

aha, jeszcze coś - znalazłem wreszcie nocleg (w Kallmünz pod Regensburgiem) za 48 e za 4-osobową rodzinę; problem w tym, że trzeba rezerwować (przedpłata), a mnie kusi, żeby sypać na maxa, jak długo się da ...
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 24.05.2007 08:09

Nie mogę się stawiać w twojej sytuacji ale ja bym próbował i robił do oporu , myślę że po drodze coś znajdziesz.Pozdrav

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone