Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję apartamentu w Baśka Voda

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 27.03.2009 00:20

Witam :D Wybieram się z żoną i córką do Baśki Vody w dniach 22 .06 do 02.07 i poszukuję sprawdzonego ,2- izbowego apartamentu ( tapczan w kuchni),w miarę blisko wody :lol: Będę wdzięczny za każdą odpowiedź :P Pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 27.03.2009 07:11

Na początek zacznij poszukiwanie od FAQ :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804 , później...dalej

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 27.03.2009 16:15

Dzięki jorgus111. :) ,poszukam i mam nadzieję że coś znajdę, mimo to dalej liczę na jakieś namiary od forumowiczów :D
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 27.03.2009 16:26

Byłem już w BV 5 razy - zawsze w ciemno i nigdy nie było problemu ze znalezieniem apartamentu.
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 27.03.2009 16:58

Mariusz_M --tak mi mów! :) A pamietasz może ceny; bo te na stronkach od jorgusa111 drogie jakies :( Mógłbyś mi powiedziec w którym rejonie BV szukac ? ( czy wogóle ma to jakieś znaczenie?) Takie info trochę by pomogło ogarnąc się na początku pobytu.. :D Pozdrawiam
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 27.03.2009 17:12

killer napisał(a):Witam :D Wybieram się z żoną i córką do Baśki Vody w dniach 22 .06 do 02.07 i poszukuję sprawdzonego ,2- izbowego apartamentu ( tapczan w kuchni),w miarę blisko wody :lol: Będę wdzięczny za każdą odpowiedź :P Pozdrawiam

Cały dom z klimą, bliziutko morza, tylko jaka cena Cie interesuje, bo to na pewno nie będzie najtańsza oferta. Jakby co pisz na maila

Jak widać na mapie blisko morza jest tylko to co jest przy ulicy Podluka i Obale sv. Nikole a reszta bardziej lub mniej pod górkę :) - W poziomie to może być 200-300 metrów ale w pionie to ho ho :lol:
i-wan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) i-wan » 27.03.2009 19:31

Hi, I poszedł do zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link latem i Znalazłem wspaniałe zakwaterowanie w Internecie. Strona że zastosowano bezpośredni kontakt z właścicielami, bez żadnych prowizji.[/url]
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 27.03.2009 23:23

Myślałem o apartamencie za ok 30-40 EURO za dobę za 3os Pozd :)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 06.04.2009 08:55

killer napisał(a):Mariusz_M --tak mi mów! :) A pamietasz może ceny; bo te na stronkach od jorgusa111 drogie jakies :(

Pamiętam pierwszy raz - 2003r - czyli pierwszy wyjazd do Chorwacji. Z tego wyjazdu właściwie najwięcej pamiętam :D : 38 euro za 4 osoby. Potem jechałem tylko z żoną i płaciliśmy (za apartament, nie pokój) 25 euro, potem byliśmy w czwórkę: czyli ja, żona, córka i szwagierka i płaciliśmy 50euro, następnie byliśmy sami: ja, żona i córka i też 50 euro i rok temu mieliśmy o tyle fajną sutuację, że byliśmy w dwie rodziny (każda: 2+1) i mieliśmy jeden apartament za 60euro co dało na rodzinę po 30 euro. Doam, że moi rodzice i brat z dziewczyną mieszkali w innym i płacili też 60euro (wspomnę, że mieli łądniejszy od naszego). A jak przypomnę sobie zeszłoroczny kurs euro (koniec czerwca) w zeszłym roku było super tanio. W tym roku liczymy max. 50 euro. Są też tańsze - gorszy standard, ale widzieliśmy też drogie w stylu "późny Gierek" z obrzydliwym kiblem, albo z przerobionego garażu z jakimś jednym okienkiem pod sufitem.

EDIT: Chyba jesteśmy słabymi negocjatorami, bo nigdy nie dało się nic utargować. Dyskutowaliśmy, dyskutowaliśmy i gospodarz wołał nas puścić, niż obniżyć choćby o jedno euro. Tylko za pierwszym razem spuściła nam z 40 na 38.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 06.04.2009 09:04

killer napisał(a):Myślałem o apartamencie za ok 30-40 EURO za dobę za 3os Pozd :)

Uważam, że za 30euro będzie ci trudno - w jako takim standardzie (dla nas już musi być obowiązkowo klima - początkowe wyjazdy były bez, ostatnie 3 z klimą) i niedaleko plaży i plaży, a nie wody... w porcie, gdzie później trzeba iść w jeden lubi drugi bok do plaży.
Myśmy z wyjątkiem pierwszego wyjazdu mieściliśmy w granica minuty - półtorej z apartamentu do plaży. Dzięki temu można było szybko skoczyć do domu do WC, czy po zimne napoje prosto z lodówki. Gdzieś jeszcze mam nawet na zwykłej kamerze nagrane jak idę z apartamentu na plażę z włączonym stoper i wyszło 1'15.
A za piewrszym razem musieliśmy iśc ostro pod górę - za to już podziękuję - powroty z plaży to był KOSZMAR - trzeba było się wykazać niezłą kondycją.
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 06.04.2009 14:00

Mariusz_ M --Wielkie dzięki ! W zasadzie to już postanowione-przybywamy w poniedziałek rano( pierwotnie miał być piątek,ale większość doradza właśnie początek tygodnia) do Baśki i szukamy...:) Dobrze że zwróciłeś mi uwagę na tę odległość do plaży a nie do wody .Zawsze to wygoda móc wyskoczyć za potrzebą a nie ganiać w poszukiwaniu toalety, o napojach zimnych nie wspomnę :wink: Mieszkam blisko morza i może dlatego nie rozpatrywałem pobytu pod tym kątem -wstyd :!: :roll: Pozdrawiam
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 06.04.2009 15:23

Kropka oznaczona jako "1" - pierwszy wyjazd. Pierwszy nie tylko do Chorwacji, ale w ogóle poza granice Polski. Całkowicie zieloni zjechaliśmy praktycznie do pierwszege lepszego apartamentu. Potem pojechaliśmy do Makarskiej - gdzie ceny nas odstraszyły i wróciliśmy do Baski Vody. Najdalszy apartament - powrót z plaży to na prawdę był niezły wysiłek.
Dosyć daleko mieliśmy też apartament "4" - ale tu była trochę inna sytuacja. Dojeżdżaliśmy do znajomych, którzy już tu byli kilka dni wcześniej i wynajeliśmy obok nich na pietrze - dzięki temu dzieci (równolatki) mogły się wspólnie bawić rano i wieczorem.

Pozostałe 3 apartamenty były bardzo blisko obok siebie - trzy pozostałe czerwone kropy. I bardzo blisko plaży. Szachownica na mapie jak dobrze odczytuję skalę ma 100x100metrów.

jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 06.04.2009 15:32

Mariusz_M zmniejsz zdjęcie do regulaminowej szerkości w poziomie :!: , bo tekst się rozjeżdża :?

Nie wklejaj zdjęcia ani linków szerszych niż 800 pixeli. Konieczność przewijania ekranu w poziomie bardzo utrudnia czytanie.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 06.04.2009 16:17

OK. Racja. Nie zwróciłem uwagi mając monitor panoramiczny, ale będe miał w przyszłości na uwadze.

A ktoś już je zmniejszył? Bo jakby mniejsze jest...

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone