napisał(a) Mariusz_M » 06.04.2009 08:55
killer napisał(a):Mariusz_M --tak mi mów!

A pamietasz może ceny; bo te na stronkach od jorgusa111 drogie jakies

Pamiętam pierwszy raz - 2003r - czyli pierwszy wyjazd do Chorwacji. Z tego wyjazdu właściwie najwięcej pamiętam

: 38 euro za 4 osoby. Potem jechałem tylko z żoną i płaciliśmy (za apartament, nie pokój) 25 euro, potem byliśmy w czwórkę: czyli ja, żona, córka i szwagierka i płaciliśmy 50euro, następnie byliśmy sami: ja, żona i córka i też 50 euro i rok temu mieliśmy o tyle fajną sutuację, że byliśmy w dwie rodziny (każda: 2+1) i mieliśmy jeden apartament za 60euro co dało na rodzinę po 30 euro. Doam, że moi rodzice i brat z dziewczyną mieszkali w innym i płacili też 60euro (wspomnę, że mieli łądniejszy od naszego). A jak przypomnę sobie zeszłoroczny kurs euro (koniec czerwca) w zeszłym roku było super tanio. W tym roku liczymy max. 50 euro. Są też tańsze - gorszy standard, ale widzieliśmy też drogie w stylu "późny Gierek" z obrzydliwym kiblem, albo z przerobionego garażu z jakimś jednym okienkiem pod sufitem.
EDIT: Chyba jesteśmy słabymi negocjatorami, bo nigdy nie dało się nic utargować. Dyskutowaliśmy, dyskutowaliśmy i gospodarz wołał nas puścić, niż obniżyć choćby o jedno euro. Tylko za pierwszym razem spuściła nam z 40 na 38.