Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2008 :)))))

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 01.03.2008 20:00

oczywiście, Primosten ma piękną starówkę na dawnej wyspie, obecnie wyspa jest połączona z lądem
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
galtex
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) galtex » 01.03.2008 20:40

Wielkie dzięki Rysiu.Już mi się podoba i widzę nawet knajpke dla siebie o nazwie Maestral :lol:
morawa
Odkrywca
Re: Primosten NIKT NIE CHCE Z NAMI:(

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 03.03.2008 00:17

Beatka35 napisał(a):Witam cieplutko
Zdecydowaliśmy sie na Primosten wyjeżdżamy z pomorskiego 24.-06.08, wybraliśmy ten apartament mamy już rezerwację
Czy ktoś zna te willę
Czy jest ona daleko od centrum??
Ryszardzie K może Ty mi na mapce pokażesz ten domek ciekawi mnie czy do miasta jest daleko , czy można dojść swobodnie na pieszo
za wszelkie informacje dziękuję

Witam

Rozwniez wyjezdzamy z polnocy (okolice Kartuz), i tez mamy kwatere w willi Gordana, co za zbieg okolicznosci :-), bedziemy przed Toba (koniec czerwca - poczatek lipca) - przypomnij sie, to po powrocie chetnie odpowiem na pytania i przesle kilka zdjec :-)

Zamierzam przejechac cala trase za jednym razem (z zapewne przerwa na 2-3 godziny na chwilke snu). Analizowalem kilkukrotnie najlepsza trase i zdecydowalem sie na podroz przez Niemcy. Od domu to dokladnie 1860 km. Z czego 1360 - autostradami ! (330 km przez Polske, wiekszosc przez Niemcy, kawalek (niemaly) stanowi Austria, Slowenia pewnie ok. 100 km i wpadam na autostrade A1 w Chorwacji; 25 km droga nr 8 i jestem na miejscu - proscizna :-) a przejedz przez Polske z PN na PD!!! MASAKRA!!! )

Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 00:54

1860 km na raz z 2-3 godzinami snu może być ostatni raz :cry: :cry:
Ale to Twój wybór, życzę szczęśliwej drogi do Primošten i z powrotem :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.03.2008 07:48

morawa napisał(a):
Zdecydowaliśmy sie na Primosten wyjeżdżamy z pomorskiego 24.-06.08, wybraliśmy ten apartament mamy już rezerwację
Czy ktoś zna te willę
Ryszardzie K może Ty mi na mapce pokażesz ten domek ciekawi mnie czy do miasta jest daleko , czy można dojść swobodnie na pieszo

Witam

Rozwniez wyjezdzamy z polnocy (okolice Kartuz), i tez mamy kwatere w willi Gordana, co za zbieg okolicznosci :-), bedziemy przed Toba (koniec czerwca - poczatek lipca) - przypomnij sie, to po powrocie chetnie odpowiem na pytania i przesle kilka zdjec :-)

Zamierzam przejechac cala trase za jednym razem (z zapewne przerwa na 2-3 godziny na chwilke snu). Analizowalem kilkukrotnie najlepsza trase i zdecydowalem sie na podroz przez Niemcy. Od domu to dokladnie 1860 km. Z czego 1360 - autostradami ! (330 km przez Polske, wiekszosc przez Niemcy, kawalek (niemaly) stanowi Austria, Slowenia pewnie ok. 100 km i wpadam na autostrade A1 w Chorwacji; 25 km droga nr 8 i jestem na miejscu - proscizna :-) a przejedz przez Polske z PN na PD!!! MASAKRA!!! )

Pozdrav

Dobrze, że w tym terminie nie jadę...... :roll: :roll: :roll:
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 03.03.2008 09:33

FUX napisał(a):
morawa napisał(a):
Czy ktoś zna te willę

Witam

Pozdrav

Dobrze, że w tym terminie nie jadę...... :roll: :roll: :roll:

:?: :?: :?: :?:
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 03.03.2008 09:53

Mówiąc wprost : koledze chodzi o to że przy takiej długiej trasie i planowanym "odpoczynku" jesteś zagrożeniem dla innych użtkowników drogi. I to by było na tyle.
PS. Wątek podróży "na raz" był już mocno przerabiany i 99% forumowiczów wypowiedziała się krytycznie o takich pomysłach więc na tym zakończmy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 10:04

Lechu67 - widać mojego posta "morawa" nie przeczytał , albo nie zrozumiał.
Tak jazda może być OSTATNI RAZ dla Niego i Jego Rodziny, a przy okazji mogą ucierpieć inni użytkownicy ruchu. :evil:

Oczka z nie wyspania zamkną się na chwile i będzie BUM :!: :!: :!: :cry:

Obrazek
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 03.03.2008 10:21

Aby zakonczyc.
Wiele razy poruszano temat jazdy non-stop.
Bezpieczenstwo takiej jazdy zalezy do od wielu czynnikow: furki (zeby bylo wygodnie - ale tez zeby nie posnac), predyspozycji kierowcy (od wielu lat jezdze 70-80 tys. rocznie glownie po Polsce i to odcinki 400-500 km i nauczylem sie z tym radzic), doswiadczenia.....
To jest oczywiscie plan i nie zamierzam "na sile" ciagnac trase. Jestem na tyle "dorosniety" zeby umiec przewidziec skutki nadmiernego zmeczenia.
Tak, gwoli wyjasnienia.

Opowiem, opisze jak bylo po powrocie

Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 10:29

OK :lol: - tylko opisz z "ogonkami" jak w innych relacjach , lepiej się czyta. :wink:

Popieram akcję zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link a jak nie masz polskich znaków na klawiaturze, to jest na to zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :papa:
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 03.03.2008 10:40

Janusz Bajcer napisał(a):OK :lol: - tylko opisz z "ogonkami" jak w innych relacjach , lepiej się czyta. :wink:

Popieram akcję zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link a jak nie masz polskich znaków na klawiaturze, to jest na to zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :papa:

OK
Podoba mi sie, zwlaszcza ten drugi link. :D
Specjalnie dla Ciebie będę pisał z tymi kreseczkami i ogonkami - ja dla wygody - tak często muszę zmieniać się z eng. na pl a zwłaszcza w opisach skyptów, że bym chyba zniósł szybciej jajo niż na stałe się przestawił (uff, palce mi się placzą i nadmiernie zużywa backspace :lol: ) (trudne jest życie informatyka - ludzie go nie rozumieją :-) ) - przypomnij jak się zapomnę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 11:02

OK - ale, ale nie tylko dla mnie wstawiaj te ogonki :wink: wszystkim będzie lepiej się czytać a Ty pokażesz klasę :lol:

Cytat z Bykom stop:
"Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!"

:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 13:04

morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 03.03.2008 13:49

Janusz Bajcer napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dzięki, to zdjęcie jest piękne (juz siedzi na moim pulpicie)!!! Jeszcze jedno takie i chyba zejdę.
Dziwnie się czuję, nigdy nie byłem w Chorwacji a tak bardzo pragnę tam pojechać że szok.

pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 13:58

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink: i nie schodź :wink: i nie jedź za szybko do Chorwacji, aby tam te widoki zobaczyć :lol:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink: :lol: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Primosten 2008 :))))) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone