Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[b]Spokojne miasteczko na Rivierze Makarskiej.[/b]

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 05.08.2006 15:58

Witam wszystkich!!! I pozdrawiam serdecznie!!! Jestem NOWA na Forum i liczę na pomoc profesjonalistów w temacie: Chorwacja. Byłam na Chorwacji raz- w tamtym roku z rodziną - w okolicach Trogiru.
W tym roku chciałabym wybrać miejsce spokojniesze, z dala od dyskotek i tłumów ludzi. Chcemy przejechać miasto Makarska i później szukać coś dla siebie. Oczywiście jedziemy w ciemno i proszę o podpowiedzi, które z miasteczek są na taki wypoczynek dobre :D
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 05.08.2006 16:06

Żivogosce-Blato !!!
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 05.08.2006 16:11

Krzysiekm napisał(a):Żivogosce-Blato !!!

popieram, też słyszałam, że tam jest cicho i spokojnie,
właśnie tam jedziemy z chłopakiem, także na miejscu przekonamy się na własne oczy jak tam jest, ale myślę, że 'cromaniakom' można zaufać, wiedza co mówią:]
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 05.08.2006 19:41

Dziękuję bardzo- pooglądam co się da
Ja gwaru i imprezanckich ludzi wokół siebie mam na codzień Do knajpy mogę pojechać okolicznościowo do większego miasteczka na pare godzin
To mi wystarczy Czy w Żivbogośće jest na tyle kwater że po 16 tym sierpnia znajdę coś bez problemu??
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 05.08.2006 19:45

martita napisał(a):

właśnie tam jedziemy z chłopakiem, także na miejscu przekonamy się na własne oczy jak tam jest, ale myślę, że 'cromaniakom' można zaufać, wiedza co mówią:]

Witam?? :) :) Kiedy jedziecie ? Może zdążycie zdać relację ??
marta56
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta56 » 05.08.2006 21:48

Właśnie wróciłam z Zivogoście we środę. To naprawdę spokojna, ale dobrze zorganizowana osada. Przy deptaku wzdłuż plaży jest kilka kafejek, pizzeria, kram z owocami. W miejscowych sklepach nie warto robić dużych zakupów bo drogo, lepiej podjechać do Konzuma.Nawet w szczycie sezonu zaczepiano nas proponując "apartmani",nie wiem tylko o jakim standardzie, bo ja rezerwowałam przez neta.Nie polecam też wymiany euro na kuny w miejscowych sklepach ,bardzo kiepski przelicznik tylko 7 kun za 1 euro,lepiej podjechać do większego miasta.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 05.08.2006 21:53

Moim zdanie spokojnie możesz jechać w ciemno z kwaterami nie powinno być problemów.Zazdroszczę Ci ;-))
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.08.2006 22:40

Wioska teraz pęka w szwach, choć jakieś niedobitki wolnych kwater się znajdą. Ale musisz się liczyc z tym, że trudno będzie Ci znaleźć akurat na termin, który Tobie odpowiada (np. na daną ilość dni). Ja się dziś sporo nabiegałam, żeby znaleźć jedno studio 4-osobowe od jutra.

Faktem jest, że kantor oficjalny jest jedynie w recepcji kempingu Dole i kurs marny.

Duże zakupy oczywiście lepiej w Konzumie w Makarskiej.

A do kafejki najelepiej Mr. Olimpia hihihihi To tam, gdzie stoi Dacia Logan na krakowskich numerach ;)
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 06.08.2006 19:22

Anuśka napisał(a):
martita napisał(a):

wyjeżdżamy wieczorem 22.08, a wracamy może ok. 30 jeśli się uda zostać troszkę dłużej niż mamy wynajęty apartament:)
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 06.08.2006 19:43

Oczywiście MIMICE :lol:
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 06.08.2006 20:48

P :D olecamy Podgora dzielnica na południe od centrum za cyplem Caklje. :D
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 06.08.2006 22:15

Krzysiekm napisał(a):Moim zdanie spokojnie możesz jechać w ciemno z kwaterami nie powinno być problemów.Zazdroszczę Ci ;-))

Dziekuję wszystkim za pomoc Wyjeżdżamy najprawdopodobniej 16go sierpnia Przede mna ciężki tydzień -mnóstwo załatwień ale na cro forum napewno jeszcze wpadnę ...
Pozdrawiam Pa Pa.... :)
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 06.08.2006 22:22

[quote="Plumek"]Wioska teraz pęka w szwach, choć jakieś niedobitki wolnych kwater się znajdą. Ale musisz się liczyc z tym, że trudno będzie Ci znaleźć akurat na termin, który Tobie odpowiada (np. na daną ilość dni). Ja się dziś sporo nabiegałam, żeby znaleźć jedno studio 4-osobowe od jutra.

Faktem jest, że kantor oficjalny jest jedynie w recepcji kempingu Dole i kurs marny.

Duże zakupy oczywiście lepiej w Konzumie w Makarskiej.

A do kafejki najelepiej Mr. Olimpia hihihihi To tam, gdzie stoi Dacia Logan na krakowskich numerach ;)[/quote
Ok zapamiętam Dzięki za rady.... :D
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 06.08.2006 22:26

kominesku napisał(a):Oczywiście MIMICE :lol:

A co fajnego w Mimicach jest? :)
Anuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anuśka » 06.08.2006 22:33

martita napisał(a):
Anuśka napisał(a):
martita napisał(a):

wyjeżdżamy wieczorem 22.08, a wracamy może ok. 30 jeśli się uda zostać troszkę dłużej niż mamy wynajęty apartament:)

No to fajnie Wrócimy prawie jednocześnie W takim razie będziemy dzielić się wrażeniami Pzdr.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone