Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SPOKÓJ I CISZA CZYLI poszukuję na 2012 !!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 22.06.2012 18:36

w Marusici nie ma pola namiotowego.Sugerowałbym wybór między Pisakiem, Mimicami i Marusici. Byłem w tych miejscowościach i wg. mnie największym "zadupiem" jest Marusici.
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 22.06.2012 23:31

zbig99 napisał(a):
Sztyrlic69 napisał(a):Witam

Ja gorąco polecam miejscowość Stanici i apartamenty u Neny Rajkovic.

Pozdrawiam

Na mapie w okolicy jest Hotel Germania (**) ... Czy Apartament Nena jest w "bezpiecznej" odległości od tego Hotelu 8) ? Chodzi mi w miarę o spokój ...

Witaj

Apartamenty u Neny Rajkovic są praktycznie nad samym morzem a hotel Germania jest przy samej Jadrance. Odległość pomiędzy apartamentami a hottelem to około 150 metrów, różnica w w wysokościach - hotel jest o 10 pięter wyżej.

Pozdrawiam
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 19.07.2012 08:04

Wróciłem.
Miałem apartament A2 2+2 z klimatyzacją, 45m2.(Apartament Nena Stanici)
Apartament polecam. Płaciłem 60 Eur jednak niestety (pierwszy raz w historii wyjazdów do Chorwacji) musiałem płacić dodatkowo za parking 4 Eur za 1 dzień (lub 30 kun) - jednak to w sumie jeden 2 minusów. . W sumie 64 Eur za 1 dzień więc cena w miarę atrakcyjna z innymi ofertami. Właściciele bardzo sympatyczni, uprzejmi.. Poczęstowano nas kilka razy ciastem, śliwowicą czy Rakiją Orehowica ale to szczegół.
Ogólne wrażenie bardzo dobre. 40 m od morza... powiedziałbym raczej ok. 110 stopni dół... Plaża jest w sumie mała jednak bardzo zatłoczona. Woda mętna od ilości ludzi w wodzie i pewnie sikających do niej dzieci, ciężko było przejść swobodnie po plaży spacerkiem.. 8). To mi akurat nie odpowiada (to 2 minus)..
Jednak zadawałem sobie trud i schodząc w dół po schodach, wybierałem spacerek w prawo ok. 400m od zejścia ... wybierałem "plażę" przy lesie, skałach, tak by "uruchomić" maskę, rurkę i płewy, tam było ludzi jak na lekarstwo (to lubię)....
Więc jestem bardzo zadowolony z pobytu..
Ostatnio edytowano 19.07.2012 08:18 przez zbig99, łącznie edytowano 2 razy
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 08:11

A ja proponuję miejscowość Lokva Rogoznica (Apartament Mladina) :lol: Cisza ,spokój ,bajeczne widoki ,idealne czysta i bardzo ciepła woda w Adriatyku :lol: Świetne miejsce wypadowe na Riwierę Makarską i w przeciwna stronę do Trogiru itp :D
Loczek1973
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loczek1973 » 21.07.2012 12:39

karolinapleszewska napisał(a):Witam serdecznie,
poszukuję domku dla 2 osób, najlepiej z dala od dużego miasta, okolica spokojna, cicha.
w zeszłym roku spędziłam urlop tutaj http://www.apartamentychorwacja.pl/apar ... relax/4282 i takiego miejsca też poszukuję.
gdyby ktoś coś wiedział i miał fajną ofertę to proszę o odpowiedź.
Chyba że ktoś zna takie ciche i nietłoczne wioski, bez monumentalnych hoteli i pań na szpilkach :) - chętnie się rozejrzę.
pozdrawiam
karola

Witam
A my wybieramy się na totalne cro zadu..e , na Mljet podobno przepięknie . Był ktoś może ???
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 21.07.2012 23:14

zbig99 napisał(a):Wróciłem.
Miałem apartament A2 2+2 z klimatyzacją, 45m2.(Apartament Nena Stanici)
Apartament polecam. Płaciłem 60 Eur jednak niestety (pierwszy raz w historii wyjazdów do Chorwacji) musiałem płacić dodatkowo za parking 4 Eur za 1 dzień (lub 30 kun) - jednak to w sumie jeden 2 minusów. . W sumie 64 Eur za 1 dzień więc cena w miarę atrakcyjna z innymi ofertami. Właściciele bardzo sympatyczni, uprzejmi.. Poczęstowano nas kilka razy ciastem, śliwowicą czy Rakiją Orehowica ale to szczegół.
Ogólne wrażenie bardzo dobre. 40 m od morza... powiedziałbym raczej ok. 110 stopni dół... Plaża jest w sumie mała jednak bardzo zatłoczona. Woda mętna od ilości ludzi w wodzie i pewnie sikających do niej dzieci, ciężko było przejść swobodnie po plaży spacerkiem.. 8). To mi akurat nie odpowiada (to 2 minus)..
Jednak zadawałem sobie trud i schodząc w dół po schodach, wybierałem spacerek w prawo ok. 400m od zejścia ... wybierałem "plażę" przy lesie, skałach, tak by "uruchomić" maskę, rurkę i płewy, tam było ludzi jak na lekarstwo (to lubię)....
Więc jestem bardzo zadowolony z pobytu..

Witaj

Bardzo się cieszę, że wakacje w Stanici uznajesz za udane i jesteś zadowolony z pobytu w apartamentach u Neny Rajkovic. Gospodarze czyli Ante i Nena to naprawdę przemili i bardzo gościnni ludzie. Niestety własnego parkingu nie mają, w związku z tym muszą za miejsca parkingowe swoich wczasowiczów płacić.
Dla wszystkich zainteresowanych jeszcze raz podaję adres strony, na której można się zapoznać z ofertą apartamentów u Neny Rajkovic w miejscowości Stanici:
www.nena-apartments-stanici.com

Pozdrawiam
juliaka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) juliaka » 25.07.2012 13:56

Jeżeli poszukujecie ciszy i spokuju to polecam Trstenik na płw. Peljesac.To mała, ładna wioska w połowie pólwyspu, otoczona winnicami połozona w urokliwej zatoczce z plażą przyjazną dzieciom, w zeszły roku tam spędziliśmy nasz urlop i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pojeździliśmy też nieco po Peljescu - widoki i wrażenia - bezcenne i moim skromnym zdaniem w tym rejonie Chorwacji znalazłoby sie wiele takich miejsc na spokojny wypoczynek.
PS. ktoś tu kiedyś pisał o chorwackich drogach - wg mnie nawert te podrzędne są o niebo lepsze niż niektóre nasze głowne :wink:
piszpunta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piszpunta » 31.07.2012 23:23

Witam, podczepię się pod temat. Jadę 12 sierpnia pierwszy raz do Chorwacji, to juz za 2 tygodnie a ja dalej nie wiem gdzie sie zatrzymać. Pomóżcie mi wybrać miejscowość. Moje oczekiwania zobrazuje polskimi miastami hehe. Miejscówka ma mieć klimat. w Polsce uwielbiam Kazimierz Dolny, Bieszdzkie miejscowości gdzie jest cisza i spokój i są knajpki z klimatem oraz nadmorskie plaże które świecą pustkami np. w sobieszewie Nie lubię miast typu Władysławowo czy zakopane w pełni sezonu przepełnione straganami.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2012 07:00

KamiKami_111
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KamiKami_111 » 01.08.2012 16:11

Wspaniały klimat i zarazem swoistą niepowtarzalną atmosferę "piracką" +odludziową mają Lubenice na wyspie Cres. Czas tam się zatrzymał i zapierające dech w piersiach widoki (wysoko położone miasteczko, które niegdyś służyło za kryjówkę piratów). Sama przeprawa tam samochodem to niezłe wyzwanie :D wąsko jak diabli:-)
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 01.08.2012 20:18

Ja polecam extra apartament w Marusici u Zorro ( Zoran i Ivana) extra przestrzenne pokoje, świetne tarasy z widokiem na morze i basenem należącym do apartamentu. CUDOWNI gospodarze , gościnni, życzliwi, mili, serwujący
( bynajmniej nam) regionalne kolacje i swojskie trunki. Tanio, z klimą, parkingi za free... Brak słow na opisanie ! Do plaży 168 schodów (ok. 100m), plaża czysta, niezaludniona, wśród skał, z których mozna skakac do wody i w śród których można szukać cienia, gdy ma się dośc słoneczka. Naprawdę extra, poza tym świetne miejsce wypadowe na wycieczki, blisko Omis, Makarska, Baska Voda a jeszcze bliżej juz nie takie odludnione Mimice ! Podaję linka http://www.ivana-apartmani.com/
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 06.08.2012 07:58

Czy naprawdę można znaleźć w szczycie sezonu, czyli np teraz miejsca ciche i spokojne? Tzn takie w których nie ma setek głośnych Czechów, Niemców, w dodatku roznegliżowanych między tekstylnymi na plaży?
A same plaże nie są zatłoczone a miejscowość , pomimo, że nieduża to jest atrakcyjna?
Od kilku lat jeździłem przed sezonem bo w sezonie urlop nie był urlopem tylko udręką. Mieszkam w centrum miasta , hałas i tłok to jest to czego nie lubię i spokoju w HR w sezonie nie znalazłem.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 06.08.2012 11:16

la_muerte
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) la_muerte » 06.08.2012 11:36

Polecam wyspę Pag i miejscowość Mandre. Cisza i spokój gwarantowane, a ponadto te zachody słońca....
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 06.08.2012 13:33

Grebastica - spokojne miasteczko, bez dyskoteki i nocnego życia. Kilka knajpek zaraz przy plaży. Polecam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

SPOKÓJ I CISZA CZYLI poszukuję na 2012 !! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone