Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rejs na jachcie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martynka_poz
Plażowicz
rejs na jachcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) martynka_poz » 01.08.2006 09:28

Witam,
zastanawiam sie nad tygodniowym rejsem po wodach Adriatyku (ponoć Chorwacja od tej strony jest prześliczna). Jest dużo firm organizujących tego typu imprezy, cena i jachty są zróżnicowane i to bardzo. Czy ktos z Was był może na takim rejsie? Bardzo prosiłabym o uwagi, sugestie, porady (przejrzałam juz forum i jest bardzo mało informacji na ten temat-przeważnie jest mowa o jednodniowych rejsach, a to inna sprawa).

Będe wdzięczna za informacje.

pozdrawiam
kawa
Croentuzjasta
czarter jachtu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 01.08.2006 12:24

martynka_poz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martynka_poz » 01.08.2006 12:49

Witam,
korzystałes z ich usług?
kawa
Croentuzjasta
czarter jachtu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 01.08.2006 13:42

Cześć!
Ja nie korzystałem, ale prowadzi to znajomy Chorwat i kilku moich znajomych już z tego skorzystali i są zadowoleni.
Pozdrawiam
Sławek
pat_b
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pat_b » 02.08.2006 15:26

Oj jest przepięknie:)
My byliśmy w maju tego roku na tygodniowym rejsie, który był jednocześnie szkoleniem. Zakochaliśmy się w Chorwacji i właśnie 1.09 wyjeżdzamy ponownie, już na prywatny rejs. Czeka nas mnóstwo wrażeń:) Łódkę czarterujemy przez firmę Punt, www.punt.com.pl.
HR-fan
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HR-fan » 02.08.2006 18:45

pat_b napisał(a):My byliśmy w maju tego roku na tygodniowym rejsie, który był jednocześnie szkoleniem.

Hmm.. też byłem w maju na podobnej imprezie i tak się zastanawiam czy przypadkiem nie byliśmy razem na tym rejsie.. 8)

13.05-20.05: Sukosan-Zadar-Jezera-Skradin-Primosten-Maslinica-Kaprije-Sukosan

a kierownikiem całej wycieczki był sympatyczny pan o imieniu Darek..?? :D
pat_b
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pat_b » 02.08.2006 19:33

Nie,nie byliśmy na tej samej imprezie:) my byliśmy 29.04-05.05 i nie było Darka:)
HR-fan
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HR-fan » 02.08.2006 20:51

Tak myślałem, ale że wiele osób z naszego wyjazdu nie miałem okazji poznać (ponad 30 osób), bo właściwie każdy pływał sam sobie i tylko na noc zawijaliśmy razem do portu, to z ciekawości chciałem sprawdzić. :wink:

A co do tych jachtów to faktycznie super sprawa, pierwszy raz w życiu byłem na żaglach i byłem zachwycony, także gorąco polecam wszystkim tego typu wakacje w CRO, a Ty Martynka nawet się nie zastanawiaj! Zobaczysz że nie będziesz żałowała.
martynka_poz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martynka_poz » 02.08.2006 21:19

Dziękuję wszystkim za odzew...
problem jest w tym, ze mozńa często trafić na niewlasciwe osoby... koleżanka, która miała jechać myślała np. ze codziennie będzie mogła myc włosy pod prysznicem... :) w tym roku chyba jednak zrezygnujemy z tej formy rozrywki - za mało czasu zostało i wszystko praktycznie porezerwowane :( tak wiec pierwsze zwiedzanie Cro będzie z auta-pierwszy raz jade w ciemno, ale z drugiej strony: jest to duży kraj i strasznie różnorodny, bez sensy wiązać sie z jednym miejscem :) Zamierzam poznać ten piękny kraj na spokojnie, dojeżdżajac do Plitwic, nocujhac tam i dopiero na drugi dzień zwiedzajac jeziora i dalej w droge - w końcu to wakacje :) nie mam jescze tylko obmyślonej trasy - kazdy inaczej radzi i każdy co innego zachwala :) mam już mętlik w głowie i mnóstwo kserówek z radami :)

pozdrawiam serdecznie wszystkich
Martynka
pat_b
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pat_b » 02.08.2006 21:28

martynka_poz napisał(a):koleżanka, która miała jechać myślała np. ze codziennie będzie mogła myc włosy pod prysznicem... :)

Ja tam codziennie włosy pod prysznicem myłam,nie widzę problemu;) To trzeba Chorwatom przyznać, mają świetne i czyste mariny, w których dostępne jest wszystko co człowiekowi potrzebne, i w cenie cumowania jest już wszystko:prysznic,kibelek,woda,prąd...
andrzejkarczewsk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejkarczewsk » 15.08.2006 22:08

Byłem na takim rejsie dwa razy i tak mi się spodobało, że w najbliższy piątek jadę znowu.
Mogę pomóc Ci zorganizować taki rejs:
Jacht można wypożyczyć w jednej z wielu marin. Ja zawsze korzystałem z mariny w Sukosanie koło Zadaru (mam tam nawet jakąś zniżkę). Teraz po raz pierwszy będę startował z Sibenika, to będę mógł podzielić się wrażeniami.
Koszty:
Jacht 8 osobowy, np Bavaria 34 (3 kabiny) można we wrześniu wypożyczyć za 1100Euro/tydzień. Do tego dochodzą opłaty portowe 20-50 euro/dzień, lub postój na kotwicy za darmo. Dodaj do tego jeszcze transport własnymi samochodami, lub autokar 300zł/osobę w dwie strony. Razem wychodzi około 1200zł/osobę licząc już z zakupieniem prowiantu. Potem pozostaje już tylko delektowanie się urokami morza i odwiedzanych miast.
Mogę Ci pomóc to wszystko zorganizować, a także poprowadzić ten jacht.
Pozdrawiam
martynka_poz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martynka_poz » 31.08.2006 12:55

Witam,
proszę napisz do mnie maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. W tym roku jestem juz po wakacjach letnich, niestety z powodu obserwowanej pogody zdecydowalismy sie na Bułgarię, ale w nastepnym roku mam zamiar. Chce wszystko zorganizowac wczesniej i z checia porozmawiam z Toba na ten temat.

pozdrawiam serdecznie
Martynka

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone