potrzebuję kilku wskazówek i Waszej rady (lub kilku rad
Zamierzamy w drugiej połowie lipca na 10 dni (może uda się na dłużej) wyruszyć z miejscowości o 130 km powyżej Warszawy wyruszyć do CRO (podróż będzie bez przerwy bez conych zatrzymanek po trasie):
cel nr 1 to Jeziora Plitwickie (jako, że pierwszy raz wybieramy się autem)
cel nr 2 to zdania podzielone:
Istria - Porec lub Rovinj z wycieczką do Puli, NP Brijuni i wypadem do Wenecji)
lub
okolice Primosten w kierunku Spiltu lub Ciovo (może Okrug?)
Dodam, że w Cro byliśmy już 3 razy - zaczęliśmy od Murteru (tu PN Kornati i Szibenik), potem Brela (Baska Voda, Makarska rowerami , Hvar i Brać, Dubrownik) oraz Makarska (cała wszerz i wzdłuż z pieszymi wycieczkami na Nugal
Najgorsze w tym wszystkim, że nie wiem co wybrać by się nie rozczarować - mając na uwadze to co pięknego już zobaczyliśmy w Dalmacji.
Jedziemy jednym samochodem, średnia wieku 30 l - 2 pary, chcemy leniuchować na plażach (najlepiej żeby na każdy dzień była inna plaża - tak jak to mieliśmy do tej pory w zwyczaju
Moje pytania do Was:
1. Która opcja będzie lepsza odnośnie miejsca wypoczynku? (pytam Te osoby, które wypoczywały w tych okolicach)?
2. Kiedy (o której godz. wyjechać, by w okolice Plitwic dotrzeć wieczorem - przespać się i rano ruszyć na Jeziora
3. O której godz. i w jak dzień szukać zakwaterowania w wybranym już miejscu z powyższych 2 opcji?
Jak mi kolejne wątpliwości i pytania będą się nasuwały to będę szukała pomocy ponownie
Z góry pozdrawiam wszystkich tych co są już po, w trakcie, lub przed urlopem

.png)
.png)
.png)