Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2008 :)))))

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Trogir/Sibenik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2008 19:33

joanmor napisał(a):Odpowiadam holmowi:
Trogir to wspaniały wybór, piękne miasto. Zamiast Sibenika polecam oczywiście Split. Ja nocowałam w miejscowości Kastel (jest tam ich kilka bok siebie: Kastel Mali, Kastel Veliki). Nocleg w lipcu znalazlam tak jak zwykle, po prostu chodziłam od domu do domu i się udało. Stamtąd jest kilka km do Trogiru, a jeszcze kawałek dalej przy hotelu MEDEA wspaniała plaża. Natomiast do Splitu jest około 15 km.
2-3 dni wystarczą w zupełności: 1 wieczór na Trogir, 1 wieczór na Split, a jak znajdziecie jeszcze 1 dzień wolny to polecam rejs ze Splitu promem na BRAC i zobaczenie najpiękniejszej plaży w Chorwacji (Zlati Rat, Bol).
Pozdrawiam i witam jednocześnie wszystkich forumowiczów.
Ja tu nowa jestem....ale volim Hrvatske kako vi! :lol:

Holm - "joanmor" jest tu nowa, ale dobra jej "przemowa" :lol: :papa:
holm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 26.03.2008 09:48

Trogir, Sibenik i prawdopodobnie Split, to są to punkty absolutnie obowiązkowe do zwiedzenia w tym roku - to "zboczenie zawodowe" u nas. Ale Zlati Rat to nie dla nas - ponieważ jedziemy z deskami windsurfingowymi zachodziłaby obawa, że zostaniemy tu i nie dotrzemy do celu, którym jest Kuciste / Viganij... :D

A przy okazji, jak sądzicie, czy jadąc ze Splitu w stronę Ploce warto wrócić na autostradę?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2008 12:34

holm napisał(a):A przy okazji, jak sądzicie, czy jadąc ze Splitu w stronę Ploce warto wrócić na autostradę?

Obowiązkowo - bo możesz utknąć w korku na Jadrance po Omišem :!: :papa:
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 26.03.2008 12:59

holm napisał(a):Trogir, Sibenik i prawdopodobnie Split, to są to punkty absolutnie obowiązkowe do zwiedzenia w tym roku - to "zboczenie zawodowe" u nas. Ale Zlati Rat to nie dla nas - ponieważ jedziemy z deskami windsurfingowymi zachodziłaby obawa, że zostaniemy tu i nie dotrzemy do celu, którym jest Kuciste / Viganij... :D

A przy okazji, jak sądzicie, czy jadąc ze Splitu w stronę Ploce warto wrócić na autostradę?

dokładnie zmierzamy zobaczyć te miejscowości i zaliczyć rejs jedziemy między innymi tez po to aby zobaczyć parę miejsc:))))) lubię cieszyć oko pięknymi widokami
holm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 26.03.2008 15:45

Janusz Bajcer napisał(a):Obowiązkowo - bo możesz utknąć w korku na Jadrance po Omišem :!: :papa:

No to tak zrobię.... choć w zeszłym roku utknęłam w korku na zjeździe z autostrady na Jadrankę - było to dość zabawne na tej stromiźnie
joanmor
Plażowicz
dziękuję

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanmor » 27.03.2008 07:51

Dziękuję za miłe słowa powitalne!!

:lol:
joanmor
Plażowicz
autostrada

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanmor » 27.03.2008 07:57

holm napisał(a):Trogir, Sibenik i prawdopodobnie Split, to są to punkty absolutnie obowiązkowe do zwiedzenia w tym roku - to "zboczenie zawodowe" u nas. Ale Zlati Rat to nie dla nas - ponieważ jedziemy z deskami windsurfingowymi zachodziłaby obawa, że zostaniemy tu i nie dotrzemy do celu, którym jest Kuciste / Viganij... :D

Co do windsurfingu to rzeczywiście utknęlibyście tam na pewno!! To był niezapomniany widok: w życiu nie widziałam tylu pięknych desek, jak tam na Bolu. Cud natury: jeden brzeg plaży wzburzony i wietrzny, a drugi gładki jak tafla lustra...:-))
Z autostrady w tym rejonie nie korzystałam, a widoki takie, że warto było!! Pewnie to dość oczywiste, co teraz napiszę, ale planujcie tą podróż gdzieś w środku tygodnia, bo w piątek również Chorwaci ruszają na południe.
holm
Odkrywca
Re: autostrada

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 27.03.2008 08:48

joanmor napisał(a):w życiu nie widziałam tylu pięknych desek, jak tam na Bolu. Cud natury: jeden brzeg plaży wzburzony i wietrzny, a drugi gładki jak tafla lustra[/guote]

Zapraszam na Hel (jeśli chodzi o ilość desek widok porównywalny) i do Rewy - piękna piaszczysta mierzeja, z jednej strony fale, z drugiej lustro. No i jeden, podstawowy mankament - chłodna woda...
joanmor napisał(a):Pewnie to dość oczywiste, co teraz napiszę, ale planujcie tą podróż gdzieś w środku tygodnia, bo w piątek również Chorwaci ruszają na południe.

Jak co roku - sam środek pierwszego tygodnia sierpnia :D
j_w
Croentuzjasta
Re: autostrada

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 16.04.2008 06:52

holm napisał(a):
joanmor napisał(a):w życiu nie widziałam tylu pięknych desek, jak tam na Bolu. Cud natury: jeden brzeg plaży wzburzony i wietrzny, a drugi gładki jak tafla lustra[/guote]

Zapraszam na Hel (jeśli chodzi o ilość desek widok porównywalny) i do Rewy - piękna piaszczysta mierzeja, z jednej strony fale, z drugiej lustro. No i jeden, podstawowy mankament - chłodna woda...
joanmor napisał(a):Pewnie to dość oczywiste, co teraz napiszę, ale planujcie tą podróż gdzieś w środku tygodnia, bo w piątek również Chorwaci ruszają na południe.

Jak co roku - sam środek pierwszego tygodnia sierpnia :D

holm ja też planuę jechać ok 3.08.2008 do Chorwacji na płw. Peljesć i mieszkam w Gdańsku :D . Może się "zgramy". Rodzina 2+1(córka 11 lat). Jadę w "ciemno". Pisz na j_w21(małpa)wp.pl.
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 21.04.2008 15:48

Witam wszystkich wakacje tuż tuż póki co weekend majowy ja ruszam do zakopca :)))))) i czekam niecierpliwie do wakacji
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.04.2008 16:26

Z Zakopca do Niedzicy blisko a tam od 1-4.05 Zlot Cro.pl.
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 11.05.2008 17:43

Januszu nie wiem jak to się stało ale dopiero dziś przeczytałam Twoją wiadomość:)))))))) oczywiście byłam w Zakopcu ale dużo ludzi było:(((( i tłoczno no ale i tak pięknie tam jest zawsze fajnie pozdrawiam:))))
kinia.j
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinia.j » 14.05.2008 21:12

przepraszam ze sie podlacze...

czy mozecie cos polecic wlasnie podobnego do Primosten??
bylam tam w zeszlym roku, bardzo mi sie podobalo to urocze miasteczko...
klimatyczne, stare uliczki, na gorze kosciolek i cmentarz.. restauracje z widokiem na morze.. super na prawde..

bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi

kinia
efkol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) efkol » 23.03.2009 09:48

Beatka35 napisał(a):Witam cieplutko
Zdecydowaliśmy sie na Primosten wyjeżdżamy z pomorskiego 24.-06.08, wybraliśmy ten apartament mamy już rezerwację
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Czy ktoś zna te willę
Czy jest ona daleko od centrum??
Ryszardzie K może Ty mi na mapce pokażesz ten domek ciekawi mnie czy do miasta jest daleko , czy można dojść swobodnie na pieszo
za wszelkie informacje dziękuję

Witam- a może gdzieś są "wrażenia" z pobytu??? bo robimy "przymiarki" na lato 2009 i tak mi Primosten chodzi po głowie (lub okolice:) A jak pobyt w tym apartamencie???
pozdr:)
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 23.03.2009 11:56

WItaj

W linku ponizej znajdziesz kilka zdjec z najwiekszego apartamentu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Stnadard ocenic mozna na bdb-. Do pelnej piatki troszke zabraklo:
- skrzypiace lozka (materace lezaly na jakis plytach ktore nie do konca obejmowaly ich powierzchnie)
- lazienka jak dla mnie troszke przymala, bez wentylacji i okna
- chalas od drogi w weekendy dosc nieznosny
- odleglosc od miasta - po prostu trzeba dojechac samochodem, brak pobocza, a isc gesiego z sercem na ramieniu - nie dla mnie
- do plazy kilkaset metrow a nie jak w opisie 100, nawet w prostej linii bylo ponad 200, ok 15 min z buta
Poza tym wygodnie i dobrze zaopatrzony w szafy, lodowke i sprzety do przygotowania posilkow (ale to podobno standard)

pozdr i wspanialych wakacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Primosten 2008 :))))) - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone