Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Porównajcie proszę Baśka Voda i Gradac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dychy4
Odkrywca

Postnapisał(a) dychy4 » 16.02.2010 17:33

[quote="Arek"]NIśka, Twoje zdjęcie pokazuje plażę przy hotelach. Ja byłem po drugiej stronie Gradaca - zjazd z magistrali do centrum przy stacji benzynowej...

Czy ten zjazd z magistrali (a głównie plaża, którą widać na zdjęciu) jest w północnej (od strony Bristu) czy południowej części Gradaca?

Z góry dzięki za odpowiedź,
dychy4
dede
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dede » 16.02.2010 20:34

dychy4 napisał(a):
Arek napisał(a):NIśka, Twoje zdjęcie pokazuje plażę przy hotelach. Ja byłem po drugiej stronie Gradaca - zjazd z magistrali do centrum przy stacji benzynowej...

Czy ten zjazd z magistrali (a głównie plaża, którą widać na zdjęciu) jest w północnej (od strony Bristu) czy południowej części Gradaca?

dychy4

Tak, ta plażą którą widać na zdjęciu Niski jest od strony Bristu, później już jest tylko deptak do Bristu, natomiast jak mi się wydaje główny zjazd z magistrali, ten za stacja paliw patrząc w stronę Dubrownika / ul. Dalmatinska/ usytuowany jest w przeciwnej części Gradaca. Nie jestem pewien ale jadac od Makarskiej w północnej części miejscowości tez chyba jest jakiś zjazd bodajże w ul. Jadranska Cesta. Pozdrawiam.
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 16.02.2010 23:58

Dede masz pełną rację :D
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 17.02.2010 07:38

dychy4 napisał(a):Czy ten zjazd z magistrali (a głównie plaża, którą widać na zdjęciu) jest w północnej (od strony Bristu) czy południowej części Gradaca?

dychy4

Zjazd koło stacji benzynowej i plaża na moich zdjęciach jest od strony Ploce
dychy4
Odkrywca

Postnapisał(a) dychy4 » 17.02.2010 17:51

OK, dziękuję za informacje.

Pozdrawiam,
dychy4.
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 18.02.2010 21:16

Zjazd za stacja benzynową (kier. Ploce Dubrownik) prowadzi do plaży która jest szersza i moim zdaniem łądniejsza jak ta w kier. Bristu.
wusia
Globtroter

Postnapisał(a) wusia » 19.02.2010 20:04

Byłam w tamtym roku w Baśka Voda ,a Gradac ''przejeżdżałam kilkakrotnie .Obie miejscowości są atrakcyjnie połozone i godne polecenia ale Baśka Voda wydaje sie bardziej zatłoczona i bardziej rozreklamowana .Ma swój klimat ale ciszy tam nie znajdziesz .Na plażach baaardzo tłoczno .
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 19.02.2010 20:18

OK OK nie polecam Gradaca! Nie jedźcie tam! ...(będzie spokojniej)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 19.02.2010 20:49

andykan napisał(a):OK OK nie polecam Gradaca! Nie jedźcie tam! ...(będzie spokojniej)

Jak to :? ...
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 21.02.2010 10:56

Żartowałem! Polecam to miejsce, tym bardziej, że Gradac leży na koncu makarskiej i podroż jadranką dostarcza wielu wrażeń. Chyba w tym roku wybiorę sie do Cro pod koniec maja. Ze względu na długie promenady wybór mam ograniczony - albo Baska albo Gradac
Martyna 111
Odkrywca

Postnapisał(a) Martyna 111 » 22.02.2010 16:28

Witam. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jak jest w Baśkiej Vodzie po 20 sierpnia. Chodzi mi o tłok, czy od 20 można liczyć na mniejsze ilości turystów, czy dopiero sama końcówka. Wszędzie czytam,ze tłoczno, ale koniec sierpnia już lepszy. Od kiedy mniej więcej zaczynają się robić luzy?
wusia
Globtroter

Postnapisał(a) wusia » 22.02.2010 22:06

Byłam w Baśce od 16 sierpnia do 29 i było baaaardzo tłoczno.
Hadler
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Hadler » 22.02.2010 22:28

Ja z kolei z Baskiej Vody zapamiętałem bardzo brudną plażę. Swego czasu byłem na kampie Basko Polje i plażowałem w BV. To nie sa fajne wspomnienia. Byc może dlatego że wczesniej odwiedziłem Tucepi i Brelę, które moim zdaniem są kilka szczebelków wyżej. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia.
gonzo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gonzo » 17.03.2010 18:07

Polecam Gradać byłem 2 lata temu spokojna miejscowość.
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 17.03.2010 18:25

Ja bylem w Baska Voda 10 lat temu jak bylem mały z rodzicami. Pamietam ze bylo super (to byl nasz pierwszy raz w Chorwacji) Od tego czasu bylem w Chorwacji jeszcze 4 razy. Za kazdym razem było fajnie. W roku 2010 mam zaplaonywy wyjazd wlasnie do Baśki Vody.

Ad rem - prosiłbym bardziej o porównanie Baski Vody do Podgory, bo do tej drugiej chciałem jechać, głownie ze względu na malowniczość fotek, piękną odnowioną promenadę, ładne plaże w wiekszosci bez drzew piniowych (to za plus uważam) i piękne palmy których w Baśce zdaje się jest mniej (przynajmniej jeśli liczymy okolice wyłącznie promenady), musiałem wybrać Baśkę ze względów finansowych (jadę z biurem podróży) - Tak więc w Baśce płacę za hotel trzygwiazdkowy, 9 noclegów, wyżywienie (sniadania i obiadokolacji), oraz przejazd autokarem 1220 zł od osoby (i dodatkowo mogę klimę wykupić za 6 euro/dobę).

Mam złe przeczucia że po ostatnich wakacjach w Primosten rozczaruję się całą riwierą Makarską :/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Porównajcie proszę Baśka Voda i Gradac - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone