Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejście graniczne w Barwinku. Którędy dalej?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Postnapisał(a) hrehor » 04.06.2007 19:50

meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 05.06.2007 09:37

No to fajnie! Jedziemy te kilkanaście kilometrów jak co roku za free! :)
A PZMot zawsze chciał ludziom sprzedawać przysłowiowe gruszki na wierzbie, a przelicznik koron słowackich na PLN też jakiś taki wygórowany na ich stronach....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2007 09:47

meeg napisał(a):No to fajnie! Jedziemy te kilkanaście kilometrów jak co roku za free! :)
A PZMot zawsze chciał ludziom sprzedawać przysłowiowe gruszki na wierzbie, a przelicznik koron słowackich na PLN też jakiś taki wygórowany na ich stronach....

Właśnie dlatego napisałem wcześniej, że są dla mnie tak wiarygodni jak Fakt :lol: W ubiegłym roku jechałem tym odcinkiem nr 68 i trafiłem na akcje słowackiej drogówki - widzieli, że mam polskie tablice i brak winietki na szybie - jakby był ten odcinek płatny to nie wierze, że by mi odpuścili :wink:
Pozdrav :papa:
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 05.06.2007 11:46

Piotrek_B napisał(a):
meeg napisał(a):No to fajnie! Jedziemy te kilkanaście kilometrów jak co roku za free! :)

Właśnie dlatego napisałem wcześniej, że są dla mnie tak wiarygodni jak Fakt :lol: W ubiegłym roku jechałem tym odcinkiem nr 68 i trafiłem na akcje słowackiej drogówki - widzieli, że mam polskie tablice i brak winietki na szybie - jakby był ten odcinek płatny to nie wierze, że by mi odpuścili :wink:

może w tym roku się coś zmieniło
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2007 11:58

j23 napisał(a):.....może w tym roku się coś zmieniło

raczej nie bo te linki, które podałem na str. 2 są aktualne (z wyłączeniem pzmotu :wink: )
Cosmo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Cosmo » 12.06.2007 13:58

Poruszam się po tej trasie bardzo często i potwierdzam to co napisał Piotr. Winieta na tej drodze jest zbędna. A co do odcinka Rzeszów - Barwinek, to rzeczywiście czas przejazdu wynosi ok. godziny.
Pozdrawiam
krystian74
Globtroter
Lpg

Postnapisał(a) krystian74 » 13.06.2007 17:19

przy okazji Barwinka :) czy ktoś się orientuje czy zatankuję tam LPG,czy trzeba koniecznie w Dukli? 8)
Użytkownik usunięty
Re: Lpg

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2007 17:51

krystian74 napisał(a):przy okazji Barwinka :) czy ktoś się orientuje czy zatankuję tam LPG,czy trzeba koniecznie w Dukli? 8)

Tuż przed szlabanem granicznym jest całodobowa stacja benzynowa z LPG a wcześniej to rzeczywiście tylko Orlen w Dukli.
krystian74
Globtroter

Postnapisał(a) krystian74 » 13.06.2007 19:56

Piotrek_B napisał(a):
krystian74 napisał(a):przy okazji Barwinka :) czy ktoś się orientuje czy zatankuję tam LPG,czy trzeba koniecznie w Dukli? 8)

Tuż przed szlabanem granicznym jest całodobowa stacja benzynowa z LPG a wcześniej to rzeczywiście tylko Orlen w Dukli.
dzięki Piotrek można na ciebie liczyć :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2007 20:06

krystian74 napisał(a): dzięki Piotrek można na ciebie liczyć :D

drobiazg :lol: :papa:
kristoph
Podróżnik

Postnapisał(a) kristoph » 15.06.2007 13:21

Panowie i Panie interesuje mnie cena autostrad na Hungarii i odkąd biegną i dokąd. Chorwackie już mam aktualne i pozostały mi Hun. Powiedzcie gdzie kupuje się te winiety, czy na bramkach czy gdzies indziej. Dzięki
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 15.06.2007 14:17

kristoph napisał(a):Panowie i Panie interesuje mnie cena autostrad na Hungarii i odkąd biegną i dokąd. Chorwackie już mam aktualne i pozostały mi Hun. Powiedzcie gdzie kupuje się te winiety, czy na bramkach czy gdzies indziej. Dzięki

Na kazdej stacji benzynowej, cena 4 dniowej ok 1500ft, jak pojedziesz przez Barwinek, Koszyce i do granicy to zanim trafusz na autostradę Miszkolc-Budapeszt będziesz miał stacje benzynową, gdzie kupisz weinietkę, można płacić kartą
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2007 15:32

kristoph napisał(a):....interesuje mnie cena autostrad na Hungarii i odkąd biegną i dokąd.

Przebieg autostrad na Węgrzech masz tu:
http://www.motorway.hu/Engine.aspx
Co do cen winiet - kupuje tylko 4-dniówki (bo najkorzystniej wychodzą cenowo) jej koszt to dokładnie 1520 HUF czyli ok. 24 PLN

kristoph napisał(a):......Powiedzcie gdzie kupuje się te winiety, czy na bramkach czy gdzies indziej...i

Jeżeli jedziesz przejściem granicznym na południe od Koszyc w Tornyosnemeti to na autostrade (M-3) wpadniesz przed Miszkolcem. Ok 25 km od granicy SK/HU jest po prawej stronie stacja benzynowa (MOL) calodobowa + karty + LPG i na niej możesz kupic winiete (również za nią można płacic kartą)
kristoph
Podróżnik

Postnapisał(a) kristoph » 16.06.2007 11:58

śliczne dzięki panowie za wyczerpującą informację ! Jeszcze jedno pytanko: a co w drodze powrotnej będąc już na Węgrzech, czy taka sama procedura tzn. na każdej stacyjce benz. można zaopatrzyć się w winietkę ?
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 16.06.2007 12:08

kristoph napisał(a):śliczne dzięki panowie za wyczerpującą informację ! Jeszcze jedno pytanko: a co w drodze powrotnej będąc już na Węgrzech, czy taka sama procedura tzn. na każdej stacyjce benz. można zaopatrzyć się w winietkę ?

Ta samo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przejście graniczne w Barwinku. Którędy dalej? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone