Rok temu ze znajomymi (2 pary) byliśmy w Vodicach (pierwszy raz w Chorwacji) W tym roku także planujemy wakacje w Chorwacji na początku września. Tylko problem jest bo nie wiemy gdzie
Możecie mi coś doradzić ??
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
Mikromir napisał(a):To akurat palcem po wodzie pisane. W zeszłym sezonie nie pływał.

.png)
.png)
reporter_85 napisał(a):Hej. Ja byłem w tym roku w Omisu. Dzięki temu forum dużo sie dowiedziałem o Chorwacji i były to bardzo przydatne info. Pierwszy razm byłem w Chorwacji i sam zaplanowałem cały urlop. .
.png)
reporter_85 napisał(a):Hej. Ja byłem w tym roku w Omisu. Dzięki temu forum dużo sie dowiedziałem o Chorwacji i były to bardzo przydatne info. Pierwszy razm byłem w Chorwacji i sam zaplanowałem cały urlop. Wybrałem Omiś z kilku powodów:
1. Dobre miejsce wypadowe do zwiedzenia Mostaru, Dubrownika, Splitu, Breli, Wyspy Brać.
2. Łagodne zejście do Adriatyku, ale woda troszkę zamulona ze względu na Cetinę. Czysta jest w stronę Makarskiej ale głęboko ( byłem z dzieckiem ).
3. Miasteczko urokliwe, nie duże, nie małe. Jest gdzie spacerować wieczorami, jest co robić i w dzień ( Mirabella Forteca i Stari Grad Forteca ).
4. W tym roku jadę tam ponownie, bo chcę zobaczyć jeszcze Kanion Cetiny i zaliczyć ZIP LINE. Nie daleko do Makarskiej i Parku Biokovo, szczyt sv.Jure. Może Trogir i znów rejs na Brać.
Minusem Omisa jest to, że większość noclegów jest przy ruchliwej Jadrance ( co mnie akurat nie przeszkadzało) albo na zboczu gór, skąd na piechotę jest trochę dalej do centrum.
.png)
zxc1234 napisał(a):jakieś fajne, mniejsze ale nie całkiem małe miasteczko?? Najważniejsze aby były fajne plaże, czyściutka woda, jakieś knajpy gdzie można smacznie zjeść i posiedzieć wieczorem przy piwku, targ z pamiątkami, jakieś sklepy typu Konzum. Zeby było blisko gdzieś coś pozwiedzać. Najlepiej w Środkowej Dalmacji
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne