Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jezioro Szkoderskie - rejs

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.04.2026 18:53

Czy korzystał ktoś z rejsu małą łódką po Jeziorze Szkoderskim? Start w okolicy Szkodry.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.04.2026 19:06

piekara114 napisał(a):Czy korzystał ktoś z rejsu małą łódką po Jeziorze Szkoderskim? Start w okolicy Szkodry.

Hej! My korzystaliśmy w 2018 roku, ale płynęliśmy z Virpazaru w Czarnogórze. Tam jest zagłębie ofert. W 2023 roku przejeżdżaliśmy przez Virpazar i firm było jeszcze więcej.

2,5 godziny rejsu w 2018 roku kosztowały 14 euro od osoby. Tutaj fragment relacji, jakby co ;):
post2036325.html#p2036325
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.04.2026 19:29

Właśnie bez problemu znaleźliśmy oferty z Virpazaru, ale pasowałby mi z okolic Szkodry, bo tam mamy fajny nocleg zarezerwowany i trochę żal mi z niego rezygnować i szukać czegoś po stronie czarnogórskiej.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 14.04.2026 15:40

Beata , z tego co wiem , z samej Szkodry nie ma rejsów po jeziorze , ale po drugiej stronie Buny jest miejscowość Shiroka , skąd można wynająć łódź ze sternikiem . Byliśmy tam końcem września , ale zbyt późno na rejs , łodzie z turystami wracały .
My pływamy po Jeziorze Szkoderskim z Virpazaru , bo moim zdaniem czarnogórska część jeziora jest znacznie ciekawsza . . .
i jest lepszy widok na Góry Przeklęte :D

077.jpg

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.04.2026 16:50

Piotrze,
Właśnie w Shiroka klepnęłam nocleg (26 EUR ze śniadaniem,) z pięknym widokiem i żal mi z niego rezygnować, zwłaszcza, że czasowo idealnie mi w przejeździe z Himare wypada.

Na google maps znalazłam jakieś większe lodzie z tego portu, ale wolałabym takie mniejsze z daszkiem z trzciny i te klimaty... Mam czas jeszcze, zorientuje się na miejscu i najwyżej rano pojedziemy do części czarnogórskiej zwłaszcza że kolejne noclegi będą w okolicy Budvy.
A może w między czasie ktoś coś jeszcze wie i się wiedzą podzieli...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 14.04.2026 20:02

Te duże łodzie , które wtedy wracały z wycieczek wyglądały tak

098.jpg

My ostatnim razem , w 2024 roku płynęliśmy mniejszą ( mniej więcej o połowę - max 6 osób ze sternikiem ) , sprawdziłem na zdjęciach - wypłynęliśmy o 9:15 , wróciliśmy o 12:20

Pozdrawiam
Piotr

Powrót do Albania - Shqipëria

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone