Dzięki i pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
.png)
jolek napisał(a):Pewnie niewiele da Ci mój post, ale Sumpetar leży między miejscowościami Jesenice i Dugi Rat, jakieś 10km przed Omiszem...Nie byłam, więc szczegółów nie znam, ale tam, nad jadranką, jest ten sam problem- konieczność przejścia przez ruchliwą drogę, aby dotrzeć do plaży...
Pozdrav.
.png)
renika napisał(a):Szukam tej miejscowości (wioski???) na mapie i nic!!Czy może ktoś z Was wie gdzie to jest,a co więcej:jak tam jest?Chodzi mi szczególnie o to, jaka jest plaża,czy są tam jakieś knajpki,czy w pobliżu nie biegnie żadna główna droga( bo kto by chciał zamykać okno,aby nie słyszeć szumu pojazdów??).Aha,z tego co wiem,to Sumpetar ma być gdzieś pomiędzy Splitem a miejscowością Omis. Bardzo proszę wszystkich bardziej obeznanych o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam

.png)
.png)
maciek_l napisał(a):Supetar leży na wyspie Brać. Najlepiej znajdź na mapie Split a zaraz na mapie widnieje wyspa. Supetar leży na najkrótszej drodze między Splitem na wyspą Brać.
Co do ruchu. Jako że znajduje się tu najważniejszy port wyspy i jest to największe miasteczko hałas będzie tu większy niż w innych mieścinach.
Kafejek na nabrzeżu jest pod dostatkiem w każdej z nich można smacznie zjeść. Ja bez problemu znalazłem na miejscu tanią, cichą i wygodną kwaterę. Większość ludzi kompie się na kamieniach niemając pojęcia że znajduje się tu piaszczysta plaża (podziemny potok wypływając do morza wymywa złocisty piasek). Znajduje sie to wpływając do portu ze Splitu po prawej stronie miasta. (zatoczka bodajże nazywa się ?vela luka?).
Polecam serdecznie tą wyspe. Proponuje wypoczynek w z jednej z małych miejscowości typu Splicka
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje