Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam apartament;kwatery;noclegu na Basce b.blisko morza

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ania137
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania137 » 28.02.2008 00:02

Polecsam wszystkim Stara Baśkę; na końcu wyspy...Cisza, spokój i mili ludzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2008 09:39

ania137 napisał(a):Polecsam wszystkim Stara Baśkę; na końcu wyspy...Cisza, spokój i mili ludzie.

Ja też :wink: ale po jednym warunkiem: jak ktoś chce ucieć od zgiełku.
W innym przypadku nie polecam bo miejsce i owszem urokliwe ale tam nic sie nie dzieje.
Natomiast do wyciszenia sie to TAK :wink:
Pozdrav :papa:
ania137
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania137 » 28.02.2008 19:46

Piotr
A może Ty jako bywalec masz jakiś namiar. Wyciszyć się chce jak najbardziej, ale czasem poszłabym coś dobrego pokonsumować . A ludzie, chcoc odrobinka też wskazana , bom ja człek stany.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 28.02.2008 21:29

ania137 napisał(a):Polecsam wszystkim Stara Baśkę; na końcu wyspy...Cisza, spokój i mili ludzie.

Czy masz może namiary na mieszkanie w Starej Basce?
Jakie tam jest wybrzeże?
szukam czegoś blisko morza,ale absolutnie nie w centrum, gdzie większość leżakuje.
Masz może zdjęcia stamtąd?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2008 21:58

hania731 napisał(a):...Jakie tam jest wybrzeże?....

Plaże w Starej Baśce są bardzo małe. Jedna "główna" w szczycie sezonu bywa bardzo zatłoczona - z uwagi na jej wymiary.
Kilka metrów od brzegu jest już dość głęboko - jezeli ktoś lubi nurkowanie albo z butlą albo ABC to jest to bardzo dobre miejsce.
W okolicy "głównej" plaży są też małe kameralne plaże, na których zmieści się od 2-6 osób - ale do nich trzeba sobie dojść na butach.
Dojazd do Starej Baśki i mniej więcej jak ona wygląda możesz zobaczyć na krótkim zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

hania731 napisał(a):...szukam czegoś blisko morza,ale absolutnie nie w centrum, gdzie większość leżakuje....

Tam w szystko jest w centrum i morze i plaża i 3 czy 4 knajpy i 1 sklep - to jest naprawde mała wioska, gdzie diabeł mówi dobranoc :lol:

hania731 napisał(a):.....Masz może zdjęcia stamtąd?

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
hania731 napisał(a):.... może namiary na mieszkanie w Starej Basce?
Jakie tam jest wybrzeże?....

Ponad 90 % lokali w Starej Basce jest "opanowane" przez agencje turystyczne w Punacie i one mają namiary na lokale. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jest ich wykaz. Bezpośrednich stron www praktycznie nie ma.
Są 2 wyjścia:
1) jazda w ciemno,
2) rezerwacja przez agencję
No chyba, że ktoś się pochwali własnymi namiarami ale póki co to raczej nie zauważyłem tego na forum.
:papa:
ania137
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania137 » 28.02.2008 23:16

Wszystko co Piotr pisze prawda. Namiarów bezposrednich na kwaterę nie mam. Często przy kwaterach dość strome zejście na plażę, chyba że do końca drogi - wówczas łagodniej.
Przyznaj Piotrze, że jako baza jest dobra - można odpocząć, a na wyspie tyle ciekawych miejsc, że jest gdzie jechać jak zelżeje słonko - późnym popołudniem.
Jeśli faktycznie ktos chce jechać i nie korzystać juz później z auta - to raczej niech sobie odpuści temat.
Jak zjeżdżamy za każdym razem z płaskowyżu w dół , w stronę morza i wysepki Galun....to widok zapiera dech.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2008 07:45

ania137 napisał(a):....Przyznaj Piotrze, że jako baza jest dobra - można odpocząć, a na wyspie tyle ciekawych miejsc, że jest gdzie jechać jak zelżeje słonko - późnym popołudniem....

Aniu - zgodze się częściowo (oczywiście to tylko moja opinia)

Dla bywalców, osób znających Krk - tak, bo rzeczywiście tam można zaszyć się w ciszy i spokoju. Ktoś kto wyspe zna nie ma takich potrzeb zwiedzania jak ktoś, kto jedzie pierwszy raz

Nowicjuszom, którzy przy okazji pobytu na wyspie chcieliby ją bardziej lub mniej dokładnie zwiedzić Starej Baski bym nie polecił jako bazy.
Ze Starej Baski i z Baski wszędzie jest daleko i przy chęci zwiedzania troche trzeba pokręcic kierownicą.
Nowicjuszom zawsze polecam centralne położenie wyspy czyli zrobienie sobie bazy na odcinku Krk-Punat.

hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 29.02.2008 15:22

Bardzo Dziękuję za pomoc, oglądając zdjecia ze Starej Baski nie jestem wcale pewna, czy o taka plażę mi chodzi, bo nie lubię jak plażuję, że obok jest przystań dla motorówek.
Szukam jakiegoś zacisznego miejsca, może znacie coś takiego na Krk, może być dziura, gdzie nic nie ma, albo daleko od centrum.
Wybrałam w tym roku Krka, bo chcemy jechać z 10 miesięcznym dzieckiem i żeby było bliżej, a że dotąd byliśmy dwa razy na południu i bardzo mi się podobało im dalej na południe, więc jak nam dziecko podrośnie, na pewno pojedziemy niżej, a ten rok chcemy przeznaczyć,aby zobaczyć północ.
Myślę o Krk, bo muszę mieć morze, tak już jakoś mam, nie lubię zatok i wąskich kanałów.
Czy możecie mi pomóc w znalezieniu takiego miejsca na Krk?
Przeszukuję forum, ale ponieważ temat się zaczął, to pytam tu.
Dzięki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2008 16:00

hania731 napisał(a):....oglądając zdjecia ze Starej Baski nie jestem wcale pewna, czy o taka plażę mi chodzi, bo nie lubię jak plażuję, że obok jest przystań dla motorówek......

Ta przystań nikomu nie zawadza to nie jest port, gdzie non-stop coś wpływa czy wypływa to coś więcej stoi niż pływa - nigdy nie widziałem tam nawet małej plamki ropy, co często ma miejsce nawet w małym porcie. Jeżeli tylko to Cię w tych fotkach denerwuje to nie zawracaj sobie tym głowy.
Jeżeli szukasz miejsc na Krk to wejdź TU kiedyś produkowałem się na temat ABC Krk-u.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 29.02.2008 17:57

Bardzo dziękuję, napisz mi proszę jeszcze,czy dobrze domyślam się ze zdjęć, że domy są połóżone na wzgórzu i do plaży trzeba schodzić na dół?
I czy są jakieś cieniste miejsca na plaży, a co do małych zatoczek o których pisałeś, to czy są położone blisko, czy raczej daleko tej najmniejszej plaży?
A w ogóle super opis Krka-gratuluję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2008 19:16

hania731 napisał(a):....czy dobrze domyślam się ze zdjęć, że domy są połóżone na wzgórzu i do plaży trzeba schodzić na dół?....

Tak, domy położone są Starej Basce kaskadowo ale nawet jak się mieszka "najwyżej" nad plażą to nie są to jakieś karkołomne i długie zejścia. Z tego co widziałem to dużo apartamentów ma zrobione dróżki do plaży.
TU jest króciutka relacja ze Starej Baski z kilkoma fotkami.

hania731 napisał(a):....I czy są jakieś cieniste miejsca na plaży, ..

Na tej tzw "głównej" plaży (tej koło przystani) są jakieś duże krzaki rosnące wzdłuż - dają cień. Natomiast w zatoczkach (szczególnie tych małych) cienia nie ma - rozwiązaniem jest parasol plażowy

hania731 napisał(a):....a co do małych zatoczek o których pisałeś, to czy są położone blisko, czy raczej daleko tej najmniejszej plaży?...

Odległości są małe bo jak pisałem to jest bardzo mała mieścina. Do tych gdzie można dojść na nogach to w zależności od którego miejsca startujesz, ale załóżmy że z "centum" :lol: - 10-15 minut bardzo spokojnym marszem.
Sa jeszcze 2 nieco większe zatoczki znajdujące się tuż przed wjazdem do Starej Baski - tam trzeba dojechać samochodem (im wcześniej tym lepiej ze względu na miejsca parkingowe) na nogach nie bardzo - bo trzeba by iść po jezdni, która i tak jest wyjatkowo wąska. Te 2 najbardziej znane przed Starą Baską wyglądają tak:

a parkuję się przy nich tak :lol:

Dodatkowo polecam Ci pobawić sie programem GoogleEarth prawie cała Stara Baska pokryta jest obrazem a dodatkowo są załączone zdjęcia z kilku mniejszych zatoczek o których Ci mówiłem

W kole na górze (B) zaznaczone są 2 zatoki, które masz na w/w zdjęciach, po środku (A) jest ta "główna" plaża położona w "centrum" Starej Baski, natomiast w okręgu na dole (B) masz rejon z małymi zatoczkami do których można dojść tylko na nogach.

hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 29.02.2008 21:38

Bardzo, bardzo dziękuję.
:D
piotrees
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrees » 02.03.2008 12:30

Ewo-Ireno czy ja mógłbym również poprosić o jakieś namiary na kwatery w Basce , adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , dziękuję i pozdrawiam serdecznie .
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

szukam apartament;kwatery;noclegu na Basce b.blisko morza - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone