Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rejs z psem, np. Kornati

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Deeno
Odkrywca
Rejs z psem, np. Kornati

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 01.08.2006 20:01

Witam.
W tym roku wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji, samochodem, z psem.
Bedziemy mieszkac na wyspie Murter skad mozna wyruszyc na rejs statkiem.

I pytanie dotyczy wlasnie psa.
Czy ktos probowal zabierac na takie wycieczki psa? Czy jest to mozliwe ?
Caly dzien na statku to pewnie by bylo ciezko wytrzymac (nie zalatwi sie na pokladzie raczej), ale jak sa jakies "miedzyladowania" na wyspie to by sie mogl zalatwic.
No i czy mozna zabierac psa do rezerwatu ?
Pies jest nieduzy - spaniel.
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 01.08.2006 20:39

Witam,
byłem w tym roku w Murterze i płynąłem na Kornati. Wprawdzie bez psa ale obserwując to co się działo na stateczku uważam, że spokojnie możesz spróbować. Musisz wziąść mu miseczkę i słodką wodę bo podróż trwa dość długo od 9.00 do mniej więcej 17.30 - 18.00. W zależności od organizatora (około 5 stateczków z Murteru) jest od 1 do 3 postojów. Ja płynąłem stateczkiem RACIC i mogę Ci go polecić. Miałem 2 postoje na lądzie (pierwszy 1h drugi na posiłek ok. 2h). Wybierając się z psem najlepiej wybrać taki dzień, kiedy chętnych na wycieczkę jest najmniej. Tak jest w sobotę i niedzielę z powodu cotygodniowej zmiany turnusów. Dlaczego Racic. Chyba najbardziej z powodu bardzo sympatycznego "naganiacza" o imieniu Ervin. Chłopak umie sporo po polsku. W tym roku ceny wywoławcze wynoszą 240 kun (środek lipca) z Murteru ale po rozmowie można zjechać do 200-220 na osobę. Za dziecko połowa. Jak znależć Ervina ? Najlepiej udać się wieczorem do portu w centrum Murteru gdzie cumują stateczki i tam przy stoiskach poszczególnych organizatorów spytac o niego (jeżeli wcześniej on Cię nie dopadnie na plaży). Jak już będziesz z nim rozmawiał możesz go serdecznie pozdrowić od Tomasza.
PS. Ervin lubi polskie piwo.

Udanych wakacji.
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 01.08.2006 20:57

Ok dzieki za info - pozdrawiam Lodz ;)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone