Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stacja benzynowa na wyspie KRK lub w drodze na nią

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gostek
Plażowicz
Stacja benzynowa na wyspie KRK lub w drodze na nią

Nieprzeczytany postnapisał(a) gostek » 26.07.2007 11:20

Wybieram się z rodziną na wyspę KRK przez Słowację i Węgry. Powiedzcie mi drodzy Forumowicze, gdzie mogę zatankować na samej wyspie ( chcemy ja zwiedzić), a także w drodze na nią.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 26.07.2007 11:43

gostek napisał(a):Wybieram się z rodziną na wyspę KRK przez Słowację i Węgry. Powiedzcie mi drodzy Forumowicze, gdzie mogę zatankować na samej wyspie ( chcemy ja zwiedzić), a także w drodze na nią.

Szukaj tutaji na tej tutaj
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.07.2007 11:44

Przed samym wjazdem (mostem) na wyspę jest stacja gdzie zatankujesz i wypijesz pyszną kawę. Na jednym baku objedziesz wyspę ze 4 razy :wink:
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 26.07.2007 20:50

Ale jak sobie darujesz tą kawę to za 15 km przy Malinskiej
jest stacja z jednym z najładniejszych widoków na cały
Kwarner i potem za Krkiem w stronę Punatu następna.
Gorzej jest na Cresie, gdybyś się przeprawił promem (140 kun)
z Valbiskiej - ale warto jak już zwiedzisz cały Krk. Pozdrowienia.
gostek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gostek » 27.07.2007 13:59

Dzieki bardzo za info o benzini. Na pewno będę lał.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2007 08:05

co ważne, na KRK mozna równiez zatankować gaz
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 28.07.2007 13:54

Przestrzegam jadących do Baśki ... w Baśce NIE MA stacji benzynowej. :( Trzeba zatankować za Malinską-jadąc w stronę Baśki- (polecam - stacja nowoczesna, można płacić kartą ) lub w Krk-u ! :idea:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi