Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2008 :)))))

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 19.03.2008 21:03

witajcie i niebawem wiosna i bliżej do wyjazdu :))))
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 20.03.2008 11:07

morawa napisał(a):Jak obiecywalem

Troche inforacji ktore udalo mi sie znalezc w necie

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

pozdrav

czy możesz dać mi namiar na tą kwaterę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2008 12:04

hrehor napisał(a):
morawa napisał(a):Jak obiecywalem

Troche inforacji ktore udalo mi sie znalezc w necie

pozdrav

czy możesz dać mi namiar na tą kwaterę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jest na pierwszej stronie tematu :wink: :lol: :papa:
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 21.03.2008 15:07

Janusz ma rację trzeba uważnie czytać..........albo wogóle czytać posty:))))
Odnośnie kwatery tu jest wszystko napisane .
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 21.03.2008 18:13

moja wina :oops: :oops: :oops: :oops:
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 24.03.2008 14:07

JAKA TAM WINA:))))) A W JAKIM TERMINIE CHCESZ TAM ZAREZERWOWAć?? JA MAMA NADZIEJE ZE TO DOBRY WYBOR POZDRAWIAM SWIATECZNIE
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 25.03.2008 01:00

Dziś wróciłem (iliśmy) ze świątecznego wypadu do Pragi. Przyjaciel zostawił chatkę na kilka dni to się zaopiekowaliśmy. Nie miejsce do opisywania uroków stolicy Czech - przejazd!!! W jedną strone (na probę) pojechaliśmy trasą Kartuzy-Kołbaskowo-Berlin-Praga. W Kołbaskowie 45 min. przerwy (dla maluszka, zeby si wybiegał), w połowie trasy przerwa 10 min na pieluche, pożniej 30 min na umfal, 20 min na zakup winietki (juz w Czechach), 45 min na bładzenie po Pradze i w końcu lądowanie na kwaterze - łącznie 8h10min. Droga powortna - Praga-Kudowa Zdrój (15 min tankowanie pielucha itd) Wrocław (tu zmarnowaliśmy 1,5h na odanie kluczy właścicielowi mieszkanka i obiad - ciężko co kolwiek dostać w drugi dzień świąt -KFC :-)), najróżniejsze miejsca i w miarę możliwości bardzo krotkie postoje) 11,5 h. Jak juz kiedyś pisałem na forum - jazda przez Polskę to masakra!!!
Ta trasa przez Germanie na próbe bo do pewnego miejsca pokrywa się z drogą na Chorwacje. I zgadnijcie - ktorędy łatwiej i szybciej? A na dokłądkę...
Mówią że nie mam lekiej nogi, ale w Niemczech przy średniej jakieś 160 auto pali 8,5 a u nas żeby uzyskać średnią "przelotową" w granicach 100 trzeba nieźle deptać i autko pali powyżej 9.
Wybór jest prosty. :D
holm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 25.03.2008 09:56

Ja podobnie (z Trójmiasta) pierwszy raz jechałam przez Polskę (masakra), potem już zawsze przez Niemcy. Jeździmy wolniej niż Morawa, ale i tak jedzie się krócej, niż przez Polskę.

A przy okazji, czy Primosten jako 2-3 dniowy punkt wypadowy do zwiedzenia Sibenika i Trogiru to dobry pomysł? Docelowo jadę dale na południe.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2008 10:08

holm napisał(a):A przy okazji, czy Primosten jako 2-3 dniowy punkt wypadowy do zwiedzenia Sibenika i Trogiru to dobry pomysł? Docelowo jadę dale na południe.

Dobry - ale zależy w jakim terminie ten 2-3 dniowy pobyt.
Jeśli w lipcu/sierpniu, to może być problem ze znalezieniem kwatery, a jeśli nawet się znajdzie , to będzie droższa o ok.30 % niż przy wynajęciu na tydzień.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 25.03.2008 10:31

Beatka35 napisał(a):JAKA TAM WINA:))))) A W JAKIM TERMINIE CHCESZ TAM ZAREZERWOWAć?? JA MAMA NADZIEJE ZE TO DOBRY WYBOR POZDRAWIAM SWIATECZNIE

koniec czerwca początek lipca
holm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 25.03.2008 11:48

Dobry - ale zależy w jakim terminie ten 2-3 dniowy pobyt.
Jeśli w lipcu/sierpniu, to może być problem ze znalezieniem kwatery, a jeśli nawet się znajdzie , to będzie droższa o ok.30 % niż przy wynajęciu na tydzień
.

Niestety, początek sierpnia. To gdzie może być łatwiej coś znaleźć?
Z tym, że przy 2-3 dniach będzie drożej, liczę się - tak musi być, bo docelowo jadę na 2 tyg. na Peljesac.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2008 12:53

W Primošten jest kilka agencji. może też ktoś stać na drodze z tabliczką "sobe". można też szukać kwatery w okolicznych miasteczkach koło Primoštenu.

Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 25.03.2008 16:18

hrehor to dokładnie w tym samym terminie co my:))))) może uda nam sie spotykać ale chyba na tej kwaterze w tym terminie to będzie ciężko :(( ale jeśli chcesz to dam ci namiar bardziej w centrum może ci sie przyda ale też nie gwarantuje czy będzie wolne w tym terminie ...spiesz się bo bedzie ciężko
joanmor
Plażowicz
Trogir/Sibenik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanmor » 25.03.2008 18:26

Odpowiadam holmowi:
Trogir to wspaniały wybór, piękne miasto. Zamiast Sibenika polecam oczywiście Split. Ja nocowałam w miejscowości Kastel (jest tam ich kilka bok siebie: Kastel Mali, Kastel Veliki). Nocleg w lipcu znalazlam tak jak zwykle, po prostu chodziłam od domu do domu i się udało. Stamtąd jest kilka km do Trogiru, a jeszcze kawałek dalej przy hotelu MEDEA wspaniała plaża. Natomiast do Splitu jest około 15 km.
2-3 dni wystarczą w zupełności: 1 wieczór na Trogir, 1 wieczór na Split, a jak znajdziecie jeszcze 1 dzień wolny to polecam rejs ze Splitu promem na BRAC i zobaczenie najpiękniejszej plaży w Chorwacji (Zlati Rat, Bol).
Pozdrawiam i witam jednocześnie wszystkich forumowiczów.
Ja tu nowa jestem....ale volim Hrvatske kako vi! :lol:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 25.03.2008 18:44

Beatka35 napisał(a):hrehor to dokładnie w tym samym terminie co my:))))) może uda nam sie spotykać ale chyba na tej kwaterze w tym terminie to będzie ciężko :(( ale jeśli chcesz to dam ci namiar bardziej w centrum może ci sie przyda ale też nie gwarantuje czy będzie wolne w tym terminie ...spiesz się bo bedzie ciężko

dawaj dawaj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Primosten 2008 :))))) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone